Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Ρεβίθια με ρύζι (4-6 μερίδες)

Υλικά
400γρ. ρεβύθια
130γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι
αλάτι-πιπέρι
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι (ίσως και κάτι παραπάνω)

Εκτέλεση
Αν τα ρεβύθια είναι ...βραστερά δεν χρειάζεται να βάλουμε σόδα, απλώς τα βάζουμε από βραδύς σε χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τα βράζουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε ξανά να βράσουν προσθέτοντας και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή ολόκληρο, ίσως κάποιος στο σπίτι να μην έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο κρεμμύδι), το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά και να δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμα (όπως κάνουμε με την ρεβιθόσουπα). Πλένουμε καλά το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε τακτικά. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει και το ρύζι μαζί με τα ρεβίθια. Προσέχουμε να μην πιάσει το φαγητό στον πάτο της κατσαρόλας (αν κι αυτό είναι το πιο νόστιμο στο φαγητό). Το φαγητό είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει βράσει και γενικώς έχει πιει τα υγρά του.

180γρ. η μερίδα, αντιστοιχεί σε 560 θερμίδες και 3,12 ανά γραμμάριο σε περίπτωση που θελήσετε να βάλετε κατιτίς παραπάνω στο πιάτο σας!






Ένα άλλο ρεβιθόριζο: μια μικρή παραλλαγή στην περίπτωση που το λάδι έχει πέσει με τσιγγουνιά στο φαγητό είναι να το ...κάψετε με λάδι, όπως κάνουμε με τα μακαρόνια με μυζήθρα. Γίνονται πάρα πολύ νόστιμα αλλά θερμιδικά γίνονται ...αβάσταχτα!


Τα ρεβίθια με το ρύζι όπως και τα φασόλια με το ρύζι είναι απ'τις πιο συνηθισμένες συνταγές στο σπίτι μας. Συνήθως το ρύζι μπαίνει όταν έχει περισσέψει ρεβιθόσουπα ή φασολάδα ορφανή (χωρίς σέλινο και καρότα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons