Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Μηλόπιτα

Υλικά
1 ΚΣ ζελατίνη άγευστη
3/4 φλ. ανθρακούχο χυμό γκρέιπ φρουτ*
1 μήλο μέτριο, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια, σε φέτες
4 κγ γλυκαντικό
1/2 κγ μείγμα μπαχαρικών για μηλόπιτα**
1/3 φλ. γάλα άπαχο σε σκόνη

Εκτέλεση
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη στο χυμό μέσα σ' ένα πυρεξάκι. Τοποθετούμε τις φέτες μήλου και πασπαλίζουμε με  το γλυκαντικό, το μείγμα μπαχαρικών και τη σκόνη γάλακτος. Ψήνουμε για 30' στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και να πήξει πριν την βγάλουμε απ' το πυρεξάκι γιατί θα τρέξουν υγρά. Βγαίνει 1 μερίδα.

Ισοδύναμα:
1 μερίδα φρούτο
2 μερίδες Κάτι Επιπλέον (η ζελατίνη)
1 μερίδα γάλα


[*] Δεν νομίζω πως υπάρχει τέτοιο προϊόν στην ελληνική αγορά. Πάντως αφού η συνταγή θέλει αναψυκτικό με ανθρακικό ίσως μια σόδα ή μια πορτοκαλάδα λάιτ να δώσει την ενίσχυση που θέλει η συνταγή.
 [**] Το μείγμα μπαχαρικών για μηλόπιτα, έχει από 1 κγ σκόνη:
- κανέλλα
- μοσχοκάρυδο
- γαρύφαλλο
- πιπερόριζα
Τα ανακατεύουμε καλά και το φυλάμε σε γυάλινο βαζάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons