Αρχίζοντας με FlexPoints

Χάνοντας βάρος με τους ΠΟΝΤΟΥΣ το σύστημα διατροφής είναι εύκολο! Θα βρείτε...
- Ελάχιστο σχεδιασμό!
- Μερικούς κανόνες!
- Όχι περίπλοκο μέτρημα!
- Όχι ζύγισμα
και...
- Όλες οι τροφές περιλαμβάνονται!


ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ; 

Εύκολα...
1. Στις τροφές έχει απονεμηθεί η αξία ΠΟΝΤΩΝ βασισμένη στις πληροφορίες των θερμίδων, των λιπαρών (σε γραμμάρια) και των φυτικών ινών (σε γραμμάρια) που παρέχονται για  το μέγεθος μιας μερίδας αυτών των τροφών.
2. Υπάρχει ένας στόχος ΠΟΝΤΩΝ για να ξοδευτεί καθημερινά βασιζόμενος στο τρέχων βάρος σας. Βρείτε πόσους ΠΟΝΤΟΥΣ έχετε να ξοδέψετε στο σχετικό πίνακα. Σαν προσθήκη, έχετε 35 ΦΛΕΞ-ΠΟΝΤΟΥΣ την εβδομάδα να ξοδέψετε (ή όχι), όπως εσείς επιλέξετε.
3. Υπάρχουν 8 Καλές Υγιεινές Συνήθειες. Υιοθετείστε τις για καλή υγεία και βελτίωση της απώλειας
βάρους.


ΠΟΣΟΙ ΠΟΝΤΟΙ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;
Τα βάρος σας τώρα     WW Πόντοι / Ημέρα    
κάτω από 68                 18 με 23    
68 με 79                        20 με 25    
80 με 90                        22 με 27    
91 με 101                      24 με 29    
102 με 113                    26 με 31    
114 με 124                    28 με 33    
125 με 135                    29 με 34    
136 με 147                    30 με 35    
148 με 158                    31 με 36    
πάνω από 159               32 με 37

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ:
Κορίτσια κάτω των 16 και αγόρια κάτω των 19 ετών, πρέπει να προσθέσουν 2 ΠΟΝΤΟΥΣ επιπλέον σε αυτούς που τους αναλογούν την ημέρα, για μια έξτρα μερίδα γάλακτος.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ: 
Διαβάστε σχετικά, ΕΔΩ.


ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΝΑ...
Προσκολλήσετε στο στόχο ΠΟΝΤΩΝ σας. Το σώμα σας χρειάζεται αυτό τον αριθμό ΠΟΝΤΩΝ για να δουλεύει ο μεταβολισμός σας, φροντίζοντας έτσι για  τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού και την απώλεια βάρους σας, σε υγιεινό κι ασφαλή βαθμό. Τρώγοντας κάτω απ' τους Ημερήσιους ΠΟΝΤΟΥΣ σας σε κάποια περίσταση είναι εντάξει, αλλά ποτέ μην πέσετε κάτω απ' τους 20.

Ελέγξτε τον πίνακα των Ημερήσιων ΠΟΝΤΩΝ  σας όσο χάνετε βάρος για να δείτε αν χρειάζεται να περάσετε στο επόμενο στάδιο Ημερήσιων ΠΟΝΤΩΝ.

Έξτρα FLEX-ΠΟΝΤΟΙ
Θα αρχίζετε - αν θέλετε- την κάθε εβδομάδα με 35 Φλεξ-πόντους. Χρησιμοποιήστε τους με όποιο τρόπο σας ευχαριστεί. Μην τους χρησιμοποιήσετε όλους, αλλά μερικούς, μοιράστε τους μέσα στην εβδομάδα ή ξοδέψτε τους μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αν περάσει η εβδομάδα, αυτοί οι πόντοι χάνονται. Τους σημειώνετε στο Ημερολόγιο Διατροφής σας για να έχετε τον έλεγχο.


Από τον WW διατροφολόγο...
Μία ασφαλής και υγιής απώλεια βάρους είναι μέχρι ένα κιλό την εβδομάδα μετά τις 3 πρώτες εβδομάδες, που στο διάστημα αυτό ίσως χάσετε περισσότερο βάρος (που είναι εντάξει!) λόγω της απώλειας υγρών.

Πως βρίσκουμε την αξία ΠΟΝΤΩΝ στις τροφές;
Εύκολα...
1. Χρησιμοποιήστε τον Υπολογιστή ΠΟΝΤΩΝ με τις πληροφορίες για τις θερμίδες, τα λιπαρά και τις φυτικές ίνες που αναγράφονται στις ετικέτες των τροφών. 
- Ή -
2. Βρείτε την αξία ΠΟΝΤΩΝ στη λίστα τροφίμων, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας συνταγές!
Βρείτε την αξία ΠΟΝΤΩΝ για το μέγεθος μιας μερίδας μιας συνταγής χρησιμοποιώντας τον Υπολογιστή ΠΟΝΤΩΝ δίνοντας τις θερμίδες, τα λιπαρά και τις φυτικές ίνες. Δεν υπάρχουν διατροφικές πληροφορίες; Βρείτε τότε την αξία ΠΟΝΤΩΝ για κάθε υλικό, υπολογίστε συνολικά και μοιράστε τον αριθμό που σας δίνεται για κάθε μερίδα.

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες συνεχίζουν να περιέχουν θερμίδες.
Υπολογίστε τις με σύνεση περιλαμβάνοντας τις με 4 γραμμάρια ινών ανά μερίδα όταν υπολογίζετε την αξία ΠΟΝΤΩΝ. Για παράδειγμα, εάν μια μερίδα περιλαμβάνει 8 γραμμάρια σε φυτικές ίνες, τότε στον χάρτινο Υπολογιστή ΠΟΝΤΩΝ (αν τον διαθέτετε) επιλέξτε το 4, στην ηλεκτρονική του μορφή επιλέξτε το 8 όπως ήδη γνωρίζεται την ποσότητα φυτικών ινών της τροφής.

Προσαρμόστε την αξία ΠΟΝΤΩΝ στον αριθμό των μερίδων.
Για μια γρήγορη λύση, πολλαπλασιάστε την αξία ΠΟΝΤΩΝ ανάλογα τον αριθμό των μερίδων. Για είναι ακριβής η αξία πολλαπλασιάστε τις διατροφικές πληροφορίες από τον αριθμό των μερίδων. Έπειτα βρείτε τους ΠΟΝΤΟΥΣ στον Υπολογιστή ΠΟΝΤΩΝ.

--- Σημείωση από Μάρσι: στις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων δίνονται οι διατροφικές πληροφορίες για 100 γρ. προϊόντος αλλά και για μερίδα. Είναι προτιμότερο να βρείτε πόσους πόντους έχει το προϊόν στα 100 γρ. και να τους υπολογίσετε στην μερίδα σας παρά να βρείτε τους πόντους απ' ευθείας απ' τη μερίδα. Συνήθως η αξία πόντων μια τροφής υπολογισμένη απ' τις διατροφικές πληροφορίες της μερίδας δεν είναι ακριβείς.

Η Λίστα Τροφίμων.
Η αξία ΠΟΝΤΩΝ σε αρκετές τροφές στη λίστα είναι υπολογισμένη κατά μέσο όρο και βασίζονται σε διάφορα προϊόντα τα οποία μπορεί μεταξύ τους να έχουν διαφορετικούς ΠΟΝΤΟΥΣ. Αν και η Λίστα ενημερώνεται σταδιακά, στην περίπτωση που έχετε κάποια τροφή που στο πακέτο της σημειώνονται οι διατροφικές πληροφορίες, τότε υπολογίστε την αξία ΠΟΝΤΩΝ στον Υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!