Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Καλή η Ντουκάν αλλά για πολύ λίγο!

Δεν άντεξα τελικά! 5 μέρες καλή η πρωτεΐνη αλλά με απαγορεύσεις σε ουσιώδεις τροφές, όπως το λάδι και τα φρούτα... δεν αντέχεται! Και δεν αντέχεται όταν είσαι αλλιώς συνηθισμένη και που ενώ σου απαγορεύει γενικά τη ζάχαρη... σου επιτρέπει τα φρούτα μετά από 3 μέρες κι όχι 3 φρούτα την ημέρα όπως προτείνουν όλες σχεδόν οι διατροφές, αλλά 1 (κι άντε ακόμη 1 σε πολύ μεγάλο ζόρι)!

Χθες πήγα επίσκεψη σε μια συνάδελφο. Δεν έχω πει σε κανέναν πως έκανα διατροφή ντουκάν και δεν ήθελα στην τελική να το κάνω. Ενώ προσπαθούσε να με δελεάσει με διάφορα γλυκίσματα, τελικά υπέκυψα μόνο στο φρεσκοψημένο κέικ της. Από την 2η μέρα της Ντουκάν 2 μπήκα στη σκέψη πως είναι δυνατόν να υπάρχει τόσος φανατικός κόσμος που να την ακολουθεί κατά γράμμα και να μην ακολουθεί μια αντίστοιχη διατροφή όπως το Weight Down ή του Weight Watchers προ πόντων και ισοδυνάμων, που τρως πιο φυσιολογικά κι απ' όλα! Πως είναι δυνατόν ενώ με τις παραπάνω διατροφές μπορείς να φας όσπρια 2-3 φορές την εβδομάδα ως επιλογή φυτικής πρωτείνης και στη Ντουκάν 2 να σου λέει "θα φας 1 μερίδα μια φορά το Σάββατο κι αν θες φάε ελεύθερα τη Κυριακή"! Να βάλεις να φας όσπρια την Κυριακή, όπως τα θες κι όσο θες!
Γενικά τελικά η Ντουκάν 2 είναι για πολύ λίγο και για πολύ λίγα κιλά! Σε αυτές τις 5 μέρες έχασα 2 κιλά. Υγρά έφυγαν... όλο για κατούρημα πήγαινα! Όμως δεν παλεύεται, παρά την καλή μου διάθεση να την κάνω μέχρι τέλους!
Άσε και την φρίκη που έφαγα χθες με τα ζυμαρικά σιρατάκι.
Από την Ντουκάν αυτά που υιοθετώ είναι το αλεύρι κόντζακ που κάνεις το γάλα σου κρέμα στη στιγμή με οποιαδήποτε γεύση θες αν έχεις κι αρώματα ζαχαροπλαστικής και σε χορταίνει απίστευτα ΚΑΙ το ρύζι σιρατάκι! 

Το βράδυ πριν πάω επίσκεψη πήγα αγόρασα κιμά κι έφτιαξα γιουβαρλάκια με το συγκεκριμένο ρύζι. Έγιναν πεντανόστιμα! Ένα δοκίμασα και σήμερα έχω να φάω γιουβαρλάκια!
Το δε πίτουρο! Εδώ μου φαίνεται πως ίσως υπάρχει μια μικρή απάτη (στην χώρα μας; ή γενικώς στας Ευρώπας; δεν ξέρω)... έχω την εντύπωση λοιπόν πως αλέθουν τις νιφάδες βρώμης και τις πουλάνε για πίτουρο! Γιατί αν ήταν πίτουρο θα έβλεπα τους φλοιούς από αυτό να επιπλέουν στο γάλα μου! Αντίθετα το λεγόμενο "πίτουρο" κάθεται στον πάτο του φλιτζανιού!
Το αγόρασα που το αγόρασα θα το φτιάξω ωραιότατα υγιεινά μπισκότα σοκολάτας... Α! Άλλος καημός! Να έχεις αποβουτυρωμένο κακάο και να μην στο επιτρέπει απ' την αρχή της διατροφής για να νοστιμίζεις λίγο το γάλα, αλλά απ' την 3η μέρα! Που το κακάο είναι πρωτεϊνούχο και κυρίως όταν δεν έχει λιπαρά τρως και λίγο παραπάνω σε αντίθεση με το κοινό κακάο που υπάρχει στα σούπερ μάρκετ! 
Τέλος πάντων... δεν άντεξα άλλο! Πήγα σήμερα λαϊκή, αγόρασα λαχανικά και φρούτα αρκετά. Με το που μπήκα στο σπίτι απόλαυσα ένα μεγάλο αχλάδι! Και το απόγευμα στη δουλειά θα απολαύσω 1 μήλο και το βράδυ που θα επιστρέψω θα φάω άλλο 1! Μακριά μεν απ' τη ζάχαρη όπως κι όσο μπορώ, αλλά μη μου στερείς το φρούτο...


ΠΡΩΙΝΟ
1 φλ. γάλα UHT 1,5%

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
1 αχλάδι
Καφές ελληνικός με ζαχαρίνη

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Γιουβαρλάκια με ρύζι σιρατάκι (χωρίς λάδι)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
Καφές με ζαχαρίνη
1 μήλο

ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Ανάμεικτη σαλάτα (λάχανο-καρότο-πιπεριά-σκόρδο) με 1 ΚΣ λάδι
1 φέτα ψωμί (30 γρ.)
1 αυγό βραστό

ΒΡΑΔΥΝΟ
Γιουβαρλάκια
2 γιαούρτια στραγγιστά 2%
1 μήλο

1 σχόλιο:

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!