Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Μπριάμ λάιτ

Μερίδες: 4
Θερμίδες: 200 η μερίδα

Υλικά

1 μικρή φρατζόλα ψωμί για τοστ άκοπη
75 γρ μαργαρίνη λάιτ
1 κγ φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
100 γρ. κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κγ φρέσκο μαϊντανό
200 γρ. κομμένα τοματάκια κονσέρβας
1 κγ κορν φλάουρ
Ελάχιστη ζάχαρη
Αλάτι - πιπέρι

Ετοιμασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βγάλε την κόρα από την φρατζόλα και κόψτε τη σε 4 κύβους. Μ' ένα μυτερό μαχαίρι κόψτε το εσωτερικό του κάθε κύβου, μέχρι να μείνει περίπου ένας πόντος πάχος γύρω γύρω. Αλείψτε το ψωμί με τη λιωμένη μαργαρίνη και ψήστε στο φούρνο για 15' μέχρι να ροδίσει.
Για να φτιάξετε το μπριάμ:
Ζεστάνετε σ' ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε. Μετά προσθέστε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια και σοτάρετε άλλα 5'. Αναμείξτε και το μαϊντανό, το κορν φλάουρ, τις τομάτες και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε μέχρι οι τομάτες να γίνουν σάλτσα και τα λαχανικά μαλακώσουν.
Για να σερβίρετε, γεμίστε κάθε ψωμί με τη γέμιση ζεστή.


Σημείωση που δεν περιλαμβάνεται στην κάρτα με την συνταγή:
Αντί να χαραμίσετε μία ολόκληρη φρατζόλα για να φτιάξετε 4 κυβοειδή σκαφάκια ψωμιού για να τα γεμίσετε με το φαγητό, μια εξίσου καλή ιδέα για ωραία εμφάνιση είναι, να πάρετε φέτες ψωμί τοστ να τις πατήσετε ρολάροντας ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι γυάλινο επάνω τους (αν δεν έχετε πλάστη) για να ανοίξουν και τις τοποθετείτε στις θήκες από ένα ταψάκι για μάφινς και στην συνέχεια ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής όπως είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons