Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Πικάντικα ρεβύθια

Μερίδες: 2 



Υλικά
1 φλ. ρεβίθια
4 ΚΣ λάδι
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1/2 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
2 ΚΣ τομάτα πελτέ
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
Αλάτι-πιπέρι


Ετοιμασία
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, 3 ΚΣ λάδι, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και βράζουμε μέχρι να χυλώσουν. Προσθέτετε συχνά καυτό νερό (αν χρειάζεται) για να μην κολλήσουν. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε 1 ΚΣ λάδι τις πιπεριές. Ρίχνουμε λίγο καυτό νερό κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Παρακολουθείτε να μην κολλήσουν, βάζοντας λίγο καυτό νερό πάντα (κατά την γνωστή μέθοδο που εξηγήσαμε). Ανακατεύετε τις πιπεριές με τα βρασμένα ρεβίθια μαζί με  τον πελτέ, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε να πάρουν μία βράση όλα μαζί και χαμηλώνετε τη φωτιά (πάντα παρακολουθώντας την ποσότητα του νερού) για δέκα λεπτά ακόμη. Σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons