Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Παγωτό γιαούρτι με φράουλες


Υλικά
1/2 φάκελο ζελατίνη άγευστη
2 ΚΣ νερό
3 φλ. φράουλες, μοιρασμένες
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό (0 ή 2%)
1 ΚΣ + 1 κγ μέλι
4 κγ γλυκαντικό
1/4 κγ άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση
Σ' ένα μπρίκι ρίχνουμε τη ζελατίνη και το νερό να μαλακώσει, αμέσως βάζουμε σε φωτιά κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια με φράουλες και τη λιωμένη ζελατίνη και χτυπάμε να λιώσουν οι φράουλες. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το γλυκαντικό, το άρωμα και χτυπάμε πάλι να ενωθούν καλά όλα  τα υλικά. Προσθέτουμε και το άλλο φλιτζάνι φράουλες και χτυπάμε τόσο ώστε να μείνουν σε κομματάκια. Ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό λεκανάκι, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το ανακατεύουμε ανά 30' μέχρι να πάρει την υφή παγωτού. Πριν σερβίρουμε αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
Βγαίνουν 4 μερίδες.

Ισοδύναμα μερίδας
2 1/4 Κάτι Επιπλέον (ή Έξτρα)
3/4 μ. φρούτο
1 μ. γάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons