Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Τατιανιά 2!

Πέρασε 1 μήνας, από την τελευταία ανάρτηση.
Και μιας και στην τελευταία ανάρτηση ασχολήθηκα με τατιανιά θα κάνω κι αυτή την φορά το ίδιο!
Που και που τ’ απογεύματα αράζω λίγο στον καναπέ να ξεκουραστούν τα πόδια μου και χαζεύω τηλεόραση. Τις προάλλες λοιπόν έτυχε να δω την περίπτωση μιας κοπέλας που έκανε χειρουργείο παχυσαρκίας. Η οποία επί της ουσίας για πιο λόγο πήγε; Να ζητήσει να κάνει πλαστική στο στήθος! Χειρουργημένη 1 χρόνο και θέλει να κάνει πλαστική. Ναι μεν έχει φτάσει στα κιλά της, όμως όπως γνωρίζω πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2 χρόνια ώστε να έχει προσαρμοστεί πλήρως ο οργανισμός στα νέα του κιλά, να φανεί καθαρά και το δέρμα κατά πόσο συρρικνώνεται μετά την μεγάλη απώλεια και έπειτα ψάχνεις να βρεις τι μπορείς να βελτιώσεις αισθητικά επάνω στο σώμα σου. Η κοπέλα μάλλον δεν είχε την διάθεση να ψάξει τις πληροφορίες  ή τουλάχιστον να ενημερωθεί απ’ τον γιατρό της.
Στο δε ρεπορτάζ στην εκπομπή που έκαναν τόνιζαν πως είχε χάσει 85 κιλά! Ότι τάχα μπήκε στο χειρουργείο 147 κιλά, ενώ η ίδια στην εκπομπή είπε πως μπήκε περίπου στα 120 γιατί ήδη είχε χάσει κιλά πολύ πριν το χειρουργείο κι όταν  άρχισε πάλι να ανηφορίζει και διαπίστωσε πως πήγαινε για νέο σκαμπανέβασμα κιλών πήρε την απόφαση για το νυστέρι. Έκανε γαστρικό μανίκι. Στο ρεπορτάζ παρουσίασε τι έτρωγε πριν  το χειρουργείο και τι τρώει πλέον μετά το χειρουργείο. 
Το θέμα, εστιάστηκε στο πως άλλαξε η ζωή της κοπέλας, στο πως  ο άντρας της (παχύσαρκος κι αυτός) της επέμενε να κάνει δίαιτα που με τα λόγια ήταν υποστηρικτικός αλλά δεν βοηθούσε κι αυτός την κατάσταση αφού κουβαλάει κι αυτός παραπάνω κιλά. Δεν είναι περίπτωση ανθρώπου που δεν γνωρίζει το πως νιώθει  ένας παχύσαρκος, αλλά  όπως ειπώθηκε το πακέτο το επιβαρρυνόταν η κοπέλα, τον ένοιαζε η εμφάνιση της γυναίκας του η οποία είχε κι ένα παιδί να μεγαλώσει και τα περίσσια της κιλά δυσκόλευαν την κατάσταση, γιατί δεν μπορούσε να κινηθεί άνετα και με το άγχος της καθημερινότητας το έριχνε στο φαγητό.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως όταν ένα ζευγάρι περνάει το ίδιο λούκι, πιάνεται απ’ το χέρι και το περνάνε παρέα! Δεν λέω να πήγαινε κι αυτός για χειρουργείο, αλλά στις διατροφικές προσπάθειες που έκανε  η γυναίκα του να ήταν κι αυτός παρών και να ακολουθούσε. Το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο!
Το θέμα πάντως με την πλαστική στο στήθος η Τατιάνα το πέρασε στα πεταχτά «θα σε βοηθήσουμε, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» της είπε απλά κι αυτό ήταν!

Πληροφοριακά λοιπόν -αν και το’χω ξαναγράψει- η οποιαδήποτε πλαστική μετά από χειρουργείο παχυσαρκίας γίνεται μετά από 2 χρόνια κι αφού έχει σταματήσει η απώλεια των κιλών και έχει σταθεροποιηθεί το βάρος.  Τα 2 χρόνια είναι το ελάχιστο γιατί η προσαρμογή από οργανισμό σε οργανισμό διαφέρει.

Αυτάααα... Έχω κι άλλα νέα. Θα τα γράψω εντός των ημερών.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons