Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τα εν οίκω και.. εν υπεραγοράς!

Πέρασαν οι μέρες και γενικά τίποτε δεν πήγε καλά όσον αφορά την διατροφή μου. Ήμουν μόνη μου στο σπίτι για λίγες μέρες καθότι ο σύζυγος πήγε να δει τις ελιές μας και να μαζέψει το πρώτο χέρι που λέμε στα μέρη μου. Οπότε δεν υπήρχε διάθεση να ασχοληθώ με οτιδήποτε. Για λόγους οικονομίας κυρίως. Γιατί να σπαταλήσω ρεύμα και υγραέριο για μια στάλα μερίδες; Κι από την άλλη έτσι μόνη που ήμουν δεν είχα διάθεση! Ειλικρινά! Οπότε από βδομάδα θέλω να πιστεύω πως θα οργανωθώ κάπως, όσο μπορώ, γιατί μεσολαβεί και του Αγ. Δημητρίου κι έχω πατέρα κι ανιψιό που γιορτάζουν και τα γνωστά! Κι όταν είναι γιορτή η μάνα μου μας "τραπεζώνει", δεν την αφήνει να περάσει με γλυκό, νερό και ξηροκάρπι!!!
Τέλος πάντων...

Σήμερα πήγα σούπερ μάρκετ να πάρω 1-2 πράγματα που ήθελα και στάθηκα στα ράφια με τα δημητριακά. Υπάρχουν ένα σωρό δήθεν λάιτ, αλλά δεν υπάρχουν χωρίς ζάχαρη. Στο εξωτερικό κυκλοφορούν από τα γνωστά kellogs, κορν φλέικς χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Διαπίστωσα πως όσο δεν την βάζεις στη διατροφή σου την ζάχαρη τόσο περισσότερο ελαττώνετε η πείνα. Παντού ζάχαρη. Σε οποιαδήποτε τροφή. Με εξαίρεση όλες εκείνες που το λένε και δεν υπάρχει και στην ετικέτα... συνήθως σε σοκολάτες και τροφές γλυκές! Με κάποιο τρόπο πρέπει να υπάρχει σε  περισσότερες τροφές η έλλειψη ζάχαρης και να αντικατασταθεί με κάποια γλυκαντικά κι όχι με στέβια! Η στέβια  ενοχλεί αρκετό κόσμο και δεν ξέρω ακόμη γιατί αυτή η "παρενέργεια" δεν έχει ληφθεί ακόμη υπ' όψιν από τις εταιρείες που την παρασκευάζουν και την διαρρέουν στην αγορά!

Αλεύρι ολικής άλεσης και γενικά προϊόντα ολικής άλεσης... είναι πιο ακριβά σε σχέση με τα κανονικά. Άλλη αναποδιά κι αυτή. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως το παραμύθι με την ολική άλεση πρέπει να σταματήσει κι από κάπου πρέπει να αρχίσει αυτό. Όταν λέμε αλεύρι ολικής άλεσης, σημαίνει πως στο σιτηρό έχει γίνει λιγότερη επεξεργασία απ' ότι γίνεται με το ραφινάρισμα του που μας δίνει το αλεύρι το άσπρο  ή το σταρένιο. Θα έπρεπε λοιπόν το αλεύρι ολικής άλεσης να έχει λιγότερο κόστος σε σχέση με τα υπόλοιπα! Γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο μες τα μούτρα του; Κι αυτός ο κόσμος γιατί δεν αντιδρά σε κάτι τέτοιο; Τι ακριβώς δεν είναι κατανοητό; Είναι δυνατό 1 κιλό αλεύρι ολικής που έχει πίτουρο να κοστίζει διπλάσια από το ραφιναρισμένο αλεύρι; Αντιδράστε! Όταν το ζητάτε χύμα από φούρνο το ολικής, όπως και το ψωμί... να λέτε πως το πουλάνε ακριβά, να μη σας περνάνε για άσχετες - άσχετους!

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Μαρία! Ο Σκλαβενίτης έχει τα ΒΙΟ που δεν έχουν ζάχαρη. Δεν ξέρω, βέβαια, εάν έχετε Σκλαβενίτη στην Χαλκίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!