Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Παέγια

Μερίδες: 2


Υλικά
1/2 φλ. αρακά
1/2 φλ. ρύζι
Κάρδαμο
3 ΚΣ λάδι
1 κρεμμύδι μικρό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
160 γρ. γαρίδες (περίπου 16 κομμάτια)
1 ποτήρι κρασί λευκό
Αλάτι-πιπέρι
Κάρι

Μέθοδος
Βράζουμε ξεχωριστά τον αρακά και το ρύζι με λίγο κάρδαμο. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Αφού πάρουν την πρώτη βράση, ρίχνουμε το κρασί, το έτοιμο ρύζι, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι, κάρι, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά. Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons