Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Κέικ μήλου

ΥΛΙΚΑ
2 αυγά μεγάλα
½ φλ. ζάχαρη
¼ φλ. γάλα άπαχο
2 ΚΣ βούτυρο λάιτ, λιωμένο
1 ΚΣ άρωμα βανίλιας
1 φλ. αλεύρι άσπρο
1 ½ ΚΣ κορν φλάουρ
1 ½ κγ μπέικιν πάουντερ
½ κγ αλάτι
1 μήλο μεγάλο, καθαρισμένο - ξεσποριασμένο & σε φέτες
1 κγ κανέλλα
1 κγ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψεκάζουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος. Ανακατεύουμε σ' ένα μπωλάκι το 1 κγ κανέλλας με το 1 κγ ζάχαρη κι αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τ' αυγά και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν. Ρίχνουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το άρωμα βανίλιας κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι. Αραδειάζουμε από πάνω τις φέτες μήλου και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλλας που κρατήσαμε. Ψήνουμε για περίπου 30'-35' ή καρφώνουμε ένα μαχαίρι στο κέϊκ να δούμε αν ψήθηκε (πρέπει να βγει καθαρό).

Μερίδες: 8
ΠΟΝΤΟΙ: 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons