Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Πράσινος καφές και πράσινα άλογα!

Καλό μήνα και καλή σαρακοστή (έστω κι ολίγον αργοπορημένα)!

Κανονικά θα έπρεπε αυτούς που διαφημίζουν την οποιαδήποτε βλακεία που αφορά το αδυνάτισμα, να τους κλείνουν φυλακή για εξαπάτηση του καταναλωτή και κερδοσκοπία εις βάρος του (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Θα πρέπει εγώ η χοντρή να είμαι εκτός από υπέρβαρη, ηλίθια! Τον καημό μου για το αδυνάτισμα να τον κατεβάζω με πράσινο καφέ και κουραφέξαλα... 

Ξαφνικά η μόδα με το πράσινο τσάι πέρασε και το γυρίσαμε στην "άγρια καφείνη" του πράσινου καφέ. Μας ξεπερνάνε και προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτό που έχουμε στο κεφάλι και λέγεται μυαλό είναι απλά άχυρο και η απλή λογική πως "για να αδυνατίσουμε πρέπει και λίγο να το ράψουμε", είναι μια λανθαρσμένη λογική που κακώς την έχουμε στο αχυρένιο μας μυαλό! Είτε μας αρέσει είτε όχι, η χώρα μας διατροφικά επέστρεψε στις εποχές πριν και μετά την κατοχή! Μπορούμε να μάθουμε να τρώμε όπως έτρωγαν οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας στα νιάτα τους; Λιτά; Μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά για τις γιγάντιες μερίδες των ταχυφαγείων σε εξευτελιστικές τιμές και να επιλέγουμε να τρώμε σπιτικό φαγητό; Καλό το κλαμπ σάντουιτς αλλά σκέψου πόσες θερμίδες άχρηστες και πόσο λίπος προσπαθεί να αποθηκεύσει το χοντρό σου σώμα; Καλό το κλαμπ σάντουιτς αλλά μπροστά στην υγεία, είναι προτιμότερο να φας... μακαρόνια με κιμά σπιτικά, εδώ που τα λέμε και που είναι ένα γρήγορο και λατρεμένο φαγητό! Και τέλος αν θέλουμε ο καφές να κάνει το θαύμα του, απλά δεν του ρίχνουμε ζάχαρη. Τον πίνουμε σκέτο, μαύρο, κατράμι, πικρό!

Ό,τι αδυνατιστικό κυκλοφορεί, είναι καθαρή αμερικανιά, για κέρδος. Και όλα ξενικάνε από έναν γιατρό που πιστεύω πως ανέδειξε η Όπρα στις εκπομπές της κι από τότε ο συγκεκριμένος κερδοσκοπεί όχι με το λειτούργημά του (ανάθεμα κι αν είναι γιατρός) αλλά με διαφήμιση προϊόντων για -και καλά- το αδυνάτισμα. Κλείνοντας ρίξτε μια ματιά εδώ, μιας και δεν είμαι η μόνη με την ίδια άποψη για τα... πράσινα άλογα!  


post signature

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons