Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

Strudel μήλου



Υλικά
• 500 γρ πράσινα μήλα ξεφλουδισμένα χωρίς τα κουκούτσια τους και κομμένα σε χονδρές φέτες
• 100 γρ αποξηραμένα μήλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
• 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες τύπου σουλτανίνα.
• ½ κούπα ζάχαρη
• 1 ξυλάκι κανέλλα
• ½ φλιτζάνι νερό
• 6 φύλλα ζύμη ζαχαροπλαστικής
• Λίγο λαδάκι
• 200 γρ. παγωτό βανίλια με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα πράσινα μήλα, τα αποξηραμένα μήλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, την κανέλλα και μισή κούπα νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε τα για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρέστε το ξυλάκι της κανέλλας και στραγγίξετε. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Ανοίξτε το πρώτο φύλλο ζύμης και προσεχτικά απλώστε λίγο λαδάκι και βάλτε το επόμενο φύλλο πάνω του. Συνεχίστε να κάνετε το ίδιο μέχρι να τοποθετήσετε όλα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Βάλτε την γέμιση που έχετε φτιάξει από την μία άκρη στην άλλη. Διπλώστε τις άκρες και κάντε την ζύμη ρολό. Ψήστε σε ένα αντικολλλητικό ταψί για 30 λεπτά ή μέχρι να δείτε το φύλλο να ροδίσει. Σερβίρετε κόβοντας το strudel σε κομμάτια και βάζοντας παγωτό στο πλάι.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

65 kcal
Λιπαρά 1 γρ
Υδατάνθρακες: 42 γρ
Φυτικές ίνες: 4 γρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons