Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Μπιφτέκι με μανιτάρια

Μερίδα 1 


Υλικά
50 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30 γρ. τυρί λάιτ τριμμένο
1/8 κγ αλάτι
1/8 κγ πιπέρι
1/8 κγ σκόρδο σε σκόνη
1 ΚΣ λάδι
1 μανιτάρι πορτομπέλο
1 στρογγυλό ψωμάκι ολικής αλέσεως
1 φέτα τομάτα
1 φύλλο μαρούλι
Κέτσαπ ή μουστάρδα
Καρότο, αγγούρι κομμένα σε μπαστουνάκια
Λίγο σέλερι

Ετοιμασία
Σε μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Ζυμώνετε καλά τα υλικά και πλάθετε ένα μπιφτέκι. Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγανάκι με το λάδι και τηγανίζετε το μανιτάρι 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά.
Βάζετε μανιτάρι και μπιφτέκι στο στρογγυλό ψωμάκι αφού το κόψετε στη μέση. Πάνω στο μπιφτέκι βάζετε την τομάτα και το μαρούλι. Αλείφετε με λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα αν θέλετε. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο μισό ψωμάκι.
Βάζετε σε πιάτο μαζί με τα μπαστουνάκια καρότου, αγγουριού και σέλερι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons