Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Μάφινς με τσένταρ

Υλικά
1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης, σε ψίχουλα
30 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1 αυγό μέτριο, ελαφρά χτυπημένο
1/3 φλ. άπαχο γάλα σε σκόνη
2 κγ μαργαρίνη λιωμένη
4 κγ γλυκαντικό
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κγ νιφάδες αφυδατωμένου κρεμμυδιού

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα μέτριο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε καλά με σύρμα. Γεμίζουμε 2 μικρά αντικολλητικά φορμάκια (ή πυρεξάκια) σε ίση ποσότητα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγαίνει 1 μερίδα μεσημεριανού γεύματος. Συμπληρώνουμε όπως απαιτείται.*

Η μερίδα ισοδυναμεί με:
1 μερίδα ψωμί
30 γρ. σκληρό τυρί
1 αυγό
1 μερίδα γάλα
2 μερίδες λίπη

[*]Εννοεί πως το μενού θα πρέπει να είναι πλήρες όπως ορίζει το πρόγραμμα. Δηλαδή με βάση την συνταγή θα πρέπει το μεσημεριανό μενού να συμπληρωθεί με ένα αυγό ακόμη (μπορεί να είναι βραστό ή ποσέ) και την απαραίτητη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons