Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μυρωδάτη κανέλα; Μετά τα μούρα;

Πολύς λόγος για την κανέλα τελευταία. Αφού μας έπρηξαν με τα μούρα που κάνουν θαύματα, τώρα το γύρισαν στην κανέλα! Την λατρεύω την κανέλα κυρίως όταν είναι σκέτη. Την βάζω στο γάλα, επάνω σε γιαούρτι, επάνω σε κρέμα, επάνω στο γαλακτομπούρεκο. 1/2 κουταλάκι κανέλα ίσως και παραπάνω σίγουρα θα ρίχνω. Κι απορώ η γυναίκα... Με τόση κανέλα, γιατί δεν αδυνατίζω; Οέο!!!!


post signature

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

WW στα ΑΒ!

Αφού πληρώθηκε τον μισθό του ο άντρας μου πήγα πλήρωσα λογαριασμούς και πέρασα απ'το ΑΒ της περιοχής μου να κάνω τα ψώνια μου. Ως κλασσική γλυκατζού, πάντα περνάω απ'το διάδρομο με τα μπισκότα κι ας μην αγοράζω! Βλέπω τιμές και φεύγω! Αυτή την φορά ήθελα να αγοράσω ένα πακέτο με ντιτζέστιβ. Και ωπ! Να'τα μπροστά μου! Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας ή φράουλας των weight watchers! Φυσικά ποντομετρημένα με του προπόντους, αλλά δεν είχα μαζί μου τα γυαλιά μου για να διαβάσω ποιός είναι ο εισαγωγέας! Ειλικρινά το χάρηκα. Χάρηκα με την μικρή ελπίδα πως ίσως το νέο πρόγραμμα έρθει και στην Ελλάδα και μπορέσουμε να αποκτήσουμε το πακέτο στα ελληνικά! Με αυτή την προοπτική χάρηκα.

Δεν χάρηκα όμως για την τιμή του πακέτου των μπισκότων: 2,90 ευρώ, που τα 2 τεμάχια έχουν 2 προπόντους, όσους έχουν και τα υπόλοιπα απλά κοινά μπισκότα! Έχουν μυριστεί πως οι φαν των ww στην Ελλάδα συνεχώς μεγαλώνουν και σκέφτονται να κάνουν τα πρώτα δειλά βήματα. Ας το προσπεράσω αυτό. Στον διάδρομο με τα σοκολατοειδή εδώ και καιρό στο σούπερ μάρκετ έχουν βάλει προϊόντα άτκινς. Μάλιστα η διατροφή αυτή υπάρχει και στα ελληνικά και έτσι όποιος ενδιαφέρεται να την αγοράσει το κάνει, οι υπόλοιποι που προσπαθούμε να την παλέψουμε με τα παλαιότερα προγράμματα των ww κατουρήσαμε στο πηγάδι! Για να δούμε αν θα υπάρξει κάποια έντυπη έκδοση της διατροφής των ww ή θα παραμείνει απλά η εισαγωγή προϊόντων τους μόνο για διατροφική κατανάλωση!

Τώρα όσον αφορά τα προϊόντα διατροφής των ww υπάρχουν αρκετά δυσαρεστημένα μέλη τους εκεί στα ξένα που απογοητεύονται επειδή αρκετά από αυτά δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν. Παράδειγμα ενώ με με μεγάλα γράμματα σου λέει "χωρίς ζάχαρη" και το προϊόν περιέχει ζάχαρη αλλά με άλλη ονομασία! Τουλάχιστον στην Ελλάδα όσα προϊόντα λένε "χωρίς ζάχαρη" με μεγάλα γράμματα, πίσω στα ψιλά η περιέκτικότητα της ζάχαρης αναγράφεται κανονικά και όχι με επιστημονικούς όρους!  

Τέλος πάντων... Αυτά προς γενική ενημέρωση! Α, δεν έψαξα σε άλλους διαδρόμους αν υπήρχαν και τίποτε άλλα προϊόντα των ww. Ίσως να τα αναζητήσω -αν το θυμηθώ- κάποια επόμενη φορά που θα περάσω απ'το Αβ.

ΥΓ:  Δεν αγόρασα μπισκότα ww. Δεν τρελάθηκα να πετάξω 3 ευρώ για ένα πακέτο με 8-10 μπισκότα μέσα. Αγόρασα τα ΑΒ ντιτζέστιβ κι έστριψα για τον πάνω όροφο! :D


post signature

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Είμαι ένα ψέμα!

Τελικά δεν την παλεύω με τίποτε! Όλο υποσχέσεις είμαι και τελικά δεν κάνω τίποτε. Πέρασε μια εβδομάδα τρώγοντας πολύ και βάζοντας κάποια γραμμάρια επάνω μου. Η συνείδηση μου χτυπά καμπανάκια, το υποσυνείδητο μου βάζει τρικλοποδιά και η κλιμακτήριος μου κάνει τα νεύρα κρόσια, αλλά δεν ξεσπάω. Δεν μου φταίει κανείς, να πληρώνει του οργανισμού μου τα κέφια!
Διατροφικά πάτωσα. Μια εβδομάδα φλέξι, μετά υγιεινή, μετά φλεξ... Κουραφέξαλα! Το σίγουρο είναι ότι όλες οι δίαιτες δουλεύουν, όσο υπάρχει οργάνωση και θέληση. Εμένα η θέληση είναι προς αναζήτηση. Χαμένη στο διάστημα ένα πράγμα!
Το βράδυ έβγαλα να ρίξω μια ματιά στην "Διατροφική Νοημοσύνη" του Ε. Ζουμπανέα, για να ακολουθήσω τις απλές συμβουλές που δίνει και ήταν σαν να κρατούσα στα χέρια 20κιλο αλτήρα. Δεν ξέρω γιατί αισθανόμουν τόσο πολύ βαρύ το βιβλίο. Το άφησα στην άκρη και κατέβασα το μαξιλάρι μου να κοιμηθώ. Σήμερα το πρωί το ξαναπήρα στα χέρια και διάβασα λίγα πράγματα. Ναι τα κατάφερα τελικά. Και είπα πως πρέπει να βάλω σε μια τάξη την διατροφή μου ώστε να τρώω φυσιολογικά σαν άνθρωπος και σε σταθερές ώρες.
Είχα διαβάσει πως πρέπει την διατροφή μας εμείς οι παχουλοί να την βλέπουμε σαν μια θεραπεία, σαν την αντιβίωση που έχει συγκεκριμένες ώρες να την πάρεις. Πρέπει να θεραπευτεί αυτό το κομμάτι που λέγεται βουλιμία, ώστε να δούμε έπειτα και το θέμα της απώλειας κιλών. 
Εκείνη η συμβουλή που φωνάζουν ορισμένοι διαιτολόγοι για μικρά αλλά τακτικά γεύματα πρέπει να την κοιτάξω.
Στο βιβλίο προτείνει να τρώμε μικρογεύματα μαζί με τα κυρίως, ανά 3 ώρες. Όχι 4 ώρες, αλλά 3. Στις 4 ώρες το στομάχι αρχίζει να διαμαρτύρεται κι εμείς αυτή την διαμαρτυρία πρέπει να την προλάβουμε.
Αμέσως το μυαλό μου πήγε στον ανηψιό μου που τις πρώτες μέρες της ζωής του είχε σταθερά 3ωρα γεύματα. Μάλιστα 5' να περνούσαν απ'το 3ωρο ο μικρός άρχιζε την γκρίνια! Αυτά τα μπεμπικίστικα τρίωρα μήπως αξίζουν την προσοχή μας; :-/
Έχω απ' το πρωί που σημειώνω ώρες, γεύματα και αντιδράσεις. Δεν μου είναι εύκολο να σημειώνω τις αντιδράσεις μου, αλλά διαπίστωσα πως μετά από 1 ώρα αφού φάω ένα σνακ, νιώθω λιγούρα. Πίνω νερό, σταματάει η λιγούρα κι επανέρχεται μετά από κανά μισάωρο. Ή το στομάχι μου παίζει με το μυαλό μου ή το μυαλό μου τα'χει μπερδεμένα!

Γράφω στο ντοσιέ μου τα πάντα και κρατάω ωράριο. Έβαλα στην θέση τους όσα βιβλία και διατροφές είχα βγάλει. Αυτό κι αν ήταν ένα ξαλάφρωμα! Μαγείρεψα κανονικά την φασολάδα μου και έχω 3 γεύματα ακόμη μέχρι το βράδυ που θα πάω για ύπνο. 

Α! Έμαθα και τα νέα της Βούλας. Έχασε 20 κιλά συνολικά. Ένα κομμάτι παστίτσιο λέει, κάνει 1,5 ώρα να το φάει, διαφορετικά αν βιαστεί παλινδρομεί το φαγητό και το φτύνει. Έμαθα πως βιάζεται να κάνει κοιλιοπλαστική. Ακόμη δεν έφτασε στα κιλά που θα σταθεροποιηθεί ο οργανισμός της και η παλιά μου φίλη θεωρεί πως έγινε "τουίγκι" και θέλει να μαζέψει τα περίσσια. Έχεις δρόμο ακόμη Βούλα μου, μην βιάζεσαι! Απόλαυσε το ταξίδι αυτό και θα έρθει και η ώρα του "κόψε-ράψε"!


post signature

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Σούπα βελουτέ με μπρόκολο, κουνουπίδι & ζυμαρικά

Η συνταγή που ακολουθεί, προέρχεται από ένα παλιό βιβλίο μαγειρικής των WW. Αν σας αρέσει το κουνουπίδι και το μπρόκολο τότε ίσως σας αρέσει και η λεγόμενη "σούπα", που για να γίνει σούπα εξαρτάται από την δική σας προτίμηση. Εγώ την προτίμησα σχεδόν πουρέ. Η εικόνα του φαγητού στην όψη, τελείως άθλια! Νιανιά! Ίσως επειδή μου αρέσει τα λαχανικά αυτά να είναι μαλακά, σχεδόν να λιώνουν. Τελικά είχα ένα πιάτο ικανοποιητικό, υγιεινό και κυρίως χορταστικό.  


Υλικά
1 φλ. κουνουπίδι (0)
1 φλ. μπρόκολο (ή σπαράγγια) (0)
3 φλ. νερό
1/2 κγ αλάτι
1 ΚΣ λάδι (3)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (0)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (0)
2 κγ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (1)
1 κύβο κοτόπουλου (0)
Μοσχοκάρυδο & άσπρο πιπέρι
1 φλ. μακαρονάκι βρασμένο (4)
2 ΚΣ τυρί τριμμένο (προαιρετικό) (1)


Διαδικασία
Βράζουμε τα λαχανικά στο νερό και τα βγάζουμε να στραγγίσουν καλά, ξεχωρίζοντας το κουνουπίδι απ'το μπρόκολο. Το κουνουπίδι το ρίχνουμε στο μπλεντεράκι. Κρατάμε 1 φλυτζάνι απ'το νερό που βράσαμε τα λαχανικά, προσθέτουμε μέσα τον κύβο να λιώσει, ανακατεύοντας. Σε μια κατσαρολίτσα τσιραρίζουμε στο λάδι μας το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και τα ρίχνουμε έπειτα κι αυτά στο μπλεντεράκι, στο οποίο επίσης προσθέτουμε το αλεύρι και το νερό με τον διαλυμένο κύβο. Αλέθουμε να γίνει ένα βελουτέ μίγμα, το οποίο έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και βάζουμε να βράσει για λίγο. Τέλος ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και το μπρόκολο κι ανακατεύουμε μαλακά.  Σερβίρουμε κι αν θέλουμε επιπλέον γεύση στο φαγητό μας, προσθέτουμε από 1 ΚΣ τυρί τριμμένο σε κάθε μερίδα.

Καλή όρεξη!

Μερίδες: 2
Πόντοι ανά μερίδα: 4,5



post signature

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δεν είχα τι να κάνω και...

αποφάσισα να προβώ σε αλλαγές! Κατ'αρχήν οι μέρες απ'το Σαββατοκύριακο μέχρι και χθες πήγαν σκατά. Γουρούνιασα κανονικά η γουρούνα, καθ'ότι για δυο μέρες το φαγητό μας ερχόταν απ'τα χεράκια της μάνας μου (Κυριακή - γιουβέτσι, Δευτέρα - σπανακοτυρόπιτα, Τρίτη - μουσακάς) και να αγιάσεις να μην μπορείς! Ευτυχώς δεν κατέβηκα από κάτω σήμερα γιατί θα έτρωγα καμιά κομματάρα ραβανί που έφτιαξε χθες κι ευτυχώς δεν μας έδωσε κέρασμα! Τι τα θες τι τα γυρεύεις, με το παλιό μου διατροφικό πρόγραμμα άρχισα να ψάχνομαι πάλι. Η ζυγαριά μου έκλεισε το μάτι, αλλά εγώ πιο έξυπνη της έκανα την έκπληξη! Έτσι το αποτέλεσμα αντί να με δείχνει να κατεβαίνω στα 129 με βρήκε κολλημένη -λόγω σαβουριάσματος- στα 130 και κάτι. Δεν άλλαξα το τίκερ, για να το βλέπω και να μου γίνεται μάθημα! Τέλος πάντων! Επανήλθα διατροφικά και πάλι στο φλέξι. Για την ακρίβεια στο Flex Points. Το αυθεντικό αμερικάνικο του 2003. Και το επέλεξα γιατί όταν πεινάω τρώω φρούτα και δεν λέει να χρεώνω ένα μεγάλο μήλο για μισό πόντο, όταν ξέρουμε ότι δεν είναι και τόσο αθώο. Και θερμίδες έχει και υδατάνθρακες! Οπότε άλλο να περιορίζεσαι στα 3 φρούτα ημερησίως όπως επιβάλει ένα κλασσικό πρόγραμμα διατροφής κι άλλο όταν νιώθεις πείνα να το ρίχνεις σε παραπάνω φρούτα από 3! Γιατί πόσα καρότα να ροκανίσεις; Στο τέλος αισθάνεσαι... hm... what's up duck?
Image and video hosting by TinyPic
Mε το παλιό επιτυχημένο διατροφικό πρόγραμμα, υπήρχαν περιορισμοί που δυστυχώς όσο και να ήθελα να προσπεράσω δεν γινόταν στο τέλος. Η βόλτα μου στη λαϊκή το Σάββατο με απογοήτευσε οικτρά, όταν είδαν τις τιμές στα ψάρια. Μόνο γόπες και σαβρίδια βρήκα στα 4 ευρώ κι όλα τα υπόλοιπα ήταν από 7 ευρώ και πάνω. Στο σούπερ μάρκετ τα κατεψυγμένα τα ίδια σκατά! Δηλαδή να θες να φας ψάρι για να έχεις μια πιο υγιεινή επιλογή σε πρωτείνη (μετά τα όσπρια βεβαίως) θα πρέπει να είσαι μεγιστάνας για να τα έχεις πάνω από 4 φορές την εβδομάδα στο πιάτο σου όπως σου επιβάλει το πρόγραμμα. Δεν είμαι μεγιστάνας λοιπόν! Κατέβασα τα αυτιά κι έβγαλα πάλι τα κιτάπια! Οπότε, έκανα μερικές αλλαγές στη σελίδα με τον κατάλογο που έχω αναρτήσει, πρόσθεσα και τον πίνακα με το πόσους πόντους στα πόσα κιλά μπορείς να έχεις καθημερινά κι από σήμερα σε πιο συνετή διατροφή!

ΑΣΧΕΤΟ: Η συνταγή με τις φακές που ανάρτησα νωρίτερα, σας πληροφορώ ότι δίνει 2 πλούσιες μερίδες με φακές σούπα! ;)  


post signature

Φακές σούπα

Υλικά
Φακές βρασμένες, 360 γρ. (6)
1 ΚΣ λάδι (3)
Κρεμμύδι μικρό και σκόρδο ψιλοκομμένα
1 ΚΣ τομάτα πελτέ
Ρίγανη, δαφνόφυλλο
Αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, διαλύω τον πελτέ με νερό και το ρίχνω μέσα. Προσθέτω λίγη ρίγανη, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και νερό για να βράσει η σάλτσα και να δέσουν κάπως τα αρώματα. Ρίχνω έπειτα και τις φακές κι αφήνω να βράσουν.

Μερίδες: 2
Πόντοι, ανά μερίδα: 4,5

* Σε παρένθεση είναι οι πόντοι των τροφών.

post signature

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Γλυκό που κάνει καλό;

Αυτή η διαφήμιση μου σπάει τα νεύρα! Θεωρώ ότι κοροϊδεύουν τον καταναλωτή με ωραία λόγια, ώστε να κάνουν ένα σαβουροχαλβά ντε και καλά "γλυκό που κάνει καλό". Ο χαλβάς για να έχει θρεπτική αξία και να κάνει κάλο, θα πρέπει να είναι με αγνά υλικά φτιαγμένος. Όταν είναι όμως βιομηχανοποιημένος το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειτε για γλυκό που κάνει καλό. Δυστυχώς όλες οι συσκευασμένες τροφές στην χώρα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Όποια τροφή συσκευασμένη αγοράσεις κάθε άλλο παρά τα επιτρεπόμενα και σωστά υλικά έχει.
Αλλά ξέρουν ότι εμείς οι Έλληνες δεν χαμπαριάζουμε και από γενιά σε γενιά το "κατοχικό σύνδρομο" τρέχει ραγδαία -κι απ'ότι στην κατοχή ακόμη- έχουν βαλθεί να μας μπουκώνουν με αηδίες.

Σκέφτομαι ότι η διατροφή που κάνω μου επιτρέπει να τρώω άπαχο ζαμπόν, αλλά στην αγορά αυτό που πουλάνε για άπαχο ζαμπόν, άπαχο ίσως είναι αλλά ζαμπόν δεν είναι. Διαβάζεις τα συστατικά και παθαίνεις φρίκη από το τι περιέχει μέσα. Που για να φας μια φέτα, θα πρέπει να απαρνηθείς το ψωμί της μέρας με το άμυλο που περιέχει μέσα. Γι'αυτό σας λέω, μην πιστεύεται τέτοιες ηλίθιες διαφημίσεις. Όλα για το κέρδος τα κάνουν. Αν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ταχίνι και έπειτα χαλβά (για να ξέρετε ότι όντως θα φάτε γλυκό που κάνει καλό), έχει καλώς! Διαφορετικά, όπου χαλβάς συσκευασμένος κρατάται απόσταση όσο 1 κομματάκι 30 γρ. για το καλό της νηστείας που λέει ο λόγος!  ;)


post signature

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πάω καλά!

Κατ'αρχήν: είδα στον ύπνο μου πάπιες και γαλοπούλες μέσα σε ένα χωράφι και ήταν τόσο καθαρές που τα φτέρωμά τους γυάλιζε. Κοίταξα ονειροκρίτη: θα πάνε καλά τα οικονομικά. Ο ταχυδρόμος έπειτα έφερε τον λογαριασμό του νερού και μου ζητάει η ΔΕΥΑΧ να της πληρώσω 85 ευρώ! Μάλλον ο ονειροκρίτης λάθος μας τα λέει! :P Τηλεφώνησα στο δήμο και μου είπαν πως με χρέωσαν για τα υλικά που ξόδεψε η υπηρεσία όταν σύνδεσαν το νερό μου. Το καλοκαίρι συνδεθήκαμε με το δίκτυο, μιας κι όσο έλειπαν οι δικοί μου στο χωριό κάναμε χρήση του δικού τους νερού κι απ'την άλλη με την οικονομική ανέχειά μας, ήταν αδύνατο να κάνουμε τέτοια κίνηση. Και τελικά ένα ορνιθοτροφείο μου κόστισε το μαλλί της σύνδεσης!!!!

Σήμερα το πρωί από περιέργεια δεν άντεξα κι ανέβηκα στην ζυγαριά. Άλλαξα δεκάδα! Όλεεεε... Πάω καλά διατροφικά, άρα καλά και στην απώλεια. Από Δευτέρα τα σπουδαία λοιπόν!!! :D


post signature

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Θέλω να γυρίσω στα παλιάαααα...

... που λέει κι ο Μαζωνάκης! Αυτό που με διακρίνει είναι ομολογουμένως η "συνέπεια" και η "αποφασιστικότητα" τόσο που αλλάζω στροφή στην επόμενη γωνία! Και σκέφτομαι ότι εγώ κι οι "πόντοι" όσο και να φλερτάρουμε μαζί δεν κάνουμε! Γιατί ξεγελιέμαι και δεν τρώω σωστά. Δεν μου αρέσει αν έχω περίσσιους διατροφικούς πόντους να τους φάω μια σοκολατίτσα, ένα κομματάκι ραβανί κλπ κλπ (αν τυχόν βρεθεί στο σπίτι κέρασμα απ'την μάνα μου).

Σαββάτο βράδυ, ξημερώματα Κυριακής είμαι στο κρεββάτι μου και διαβάζω. Διαβάζω το βιβλιαράκι μου απ'τα παλιά με το ενδεικτικό διαιτολόγιο που περιέχει μέσα και που χάρη σε αυτό όταν ήμουν νεαρή έχασα κιλά. Που έτρωγα μεν χωρίς να μετράω πόντους ή θερμίδες και που το μόνο που απαιτούσε η διατροφή αυτή ήταν το ζύγισμα των πρωτεϊνούχων τροφίμων(κρεατικά, ψάρια, πουλερικά & τυριά). Και που τότε δεν καθόμουν να γράψω τι έτρωγα γιατί ήδη το είχα γραμμένο κι απλά βάδιζα με αυτό το τυποποιημένο που μου έδινε η διαιτολόγος αλλά ήταν σοφά μελετημένο.

Σήμερα λοιπόν καβατζάρισα τα 46. Καθόλου καλό αυτό για μένα γιατί δεν το νιώθω, δεν το αισθάνομαι και δεν μ'αρέσει απ'την άλλη. Και απ'το sparkpeople -που είμαι μέλος καιρό- μου έστειλαν μια σοφή ευχή (κάνοντας λογοπαίγνιο με το μέτρημα θερμίδων): μη μετράς όλα σου τα χρόνια, κάνε τα χρόνια να μετράνε! Αυτό θέλω να κάνω κι εγώ στο εξής. Η προγενέθλια στροφή-αλλαγή μου ήταν στη διατροφή. Είπα να πάρω απ'το χέρι την υγιεινή διατροφή και να βαδίσω όσο μπορώ κι όσο αντέξω, ελπίζοντας πως η στροφή στην επόμενη γωνία να είναι πολύ μακριά για να την κάνω! Από την Κυριακή λοιπόν το μόνο που κάνω είναι να ζυγίζω μόνο. Είναι Τρίτη και μέχρι στιγμής έχει πάει καλά. Γεμίζω το στομάχι μου με σαλάτες και λίγη πρωτείνη, δοκιμάζω ταυτόχρονα και συνταγές απ'τα παλιά βιβλία των γουέιτ γουότσερς και μ'αρέσει.
Να χθες το βράδυ, έφτιαξα πουρέ με μπρόκολο και κουνουπίδι. Ο άντρας μου είχε πλάκα που έβλεπε μια πράσινη μάζα στο πιάτο μου και με ρώτησε τι ήταν. Του είπα πως ήταν πουρές και τον έβαλα να δοκιμάσει μια πηρουνιά. Δεν το είπε αλλά το πρόσωπό του έλεγε "μπλιαχ"! Και ξέρεις τι συμβαίνει, αυτές οι συνταγές που υπό καθημερινή συνηθισμένη διατροφή σε αηδιάζουν, όταν ακολοθείς κάπως έναν πιο υγιεινό τρόπο, σου φαίνονται γκουρμέ!
Είναι πολύ αρχή ακόμη μεν, αλλά έχω σκοπό να συνεχίσω την δοκιμασία αυτή, ανάλογα το πως τραβά κι η τσέπη μου (το όσπριο θα είναι ο πρωταγωνιστής όπως πάει)! Να τι έφαγα χθες:  

Πρωϊνό 80 γρ. γάλα εβαπορέ 4%, 1 πορτοκάλι, Καφέ σκέτο
Δεκατιανό 30 γρ. ψωμί, 30 γρ. τυρί
Μεσημέρι 120 γρ. κοτόπουλο στη λαδόκολα, Λαχανοσαλάτα + 1 ΚΣ λάδι, 1 μήλο
Απόγευμα Καφέ σκέτο
Βράδυ 90 γρ. κοτόπουλο στη λαδόκολα, Πουρέ λαχανικών, 30 γρ. ψωμί, 1 μήλο
Πριν τον ύπνο 80 γρ. γάλα εβαπορέ 4%

Το γάλα κανονικά θα έπρεπε να είναι άπαχο, όμως προτιμώ το 4%. Τα 80 γρ. από αυτό δίνουν τις θερμίδες που πρέπει να έχω καθημερινά στην μερίδα μου! Άσε που και το κόστος του εβαπορέ είναι πολύ μικρότερο από αυτό του φρέσκου, που το εβαπορέ σου δίνει περιθώριο 1 χρόνου μέχρι να το καταναλώσεις όσο είναι κλειστό ενώ το φρέσκο το πολύ 1 μήνα. Τέλος πάντων...

Στροφή στα παλιά για την ώρα κι όσο πάρει!  


post signature

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

2η εβδομάδα, -0,5 γρ.

Αν και έτσι όπως πήγε η εβδομάδα μου και πάλι καλά να λέω που έχασα μισό κιλό! Ίσως βοήθησε το πάνω κάτω της σκάλας για να βλέπω το έργο που γίνεται προκειμένου να κλείσουμε το κλιμακοστάσιο και να μην έχει πρόσβαση κανείς επίδοξος κλέφτης πλέον (ναι! την Παρασκευή απέναντί στις πολυκατοικίες έκοψαν τις σωληνώσεις του νερού και αφαίρεσαν και τα ρολόγια...). 

Δεν υποφέρεται η κλιμακτήριος στο μεταξύ! Χθες ένιωθα παγοκολώνα κι ενώ το σπίτι είχε μια φυσιολογική θερμοκρασία, εγώ τουρτούριζα σαν να ήμουν στα χιόνια χωρίς αντιανεμικό πουφάν, σκούφο και γάντια! Πως να μην φάω μετά λίγη σοκολάτα να ανέβει λίγο η θερμοκρασία του σώματός μου; Και καφέ που έφτιαξα το απόγευμα, να φανταστείς την κούπα δεν την άφηνα απ'τα χέρια για να ζεσταίνονται. Άσε που με εκνευρίζει απίστευτα που τα χέρια μου είναι συνεχώς στα νερά: για την προετοιμασία του φαγητού, το μαγείρεμα, να πλύνεις τα τσουμπλέκια έπειτα που κάνουν κατάληψη στο νεροχύτη, να πλύνεις μετά τα πιάτα απ'το μεσημεριανό (το ίδιο και για το βραδυνό), ε! πως να ζεσταθούν τα έρμα; 

 Πόσο θέλω να φύγει αυτή η εποχή να έρθουν πιο ζεστές μέρες να ζεσταθώ κι εγώ η έρμη!!! :P


post signature