Δραστηριότητα

Να είσαι δραστήρια (δραστήριος) ή... να μην είσαι

Τι συμβαίνει σχετικά με τη δραστηριότητα που σας κάνει να την αγαπήσετε ή να τη μισήσετε; Μπορεί να έχει κάτι να κάνει με την επίφοβη λέξη που αρχίζει με το γράμμα "α"... την άσκηση.. Για όσους τη μισούν, η άσκηση τους θυμίζει το γυμνάσιο και το πόσο εξαντλητική ήταν κάποιες φορές η ώρα της γυμναστικής. Όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, δεν θα βρείτε τη λέξη "άσκηση", αλλά θα βρείτε τη λέξη "δραστηριότητα".


Γεγονότα Δράσης

Το λεξικό ορίζει ως δραστηριότητα τη συμμετοχή σε φυσική ή φυσιολογική λειτουργία εν δυνάμει του να είσαι ζωντανός, με ζωντάνια, με κίνηση ή ενεργητική δράση. Αυτό θα σήμαινε ότι η δραστηριότητα μπορεί να κυμαίνεται από μία κανονική οικιακή δραστηριότητα, όπως το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα σε μια πιο ενεργητική εξωτερική δραστηριότητα όπως το τρέξιμο.


Η δραστηριότητα έχει τεράστια οφέλη στην υγεία.

Το να είσαστε δραστήριοι για 30' ή περισσότερο για τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας μπορεί:
  • να βοηθήσει στην απώλεια των κιλών σας και στη διατήρηση του νέου βάρους σας.
  • να βελτιώσει την διάθεση και να μπορείτε να έχετε των έλεγχο των συναισθημάτων σας.
  • να χτίσετε την αυτοεκτίμηση σας η οποία μπορεί να βελτιώσει το κίνητρο.
  • μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακό επεισόδιο.
  • βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πιέσεως.
  • μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2.
  • βοηθά στο να χτίσετε υγιή οστά, μύες κι αρθρώσεις.


Η δρατηριότητα μπορεί να ασκήσει πραγματικά μια θετική επίδραση στην υγεία σας και την ευημερία. Με οφέλη, όπως αυτά, δεν θα είναι χαζό να μην είσαστε δραστήριοι, έτσι δεν είναι;Είστε έτοιμοι;
Όταν αρχίζετε τη διατροφή των γουέιτ γουότσερς η προτεραιότητα σας είναι να μάθετε το σύστημα διατροφής των ΠΟΝΤΩΝ.
Πρέπει να επικεντρώσετε την ενέργεια σας σε αυτό μέχρι να έχετε την άνεση με τους ΠΟΝΤΟΥΣ. Έπειτα, στην τρίτη σας εβδομάδα στη διατροφή αυτή θα πρέπει να εισάγεται και το σύστημα ΠΟΝΤΩΝ Δραστηριότητας. Στο μεταξύ, είστε έτοιμοι να δραστηριοποιηθείτε; 


Είμαι ήδη εκεί...
Τέλεια! Κρατήστε αυτά τα τεχνάσματα στο μυαλό σας όσο κινήστε.

Να είστε δραστήριοι για τουλάχιστον 30' καθημερινά για να επιτευχθούν τα υγιή οφέλη της δραστηριότητας. Αν δεν είστε αυτού του επιπέδου, δουλέψτε μέχρι να αυξήσετε τον χρόνο δραστηριότητας στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Γραφτείτε σε κάποιο σύλλογο περιπατητών αν υπάρχει κάπου διαθέσιμος στην περιοχή σας.

Αν δραστηριοποιείστε ήδη για 30' σκεφτείτε ν' αυξήσετε τον χρόνο και το επίπεδο της δραστηριότητας αυτής ή να δοκιμάσετε κάποια νέα.

Χρησιμοποιείστε το ημερολόγιο διατροφής για να γράφετε πόσο χρόνο ξοδέψατε στην δραστηριότητα σας.

Σκεφτείτε να "κολλήσετε" με κάποιον ακόμη που κάνει την ίδια δραστηριότητα με εσάς. Το να εξασκείστε μαζί με κάποιον "κολλητό" μπορεί να σας παρακινήσει να συνεχίσετε. Το να παραμείνετε δραστήριοι είναι ένας στόχος με διάρκεια.Είμαι ήδη έτοιμη - έτοιμος...
Εδώ θα βρείτε μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε.

Επενδύστε σ' ένα καλό ζευγάρι αθλητικά υποδήματα. Επιλέξτε ένα ζευγάρι άνετα υποδήματα που να ταιριάζουν στην δραστηριότητα σας. Ψάξτε στο κοντινό σας κατάστημα αθλητικών για ανάλογες προτάσεις.

Σκεφτείτε ν' αγοράσετε ένα mp3-player που να μην επηρεάζετε από τις κινήσεις ή βάλτε μουσική στο κινητό σας. Η μουσική μπορεί πραγματικά να δώσει ώθηση στα βήματα σας ή ένα καλό ακουστικό βιβλίο (audio book) μπορεί να σας βοηθήσει ν' αυξήσετε τις χιλιομετρικές αποστάσεις χωρίς να το καταλάβετε.

Ψάξτε για βηματόμετρο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση απ' το να βλέπετε πόσα περισσότερα βήματα κάνατε τη φορά.

Αναγνωρίζεται τα οφέλη της δραστηριότητας, αλλά κάτι σας εμποδίζει να την κάνετε. Να τι μπορείτε να κάνετε.

  • Παρακινήστε τον εαυτό σας με την σκέψη πως η υγείας σας επωφελείται.
  • Φτιάξτε λίστα με την βοήθεια της οικογένειας. Δείτε αν κάποιος μπορεί να έρθει μαζί σας για περπάτημα ή βρείτε κάποιον "κολλητό" που να μπορεί να σας ακολουθήσει.
  • Αν δεν εξασκείστε για 30' την ημέρα, αρχίστε με 10'. Διαβάστε για προτάσεις που θα σας κάνουν πιο δραστήριους καθημερινά.


Δεν είμαι έτοιμη - έτοιμος...
Δεν σας αρκεί; Να μερικές ιδέες ειδικά για σας.

Ασχοληθείτε περισσότερο με αυτό που ήδη ασχολείστε.
Περπατήστε με την πρώτη ευκαιρία, κρύψτε τα χειριστήρια, περιορίστε τον ανελκυστήρα κι ανεβείτε ή κατεβείτε σκάλες, κάντε την βόλτα σας γύρω στο κτίριο της εργασίας σας μέχρι να πάτε στην τουαλέτα, μεταφέρετε τα μηνύματα προσωπικά κι όχι από τηλεφώνου.

Χρησιμοποιήστε γεμάτα κουτάκια ή φιάλες και κάντε έλξεις όποτε παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Μην παραδίνεστε σε άλλη σκέψη. Αν η σκέψη του να ασκηθείτε για 10'-30' την ημέρα σας φαίνεται ανυπόφορη αυτή τη στιγμή, επικεντρωθείτε στο να κάνετε λιγότερη καθιστική ζωή.

Στο κάτω κάτω της γραφής...
Κινηθείτε περισσότερο. Κάνετε βαθιά καθίσματα ή κάμψεις όσο γεμίζεται το πλυντήριο ή τρέξτε επί τόπου. Κάνετε μικρά πηδηματάκια όσο ετοιμάζεται το γεύμα στην κουζίνα. Κάντε επιπλέον ανεβοκατεβάσματα στις σκάλες. Και το χειρότερο σενάριο... εσείς και η οικογένειά σας θα γελάτε με όλα αυτά και θα καίτε θερμίδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!