Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

"Χειρουργήθηκα στο Ρίο, άρα... τα ξέρω όλα"!

Μπαίνεις στο φβ σε ομάδα για παχύσαρκους χειρουργημένους κι ενώ καταθέτεις την εμπειρία της
δικής σου πορείας ως απάντηση σε κάποια ερώτηση φρεσκοχειρουργημένης, αρχίζουν οι σχολιασμοί που στο τέλος καταλήγουν στο απόλυτο ξεκατίνιασμα!
Δεν μου αρέσει όλο αυτό που συμβαίνει πλέον τακτικά, αλλά και δεν θέλω να εμπλακώ σε τέτοιες συζητήσεις' παραμένω αναγνώστρια.
Να ξεκαθαρίσω από εδώ για οποιαδήποτε ή οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο: νοσοκομεία στην Ελλάδα υπάρχουν που κάνουν χειρουργεία παχυσαρκίας, δεν έχει την αποκλειστικότητα το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο που κάποιοι θέλουν κι επιμένουν να το διαφημίζουν σε κάθε ευκαιρία. Όπως υπάρχουν επιπλοκές στα χειρουργεία στα διάφορα άλλα ταπεινά νοσοκομεία της χώρας, το ίδιο συμβαίνει και στο νοσοκομείο του Ρίο, άσχετα αν δεν βγαίνουν παραέξω.
Θυμάμαι όταν άρχισα να ψάχνω τα πιο κοντινά μου νοσοκομεία μέσω φόρουμ, υπήρχαν μέλη που επέμεναν για του Ρίο. Υπήρχαν και κάποιοι που μου άφηναν το ελεύθερο να αναζητήσω και τα νοσοκομεία της Αθήνας, μιας και η δική τους εμπειρία με το Ρίο ήταν λίγο γλυκόπικρη: παρουσίασαν επιπλοκές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κι ο γιατρός τους (καθηγητής κι έμπειρος στα βαριατρικά από τους πρώτους στο είδος για την χώρα μας) αδιαφόρησε και τελικά τους βοήθησε άλλος χειρουργός από ακόμη πιο μακρινό νοσοκομείο, μέσω τηλεφώνου και σωστή καθοδήγηση, που στην τελική θα μπορούσε να αδιαφορήσει. Δεν το έκανε, γιατί βλέπεται υπάρχουν και γιατροί που σκέφτονται τον παράγοντα άνθρωπο αφιλοκερδώς.
Υπάρχουν λοιπόν σειρήνες, με  απίστευτο θράσος, που επιβάλουν την γνώμη τους και με τις γνώσεις "ξερόλα" επιμένουν πως η δική τους καλή πορεία μετά το χειρουργείο θα είναι ίδια και με τους άλλους υποψήφιους για χειρουργείο παχυσαρκίας.
Δεν είναι έτσι: ο κάθε ανθρώπινος οργανισμός είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Η πορεία μετά το χειρουργείο είναι θέμα καθαρά του ίδιου του οργανισμού. Οι επιπλοκές είναι στο πρόγραμμα. Συνήθως ταλαιπωρούν τον οποιονδήποτε χειρουργημένο, αλλά όταν περνάνε, το αποτέλεσμα δικαιώνει τους πάντες. Επίσης το στομάχι του καθενός στις τροφές αντιδρά διαφορετικά. Το dumping είναι ακόμη υπό έρευνα, μπορεί να το πάθει κανείς (όχι όλοι) με οποιαδήποτε τροφή κι όχι αποκλειστικά με τους υδατάνθρακες γενικώς.
Τέλος να διαβάζεται τα πάντα για να υπάρχει μια γενική και σφαιρική γνώση πάνω στα χειρουργεία παχυσαρκίας. Ο κάθε χειρουργός δεν εξηγεί τα πάντα στα πρώτα ραντεβού γιατί μπορεί να μην παρουσιαστεί το παραμικρό. Δεν θέλει να φοβίσει ή να τρομάξει τον κάθε ενδιαφερόμενο. Είναι όμως διαθέσιμος να σε βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο στην πορεία σου, αρκεί να τον ενημερώνεις για οτιδήποτε συμβαίνει.
Όσο για τα φβ-ξεκατινιάσματα, κρατάτε την ψυχραιμία σας κι αποφύγετε αυτού του τύπου σειρήνες που μόνο κακό κάνουν σε μια ομάδα και που με ανησυχεί που οι διαχειριστές δεν βάζουν τάξη στο μπάχαλο, ώστε η διανομή γνώσεων να γίνεται ομαλά κι  όχι επειδή και καλά μετά από 2 χρόνια χειρουργείου απέκτησαν την εμπειρία πάνω σε αυτό. Η εμπειρία του καθενός αφορά τον ίδιο, απλά την μοιράζεται για να υπάρχει μια εικόνα στο σύνολο που ενδιαφέρεται να προχωρήσει παρά κάτω για τη δική του καλή  υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons