Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Σουφλέ φουντουκιού

Υλικά για 6 μερίδες των 60γρ.
60γρ. ασπράδια αβγών
90γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 δόση βανίλια σκόνη
5γρ. χυμό λεμονιού
5γρ. ρούμι μαύρο
150γρ.φυτική σαντιγί
70γρ. σοκολάτα τζιαντούγια (λιωμένη χλιαρή)
25γρ.φουντούκια (καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα)

Οδηγίες:
Τοποθετούμε μέσα σε ένα λεκανάκι τα ασπράδια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα, βάζουμε ζεστό νερό. τοποθετούμε μέσα το λεκανάκι και κάνουμε μπαιν - μαρί ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός τα παραπάνω υλικό μέχρι να ζεσταθούν καλά και να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα αφήνοντας να κρυώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σοκολάτα, τα φουντούκια και το ρούμι και ομογενοποιούμε με μία σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Παράλληλα έχουμε βουτυρώσει περιμετρικά το επάνω χείλος του πυρέξ και κολλάμε μια ταινία από ριζόχαρτο πάχους 3cm έτσι ώστε να εξέχει περίπου 2cm πάνω από την επιφάνεια του πυρέξ. Γεμίζουμε τα πυρέξ με το σουφλέ μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του χαρτιού και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου. Αφού παγώσουν αφαιρούμε το ριζόχαρτο.
Για ντεκόρ πασπαλίζουμε με κακάο, φρέσκα φρούτα και φουντούκια καραμελωμένα.

Ενέργεια: 236kcal
Υδατάνθρακες: 24,68gr.
Πρωτεΐνες: 2,73gr.
Ολικά Λιπίδια: 12,33gr.
Χοληστερόλη: 20mg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons