Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

"Μελάτο" γαλλικό ντρέσσινγκ

Υλικά
2800 ml χυμό τομάτας
1/2 φλ. ξύδι
1/2 φλ. μηλόξυδο
1 φλ. γούστερ σως*
1 φλ. σόγια σως*
1 φλ. γλυκαντικό
1/8 φλ. αλάτι καπνιστό
2/3 φλ. καστανή ζάχαρη
1/3 φλ. νιφάδες αφυδατωμένου κρεμμυδιού
1/3 φλ. μαϊντανός αποξηραμένος

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει το μισό μείγμα. Μοιράζουμε στα ίσα σε 12 μερίδες. Χρησιμοποιούμε όπως το λάδι στις σαλάτες, ή σαν βάση για μπάρμπεκιου ή σαν γλυκόξινη σάλτσα.

Ισοδύναμα μερίδας:
1 μερίδα μπόνους

[*] Η ποσότητα στην συνταγή είναι με ερωτηματικό, αυτό σημαίνει πως εμείς καθορίζουμε το πόσο έντονη την θέλουμε την γεύση σε αυτό το ντρέσσινγκ. Ξεκινάμε  με μισό φλιτζάνι από κάθε σως κι αναλόγως προσθέτουμε από λίγο τη φορά μέχρι να πετύχουμε την γεύση που θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons