Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Νοτιοαφρικανικές φακές

Μερίδες: 2


Υλικά
1/2 φλ. φακές
1 φύλλο δάφνης
3 κουτ. λάδι
Αλάτι-πιπέρι
Σκόρδο
1/2 φλ. ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κάρι σκόνη
1 κουτ. μουστάρδα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μέθοδος
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, νερό μέχρι να τις σκεπάσει, το δαφνόφυλλο, 2 κουτ. λάδι, αλάτι, το σκόρδο και τα βράζουμε. Ετοιμάζουμε ξεχωριστά το ρύζι. Σε μια κουταλιά λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πασπαλίζουμε με κάρι. Το βάζουμε σ'ένα μπολ, προσθέτουμε τη μουστάρδα, λίγο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας τις φακές, το ρύζι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons