Χειρουργείο παχυσαρκίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8-12-2014 
Πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση για χειρουργείο παχυσαρκίας να ενημερωθείτε αν ο ασφαλιστικός σας φορέας (οποιοσδήποτε είναι αυτός) καλύπτει όλα τα έξοδα ή μέρος αυτών.Το Υπουργείο Υγείας συνεχώς κάνει αλλαγές και υπογράφει νέες διατάξεις λόγω μνημονίου.
!
!
!
Το χειρουργείο παχυσαρκίας είναι απόφαση ζωής. Το θέμα είναι πριν την λάβετε να ψάξετε και να ενημερωθείτε για αυτό και για τις επεμβάσεις και τις επιπλοκές τους. Ναι υπάρχουν και επιπλοκές, γιατί μπορεί να γίνεται λαπαροσκοπικά δεν παύει να είναι ένα χειρουργείο με πλήρη νάρκωση. Να ξέρετε πως πλέον γαστρικό μπαλόνι και γαστρικός δακτύλιος δεν γίνονται πολύ συχνά. Είναι και τα 2 ξένα σώματα κι ο οργανισμός δύσκολα τα δέχεται. Το γαστρικό μανίκι, η γαστρική παράκαμψη και η γαστρική πτύχωση (για αυτή την τελευταία επέμβαση έχω διαβάσει απόψεις που με δίχασαν) είναι πλέον οι σύγχρονες μέθοδοι. Στο google μπείτε και διαβάστε τις πληροφορίες που θέλετε.
Πληροφοριακά χειρουργείο παχυσαρκίας γίνεται αν ο ΔΜΣ είναι πάνω από 40 και πάνω από 35 αν συνοδεύετε από ασθένειες όπως:

 • Εκφυλιστική αρθροπάθεια σε αρθρώσεις που φέρουν το σωματικό βάρος ή
 • Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ ή
 • Αρτηριακή υπέρταση ή
 • Υπερλιπιδαιμία ή
 • Στεφανιαία νόσος ή
 • Φλεβική ή λεμφική στάση στα κάτω άκρα ή
 • Άπνοια του ύπνου ή
 • Πνευμονική υπέρταση οφειλόμενη στην παχυσαρκία.

1. Βρίσκοντας γιατρό
Αποφασίσατε λοιπόν να κάνετε χειρουργείο παχυσαρκίας, για να γίνει αυτό πρέπει να βρείτε τον χειρουργό εκείνο που θα σας το κάνει. Ιδιωτικά υπάρχουν αρκετοί και με μια αναζήτηση στο google θα βρείτε κάποιους, αρκεί να έχετε το οικονομικό απόθεμα. Όταν δεν υπάρχει οικονομικό απόθεμα η επόμενη λύση είναι για χειρουργείο σε δημόσιο νοσοκομείο. Να ξέρετε πως εκεί θα υπάρχει αναμονή. Δεν γνωρίζω να δώσω πληροφορίες για το τι γίνεται όταν υπάρχει βιβλιάριο υγείας δημοσίου. Θα σημειώσω μόνο για βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ σε ισχύ.
Δημόσια νοσοκομεία υπάρχουν που κάνουν επεμβάσεις παχυσαρκίας. Όχι όλα. Μέχρι στιγμής για Αθήνα γνωρίζω τον Ευαγγελισμό, το Τζάνειο, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο. Για την Πάτρα το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, για το Βόλο το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς δεν υπάρχει πια δημόσιο νοσοκομείο που κάνει τέτοιες επεμβάσεις (φαντάζομαι μόνο ιδιωτικά)... Γενικά οπουδήποτε είστε ρωτήστε αν υπάρχει κάποιος χειρουργός που ειδικεύεται σε βαριατρικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο της περιοχής σας πριν αναζητήσετε κάπου πιο μακριά.
Όταν πλέον γνωρίζεται πιο κοντινό σας νοσοκομείο κάνει τέτοιες επεμβάσεις ρωτήστε ποιοί είναι οι χειρουργοί (ή χειρουργός) που τις κάνουν (πάρτε ονόματα και τηλέφωνά τους).
Μην πάτε να τους δείτε στο νοσοκομείο σε κάποιο εξωτερικό τακτικό ιατρείο, υπάρχει πιθανότητα να αδιαφορήσουν για την περίπτωσή σας. Το σωστό βήμα είναι να κλείσετε ραντεβού στο ιδιωτικό ιατρείο τους να πληρώσετε την επίσκεψη (όσο κι αν κοστίζει αυτή) και με αυτό τον τρόπο θα σας εξηγήσει τα πάντα για την επέμβαση. Ρωτήστε να μάθετε τι επιστήμονας είναι, πόσο καλά καταρτισμένος είναι κι αν με το πρώτο ραντεβού σας κερδίσει την εμπιστοσύνη, ακόμη καλύτερα! Υπάρχει περίπτωση να μην σας κερδίσει την εμπιστοσύνη εξ' αρχής, αλλά να είναι πολύ καλός στην επιστήμη του (όπως έτυχε σε μένα με τον δικό μου γιατρό). Το κόστος επίσκεψης στο ιδιωτικό ιατρείο μπορεί να είναι πάνω από 70 ευρώ (ανάλογα αν το είναι επιμελητής κάποιας κλινικής ή καθηγητής) και φυσικά δεν το καλύπτει το ΙΚΑ! 
Αν τυχόν θελήσετε να πάτε στον Ευαγγελισμό, εκεί να κρατήσετε και μία πισινή. Αν τυχόν ακούσετε τον χειρουργό να σας λέει "να δούμε τι καλύπτει το ΙΚΑ" να ξέρετε πως θα σας ζητήσει να βάλετε το χέρι στη τσέπη για να πληρώσετε -και καλά τώρα- τυχόν επιπλέον έξοδα για την επέμβαση! Μην το πιστέψετε...

ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.


2. Προεγχειρητικός έλεγχος (εξετάσεις)
Ο κάθε χειρουργός ζητά και διαφορετικό πακέτο εξετάσεων, μάλλον ανάλογα την επέμβαση που θα κάνει. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που ζητάνε όλο το σύνολο των εξετάσεων που πρέπει να γίνουν. Μην αγχωθείτε απ' το παρακάτω πακέτο, ίσως να μην τις κάνετε όλες. Το μόνο άγχος που ίσως περάσετε είναι στο να καταφέρετε να βρείτε όσο πιο κοντινά σε ημερομηνία ραντεβού επιθυμείτε με τους γιατρούς για να τελειώνεται πιο γρήγορα με τις εξετάσεις σας.
Ποιές είναι αυτές:

α. Εξετάσεις αίματος:
   - γενική
   - σίδηρος
   - πηκτολογικός έλεγχος (ΡΤ - aPTT - INR)
   - ουρία
   - κρεατινίνη
   - σάκχαρο
   - γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη
   - χοληστερίνη
   - τριγλυκερίδια
   - ουρικό οξύ
   - HbsAg, HCVAg
   - sGOT, sGPT, ALP, γ-GT
   - T3, T4, TSH

β. Γενική ούρων
γ. Υπέρηχος ήπατος - χολής -  νεφρών
δ. Υπέρηχος (triplex) φλεβών κάτω άκρων
ε. Ενδοκολπικός υπέρηχος (για τις γυναίκες)
ζ. Ακτινογραφία θώρακος

Επισκέψεις σε:
Ενδοκρινολόγο για ορμονολογική εκτίμηση,
Γαστρεντερολόγο για γαστροσκόπηση,
Καρδιολόγο για καρδιογράφημα και πιθανώς υπερηχογράφημα καρδιάς,
Πνευμονολόγο για σπιρομέτρηση και πνευμονολογική εκτίμηση,
Ψυχίατρο όταν υπάρχουν ψυχιατρικές διαταραχές ή ψυχογενείς διαταραχές της διατροφής

Ειδικός έλεγχος που συνιστάται όταν υπάρχει ιστορικό ή παθολογικά ευρήματα
 • HIV test, σε υποψία HIV λοίμωσης
 • Κορτιζόλη ούρων 24ώρου, σε υποψία συνδρόμου Cushing
 • Eπίπεδα βιταμίνης Β12 και φυλλικού οξέος, Mayer κοπράνων, σε αναιμία
 • Triplex (υπέρηχος) καρδιάς, Scanning μυοκαρδίου, σε υποψία καρδιακής νόσου ή σε υπέρταση
 • Μελέτη ύπνου, όταν υπάρχει ροχαλητό, υπνική άπνοια ή χρόνια κόπωση
 • Ορμονολογικός έλεγχος (FSH, LS, PRL, SHBG, Οιστραδιόλη, Τεστοστερόνη) και γυναικολογική εκτίμηση, σε διαταραχές περιόδου, υπέρηχος για γυναικολογικά ευρήματα
 • Κολονοσκόπηση ή βαρυούχος υποκλυσμός, σε απώλεια αίματος από το ορθό, οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του πεπτικού ή ηλικία άνω των 50 ετών.

Αφού συγκεντρώσετε όλες τις εξετάσεις που θα σας ζητήσει ο χειρουργός θα του τις πάτε να τις δει, ώστε να σας  δώσει περισσότερες πληροφορίες για το χειρουργείο και την βεβαίωση που χρειάζεται το ΙΚΑ για να εγκριθεί η επέμβαση.

Χρήσιμες λεπτομέρειες βάση εμπειρίας:

-- Οι γυναίκες στις εξετάσεις αίματος, ζητήστε απ' το γιατρό να σας γράψει και τις ορμόνες του ειδικού ορμονολογικού ελέγχου, ώστε να γίνει μια αιμοληψία απ'την φλέβα σας για τόσες εξετάσεις αίματος! 
-- Γαστροσκόπηση. Και να μην σας την συμπεριλάβει ο χειρουργός στις εξετάσεις που θα σας ζητήσει στην αρχή, θα σας την ζητήσει όταν θα είναι να μπείτε στο νοσοκομείο για το χειρουργείο. Αν λοιπόν πάτε να σας την γράψει κάποιος γιατρός για να την κάνετε κάπου έξω να ζητήσετε να σας την γράψει με ΛΗΨΗ ΒΙΟΨΙΩΝ, όχι απλή. Κι αυτό γιατί υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάτι και να χρειαστεί να γίνει βιοψία. Είναι κρίμα να έχετε επιπλέον τρέξιμο, επειδή θα σκεφτείτε "έλα μωρέ μια εξέταση είναι για το ΙΚΑ". Την εξέταση την γράφει και παθολόγος.3. Επιτροπή ΙΚΑ ή οποιοδήποτε άλλο ταμείο...
Για οποιοδήποτε άλλο ταμείο δημόσιο, ΟΑΕΕ κλπ δεν γνωρίζω τι ισχύει με τις επιτροπές τους. Αυτό θα το ρωτήσετε στα κατά τόπους γραφεία, στην περίπτωση που ο ίδιος ο χειρουργός δεν γνωρίζει.
Όσον αφορά το ΙΚΑ. Τα δικαιολογητικά που απαιτεί για έγκριση είναι:

- Αιματολογικές εξετάσεις: Τ3, Τ4, TSH για τις γυναίκες, για τους άνδρες δεν γνωρίζω. Οι τιμές στις ορμόνες θα πρέπει να είναι φυσιολογικές, διαφορετικά ίσως να μην δοθεί έγκριση παρά την βεβαίωση του χειρουργού.
- Γαστροσκόπηση
- Βεβαίωση χειρουργού

Όπως έχω ακούσει απαιτείται και ψυχιατρική γνωμάτευση. Να μην ξεχάσετε να το ρωτήσετε στον γιατρό σας και τι ακριβώς πρέπει να γράφει, ώστε να γίνει αποδεκτή απ' το ΚΕΣΥ.

Από αυτά τα δικαιολογητικά κρατάτε αντίγραφα οπωσδήποτε. Υπάρχει περίπτωση ο φάκελος να παραπέσει και να σας ζητήσουν να τις ξαναπάτε ή να τις επαναλάβετε αν τυχόν δεν έχετε αντίγραφα. Τα δικαιολογητικά τα πηγαίνετε στο ΙΚΑ της περιοχής σας. Εκεί ρωτάτε ποιό γραφείο παραλαμβάνει έγγραφα για χειρουργείο παχυσαρκίας. Να μην ξεχάσετε να πάρετε αριθμό πρωτοκόλλου. Έτσι είσαστε καλλυμένοι πως τα στείλατε τα χαρτιά και περιμένετε ειδοποίηση για την έγκριση.
Πλέον έχει αλλάξει το σύστημα και δεν χρειάζεται η δική σας παρουσία στην επιτροπή. Σας τηλεφωνούν και σας λένε αν εγκρίθηκε το αίτημά σας ή όχι. Η διάρκεια να λάβεται την έγκριση στα χέρια σας είναι από 2 μήνες και πάνω (ανάλογα τις συνεδριάσεις του συμβουλίου και τις χρονικές περιόδους -αργίες ή διακοπές), καλού κακού ζητήστε το τηλέφωνο του γραφείου που καταθέσατε τα δικαιολογητικά για να επικοινωνήσετε στην περίπτωση που καθυστερήσουν να σας ειδοποιήσουν.

Για τα άλλα ταμεία ίσως να χρειάζεται η παρουσία σας εκεί. Το ρωτάτε.4. Ημερομηνία για χειρουργείο
Αφού πάρετε την πολυπόθητη έγκριση απ' το ταμείο σας, αμέσως ειδοποιείτε τον γιατρό σας πως έχετε την έγκριση, του την πάτε αν σας το ζητήσει ή την στέλνετε με μέϊλ αν είστε από μακριά και φυσικά δέχεται τέτοια διευκόλυνση κι ο ίδιος ο γιατρός. Από κει και πέρα μπαίνετε σε λίστα αναμονής και περιμένετε. Καλό θα είναι να ρωτήσετε τον χειρουργό πότε περίπου υπολογίζει να γίνει το χειρουργείο ώστε να κάνετε και τις σχετικές ενοχλήσεις! Να ξέρετε πως σε ορισμένα νοσοκομεία η αναμονή ξεπερνά και τους 6 μήνες (ίσως πάρει και χρόνο).
Γενικά όμως -κι εξαρτάται τον χειρουργό- καλό θα είναι να είσαστε σε ετοιμότητα γιατί μπορεί ο χειρουργός να σας έχει πει για κάποιους μήνες αναμονής΄ υπάρχει όμως η πιθανότητα να σας καλέσει και τον επόμενο μήνα ή την ερχόμενη εβδομάδα!
Υπάρχουν περιπτώσεις χειρουργημένων που είχαν τέτοια τύχη!


Μετά το χειρουργείο ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού. Αν τις τηρείτε και τηρήσετε, η ζωή σας θα αλλάξει πάρα πολύ.
Αν τυχόν πέσετε σε χειρουργό που δεν είναι διατεθειμένος -μετά το χειρουργείο σας- να σας παρακολουθήσει για κάποιους μήνες πως τα πάτε (δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι γιατροί), καλό θα είναι να κάνετε συχνά τσεκ-απ στην υγεία σας (ανά 3μηνο τον πρώτο χρόνο, ανά 6μηνο τον δεύτερο και μετά κάθε χρόνο απαραιτήτως) σε κάποιο νοσοκομείο για να βλέπετε την βελτίωσή σας, επίσης αναζητήστε μήπως το νοσοκομείο που κάνατε την επέμβαση έχει ιατρείο παχυσαρκίας ώστε να παρακολουθείστε από αυτό ή βρείτε κάποιο άλλο δημόσιο νοσοκομείο που κάνει αυτές τις επεμβάσεις να σας παρακολουθούν, για δικό σας καλό.

Υπ' όψιν πως μετά το χειρουργείο όλα αλλάζουν. Και για να διατηρήσετε τις αλλαγές εφόρου ζωής θα πρέπει να μην επαναπαυθείτε πως το χειρουργείο σας έλυσε το πρόβλημα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ! 

174 σχόλια:

 1. Γεια και Χαρά.
  Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες με βοηθούν αρκετά!
  Ετοιμάζομαι και εγώ να κάνω τις εξετάσεις που μου ζήτησε ο γιατρός. Διαβάζοντας το άρθρο μου ήρθαν κάποιες απορίες και θα ήθελα αν μπορούσες να με βοηθήσεις.
  Στο Κεσυ έστειλες όλες τις εξετάσεις, και τις ακτινογραφίες; Αν ναι πως έβγαλες αντίγραφο; Και στη γαστροσκόπιση πως έβγαλες αντίγραφο(επειδή δεν έχω ξανακάνει νομίζω ότι μοιάζει με ακτινογραφία ή είμαι εκτός τόπου και χρόνου);

  Σε ευχαριστώ και πάλι
  Και περαστικά σχετικά με το θέμα υγείας που προέκυψε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα stevenppl.
   Αν έχεις ΙΚΑ εσύ δεν πας σε κανένα ΚΕΣΥ. Στο ΙΚΑ πας και δίνεις: βεβαίωση-γνωμάτευση γιατρού (πως χρειάζεται να κάνεις χειρουργείο παχυσαρκίας), αιματολογικές εξετάσεις T3, T4 & TSH και την γαστροσκόπηση. Συμπληρώνεις μια αίτηση που θα σου δώσουν στο ΙΚΑ, παίρνεις και τον αριθμό πρωτοκόλλου και περιμένεις την ειδοποίηση απ'το ΙΚΑ για την έγκριση του χειρουργείου.

   Φωτοτυπίες των παραπάνω πρέπει να κρατήσεις. Εμένα ειδικά την γαστροσκόπηση μου ζήτησαν ένα αντίγραφο για τον φάκελο μου όταν νοσηλεύτηκα κι ένα αντίγραφο για την εισαγωγή μου στο νοσοκομείο για να καλυφθούν τα έξοδα σε υλικά.
   Λοιπές εξετάσεις κλπ, επίσης τις μαζεύεις και τις έχεις μαζί σου όταν σε ειδοποιήσουν για το χειρουργείο.
   Η γαστροσκόπηση ως εκτυπωμένη εξέταση δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χαρτί απλό Α4 εκτυπωμένο κι έγχρωμο, με την εικονοποίηση της εξέτασης και την ενημέρωση του γαστρεντερολόγου για την πορεία της εξέτασης και τα ευρύματα της.

   Ελπίζω να σε κάλυψα. Για οποιαδήποτε άλλη απορία είμαι στην διάθεση σου!

   Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,
   Σε υπερευχαριστώ για τις πληροφορίες, όντως με κάλυψες!!!!
   Απλά είχα την εντύπωση ότι η γαστροσκόπιση ήταν σαν την ακτινογραφία, σε φιλμ αλλά αφού είναι σε Α4 όλα μια χαρά!!
   Σε ευχαριστώ και πάλι!!!

   Διαγραφή
  3. Συγνώμη για την ενόχληση αλλά θα ήθελα πολύ να πάρω πληροφορίες για τον κυρ Αλμπανοπουλο μιας και θα με αναλάβει. .μήπως μπορείς να μου πεις λίγα λόγια γιατί είμαι λίγο επιφυλακτικη ...ευχαριστώ. ..

   Διαγραφή
  4. Θέλω ακόμα να ρωτήσω. ..μετά το χειρουργείο του μίνι μπαί πας έχεις διάρροια κάθε φορά αφού φας??γιατί άκουσα πως πρέπει να είσαι πάνω από μια τουαλέτα ...σε παρακαλώ απάντησε μου γιατί πρόκειται να κάνω αυτήν την επέμβαση και δε θα ήθελα να μην μπότα να βγω από την πόρτα γιατί δεν προλαβαίνω. Χα χα χα ευχαριστώ και πάλι. .

   Διαγραφή
  5. Γιώτα καλησπέρα!
   Όσον αφορά τον κ. Αλμπανόπουλο. Έτσι ήμουν κι εγώ επιφυλακτική μιας και στο πρώτο ραντεβού σχεδόν με "ξεπέταξε" στο να μου εξηγήσει τα βασικά για την επέμβαση, στο πριν και το μετά. Όμως. στην πορεία με βοήθησε σε ότι χρειάστηκα. Βλέπεις σ' εκείνο το πρώτο ραντεβού έπεσα στην περίπτωση: γινόταν χαμός στο ιατρείο του και πριν από εμένα ήδη είχε δει πάρα πολλούς άρα είχε και την κούραση του! Μην φοβάσαι λοιπόν κι ότι χρειαστείς να τον ενοχλείς.

   Περί της διάρροιας μετά το χειρουργείο! Προσωπικά δεν είχα και πολλές ώστε να με εμποδίσουν σε κάποια έξοδο. Η διάρροια είναι αποτέλεσμα της διατροφής που θα κάνεις. Αν φας λιπαρό φαγητό, θα πας τουαλέτα και μπορεί να μην είναι διάρροια, αλλά θα βλέπεις το λίπος να επιπλέει στο νερό (συγγνώμη για την αηδιαστική εικόνα που σου δίνω άλλα έτσι είναι)! Αυτό που ίσως σε ενοχλήσει στις εξόδους σου για τον πρώτο μήνα είναι που δεν θα μπορείς να φας: να βλέπεις τους άλλους να τρώνε πιτόγυρα ή πίτσες κι εσύ να πρέπει να τρως γιαούρτι ή κάτι αλεσμένο (όταν έρθει η ώρα). Αλλά αυτά θα τα σκέφτεσαι και θα γελάς γιατί όταν θα δεις το αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο, θα σου μοιάζει για ανέκδοτο αυτή η πρώτη περίοδος!

   Να πας με χαμόγελο κι αισιοδοξία στο χειρουργείο σου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία κι όλα να πάνε καλά!

   Διαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι την επέμβαση την κάνει ο γιατρός που επιλέγεις, γιατί εκτός του ότι γνωρίζει ήδη την περίπτωση σου (λόγω του πακέτου εξετάσεων που βλέπει πριν σου δώσει την γνωμάτευση), θα είναι και το σημείο αναφοράς σου για οτιδήποτε έρθει μετά από το χειρουργείο.

   Διαγραφή
 3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε ποιο νοσοκομειο και ποιος γιατρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με χειρούργησε ο κ. Αλμπανόπουλος στο Ιπποκράτειο στην Αθήνα.

   Διαγραφή
 5. ολα αυτα που αναγραφεις ειναι πολυ σημαντικα μηπως μπορεις να μου πεις ποσα χρηματα σου κοστισε ? οκ στο καλυψε το ταμειο αλλα δεν ειχε κανενα αλλο κοστος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα Δήμητρα.
   Περί άλλου κόστους, λοιπόν: ο συνοδός που θα είναι μαζί σου για τις 2-3 μέρες παραμονής στο νοσοκομείο θα κάνει έξοδα (να φάει και να πιει) εκτός αν πάρει μαζί του. Ναι χρειάζεσαι συνοδό γιατί μετά το χειρουργείο πρέπει να είναι κάποιος να σου βρέχει τα χείλη την πρώτη μέρα που δεν κάνει να πιεις νερό ή τσάι. Το νοσηλευτικό προσωπικό δυστυχώς δεν μπορεί να καλύψει μια τέτοια ανάγκη.

   Φακελάκι στο γιατρό δεν έδωσα. Ούτε που το υπονόησε ο ίδιος, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις γιατρών που έχουν το θράσος και το ζητάνε με την δικαιολογία πως είναι για τα έξοδα του νοσοκομείου!

   Με το εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο, σου γράφουν φάρμακα κι εξετάσεις. Πληρώνεις το ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα κι από τις αιματολογικές εξετάσεις αυτές που αφορούν στις βιταμίνες. Πριν από 4-6 μήνες τις έγραφαν κανονικά και τις έκανες στο νοσοκομείο. Πλέον αναγκαστικά τις κάνεις σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο πληρώνοντας απ’ τη τσέπη σου 15 ευρώ (τουλάχιστον) για κάθε μία (πάντα για τις βιταμίνες ο λόγος). Όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις τις κάνεις κανονικά σε νοσοκομείο (εκτός αν πάλι το υπουργείο αλλάξει τα δεδομένα και καταλήξουμε να πληρώνουμε τις μισές από αυτές απ’ την τσέπη μας).

   Γενικά τώρα: αν επιλέξεις να σε βλέπει ο γιατρός στο ιατρείο του, έχεις να πληρώνεις την επίσκεψη και τα έξοδα μετακίνησης (αν είσαι κάπου εκτός). Αν υπάρχει ιατρείο παχυσαρκίας που βλέπουν τα χειρουργημένα περιστατικά εκεί, τότε πληρώνεις μόνο τα έξοδα μετακίνησης.
   Άλλα έξοδα: πολυβιταμίνες κάθε μήνα. Προσωπικά μέσω ebay αγόρασα 2 μεγαλες συσκευασίες πολυβιταμινών και είμαι καλυμμένη για 3 χρόνια. Το κόστος που θα πληρώνα για 5 μήνες (περίπου 60 ευρώ) για πολυβιταμίνες σε κάποιο φαρμακείο της περιοχής μου το έχω αποσβέσει με κέρδος 2,5 χρόνια επιπλέον!

   Αυτά περί εξόδων! Αν κάτι έχω ξεχάσει μπορείς να με ρωτήσεις! :)

   Διαγραφή
  2. Καλησπερα.το τηλ του κυριου αλμπανοπουλου μπορουμε να το βρουμε καπου?

   Διαγραφή
  3. 6944838927, σε αυτό απαντά η γραμματέας του.

   Διαγραφή
 6. Καλησπέρα φιλτάτη! Έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις Αν είσαι ανασφάλιστος, ή το ταμείο σου δεν καλύπτει, σε καλύπτει το ΚΕΣΥ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα! Απ’ όσο γνωρίζω στην περίπτωση που είναι κάποιος ανασφάλιστος θα πρέπει να βγάλει βιβλιάριο πρόνοιας για να μπορέσει να προχωρήσει για το χειρουργείο. Αν το ταμείο δεν καλύπτει, δυστυχώς πρέπει να πληρώσεις απ’ την τσέπη σου το κόστος. Το ΚΕΣΥ απλά δίνει την έγκριση.

   Διαγραφή
 7. Αγαπητη μαρσι.τι επεμναση εκανες εαν επιτρεπεται.ετοιμαζομαι για γιαστρικη παρακαμψη και φοβαμαι λιγι για τις επιπλοκες μετα την επεμβαση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητη μαρσι.τι επεμναση εκανες εαν επιτρεπεται.ετοιμαζομαι για γιαστρικη παρακαμψη και φοβαμαι λιγι για τις επιπλοκες μετα την επεμβαση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Γιώργο καλησπέρα. Έχω κάνει μίνι γαστρική παράκαμψη. Προσωπικά δεν είχα καμία επιπλοκή βγαίνοντας απ’ το χειρουργείο. Όλα πήγαν καλά. Δεν θα πας με φόβο στο χειρουργείο σου, θα πας με αισιοδοξία και χαμόγελο... Από το επόμενο λεπτό που θα βγεις απ’ το χειρουργείο αρχίζει η αναγέννηση σου! Θα ακολουθήσεις όποιες συμβουλές σου δώσουν και φυσικά τις οδηγίες του γιατρού σου.

   Διαγραφή
 9. kalhspera tha hthela kai egw na rwthsw an kapoios gnwrizei poioes einai oi epiplokes sto gastiko maniki kai angnwrizete kapoion giatro pou tha mporousa na empisteutw?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Ελένη! Τις επιπλοκές του «μανικού» μπορείς να τις βρεις με αναζήτηση στο googe.
   Είσαι σίγουρη πως θες να κάνεις «γαστρικό μανίκι»; Η κουμπάρα μου το είχε κάνει και δυστυχώς μετά από 2 χρόνια απ’ την επέμβαση ξανάβαλε αρκετά από τα χαμένα της κιλά.
   Θα σου πρότεινα να ενημερωθείς για όλα τα είδη των επεμβάσεων κι ο γιατρός είναι αυτός που θα σου πει ποια επέμβαση είναι κατάλληλη για σένα.

   Γιατρό για να εμπιστευτείς! Βασικά δεν μπορώ να προτείνω κάποιον. Όλοι γενικά είναι καλοί!
   Ανάλογα με το που κατοικείς ίσως υπάρχει κάποιος χειρουργός κοντά σου. Αν είσαι Αθήνα εγώ προτείνω το Ιπποκράτειο (αν σ’ ενδιαφέρει απλά τηλεφώνησε εκεί να σου δώσουν τον αριθμό τηλεφώνου του ιατρείου παχυσαρκίας για να κλείσεις ραντεβού για να μιλήσεις με κάποιον απ’ τους γιατρούς).

   Διαγραφή
 10. Καλησπερα Μαρ σι! Εχω παρει την αποφαση να μπω στην διαδικασια του χειρουργειου.. δεν εχω κανει καμια συναντηση με γιατρο μεχρι στιγμης!η ερωτηση που θελω να σου κανω ειναι η εξης, λογω του οτι εχω Ικα ταμειο, κ εχω σκοπο να απευθυνθω ή στον Ευαγγελισμο ή στο Ιπποκρατειο , περα απο τα λοιπα εξοδα εξετασεων , ραντεβου κλπ, το κοστος της επεμβασης ειπες οτι τα καλυπτει ολα το Ικα. Που σημαινει δινεις στην αρχη το ποσο της επεμβασης και μετα τα δινει πισω το ικαή απο την αρχη είναι καλυμμενα?
  σε ευχαριστω πολυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Ανθή, το ΙΚΑ καλύπτει τα έξοδα της επέμβασης χωρίς να χρειαστεί να βάλεις εσύ το χέρι στην τσέπη -όπως γινόταν πριν χρόνια. Αυτό συνεχίζει να ισχύει μέχρι τώρα.

   Διαγραφή
 11. Σε ευχαριστω για την απαντηση σου! τωρα θα παρω τηλ να κλεισω ραντεβου στο Ιπποκρατειο στο τμημα παχυσαρκιας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κατι αλλο.. πηρα τηλεφωνο ξεκινωντας απο το 1535 χωρις να βγαλω ακρη.. μετα στο τηλεφωνικο κεντρο του νοσοκομειου και μετα σε αλλες 2 τηλεφωνικες γραμμες που στο τελος μου ειπαν οτι δν μπορουν να με βοηθησουν γιατι μιλουσα με διαιτολογο και οχι με τους χειρουργους! μηπως να παρω τηλ στο 1535 να κλεισω ραντεβου στο χειρουργικο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τελικα εκλεισα απογευματινο ραντεβου με τον κ.Αλμπανοπουλο επι πληρωμη.. μου ειπαν οτι δεχεται μονο απογευμα με κοστος, δεν δεχεται πρωινα ραντεβου. Μου εκλεισαν αυριο κιολας κ ηδη αγχωθηκα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανθή καλησπέρα. Εγώ πήγα απ' ευθείας με ραντεβού στον κ. Αλμπανόπουλο από φίλη μου που την είχε χειρουργήσει, οπότε δεν χρειάστηκε να ψάχνω περισσότερο. Επί πληρωμή το πρώτο ραντεβού στο ιδιωτικό του ιατρείο. Δεν μετάνιωσα στιγμή για αυτό το έξοδο (70 ευρώ) το οποίο φαντάζει μηδαμινό μπροστά στο καλό που μου έκανε. Η ποιότητα ζωής μου πλέον είναι ανεκτίμητη σε σχέση με αυτή που είχα πριν!

   Διαγραφή
 14. Μαρ σι πραγματικά δεν με νοιαζουν τα λεφτά που θα δώσω στον γιατρό! Αν πάνε όλα καλά ξέρω τι θείο δώρο θα έχω κάνει στον εαυτό μου γιατί 10 χρόνια προσπαθώ χωρίς αποτέλεσμα και το αντίκτυπο στην ψυχολογία μου είναι εμφανές.. Είμαι 24 κ είμαι ενθουσιασμενη κ αισιόδοξη που πήρα την απόφαση να κάνω το χειρουργείο για καλό σκοπό καθώς θα είναι και το πρώτο μου!
  Σήμερα δυστυχώς με πήρε η γραμματέας του κ μου είπε ότι έτυχε ένα επείγον χειρουργείο και δεν γινόταν να πάω.. Μεταφερθηκε το ραντεβού την επόμενη εβδομάδα ίδια ώρα Κ μέρα.. κ εγώ συστημενη πάω στον γιατρό αυτόν.. Ήδη έχω καλές εντυπώσεις από το τηλέφωνο που μιλήσαμε λίγο.. μια εβδομάδα υπομονή ακόμα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπομονή λοιπόν μια βδομαδούλα! Θα χαιρόμουν να μου γράψεις τι έγινε!Έτσι, για το κουτσομπολιό, σαν γυναίκες που είμαστε! :P :D

   Διαγραφή
 15. Καλησπερα !!! δυστυχως παλι ακυρωθηκε το σημερινο ραντεβου αλλα δεν πτωουμαι γιατι ξανακλεισαμε την δευτερα.. δευτερα στις 12 το μεσημερι στο ερρικος ντυναν! περιμενω πως και πως για να παω.. θα ερθει και ο φιλος μου μαζι γιατι θελει κ εκεινος να να χειρουργηθει μονο που εκεινος εχει και πιο πολλα κιλα απο μενα (ΠΟΛΛΑ!!) και πολυ φοβιτσιαρης! εγω ειμαι πολυ χαλαρη ! το εχω αποφασισει και τελος!
  εσυ Μαρσι μου ποσο καιρο σου πηρε να παρεις την εγκριση απο το ΙΚΑ και ποσο ηταν η αναμονη σου μεχρι το χειρουργειο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα! Η έγκριση απ' το ΙΚΑ μου ήρθε μετά από 2 μήνες, εδώ στη Χαλκίδα. Στην Αθήνα νομίζω πως κάνει ένα μήνα. Αυτό θα το ρωτήσεις όταν θα πας όλα τα χαρτιά σου εκεί. Η αναμονή μου για το χειρουργείο: πήρε περίπου ένα 4μηνο κι αυτό επειδή κινδύνευα να μείνω χωρίς ασφάλεια κι έτσι στριμώχτηκε το δικό μου χειρουργείο στο πρόγραμμα του γιατρού. Βέβαια αν βάλεις και την καθυστέρηση του εγγράφου της έγκρισης απ' το ΙΚΑ το 6μηνο το πέρασα άνετα!

   Διαγραφή
 16. Καταλαβα... Δεν πειραζει.. εδω ποσα χρονια μενουμε με το επιπλεον βαρος και με την χαλια ψυχολογια και ολα τα υπολοιπα.. στα 6μην θα κολλησουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. οσο περναει ο καιρος τοσο πιο πολυ αγωνιω και τοσο πιο πολυ ενθουσιασμενη νιωθω με αυτο.. θυμαμαι οταν εκαναν δικα μου ατομα συγγενεις την εγχειρηση ετρεμα και μονο στην ιδεα! τωρα περιμενω οσο τιποτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα! Να αισιοδοξείς, πάντα έτσι! Αφού έχεις κοντινά σου παραδείγματα γνωρίζεις από πρώτο χέρι πως είναι η αλλαγή!

   Διαγραφή
 18. καλησπερα! πληρης απογοητευση... πηγα σημερα στο ραντεβου που ειχα με τον γιατρο στο ερρικος ντυναν. ενιωσα πραγματικα να με ξεπεταει! δεν το περιμενα αυτο.. γιατι τοσο απλουστευμενα ολα? πιο πολυ ασχοληθηκε η γραμματεας του μαζι μου παρα ο γιατρος.. ναι μεν συστηθηκαμε μια χαρα, ευγενεστατος χαμογελαστος αλλα μεχρι εκει.. ο λογος που εκνευριστηκα πιο πολυ , ηταν οτι σε οτι ερωτησεις εκανε ο φιλος μου περι εγχειρησης ηταν αποτομος και ειρωνευτικος θα ελεγα γιατι εκανε συνεχεια κατανοητο οτι το ραντεβου ηταν για εμενα και οχι για τον φιλο μου!κ μονο στις δικες μου ερωτησεις ηταν προθυμος να απαντησει.. και εννοειται πως οτι ρωτουσε ο φιλος μου αφορουσε εμενα και γενικα για την εγχειρηση! πολυ στεναχωρηθηκα.. γτ το εχω παρει αποφαση.. και δεν μπορω να μπω να κανω μια επεμβαση οπως πανε ενα προβατο στην σφαγη, γτ αυτο ενιωσα..
  μου ειπε φυσικα οτι και πριν και μετα την εγχειρηση πιο πολυ για τουλαχιστον δυο χρονια θα με παρακολουθει στενα κλπ..
  και αυτα τα οποια με στεναχωρησαν πολυ ηταν η αναμονη του ενος χρονου απο την εγκριση του Ικα, και οτι αν το κανω ιδιωτικα δεν προκειται να εχω τετοιο προβλημα.. μπαινω και αυριο!
  αυτα... :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Ανθή μου. Η αλήθεια είναι ότι ο γιατρός έτσι είναι, θα έλεγα πως το ύφος του είναι τέτοιο. Κι εμένα στο πρώτο ραντεβού με "ξεπέταξε", η συμπεριφορά ήταν όπως την περιγράφεις. Έφυγα από το ιατρείο του κι εγώ απογοητευμένη και μάλιστα μου έλεγε ο άντρας μου να ψάξω να βρω άλλον. Δεν άλλαξα όμως, γιατί από άλλον γιατρό είχα μεν την ευγένεια και το "έξω καρδιά", αλλά χρονοτριβούσε απίστευτα βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες σε θέματα εξετάσεων που μου είχε ζητήσει να κάνω. Οπότε προχώρησα κανονικά με τον Αλμπανόπουλο. Οι εντυπώσεις για τον γιατρό στο πρώτο ραντεβού αμφιταλατεύονται: σε άλλους έχει φερθεί άψογα και σε άλλους απλά τους ξεπέταξε. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα είναι πως σε ότι χρειάστηκα έδειξε και κατανόηση αλλά και με βοήθησε σε θέματα που δεν γνώριζα. Ξέρω πως έχει βαρύ πρόγραμμα (το'χουν οι καθηγητές αυτό μάλλον) καθημερινά και άλλες φορές είναι απότομος κι άλλες φορές χαλαρός. Η γραμματέας του... τέρας υπομονής κι εξυπηρέτησης!
   Γενικά πάντως είμαι ευχαριστημένη. Κι εμένα μου μίλησαν για αναμονή και πως αν πήγαινα ιδιωτικά θα έκανα την επέμβαση πολύ γρήγορα, αλλά όταν εξήγησα πως είχε η οικονομική κατάσταση στο σπίτι και πως το να μείνουμε ανασφάλιστοι είναι κάτι που παίζει μονίμως, άρα είχα στενά περιθώρια αναμονής, έδειξε κατανόηση και μου είπε πως αυτές τις λεπτομέρειες θα τις συζητούσα με την γραμματέα του. Κι όντως, δεν μπορώ να πω πως δεν έσπρωξε την περίπτωση την δική μου όπως και για άλλες 2 κυρίες που δεν ξέραμε αν μετά τον Φλεβάρη θα ήμασταν ασφαλισμένες ή όχι λόγω μνημονίου.
   Η αναμονή του ενός χρόνου φαίνεται αρκετή αλλά δεν είναι και σχετική. Η φίλη μου που από αυτήν έμαθα γι' αυτόν έκανε το χειρουργείο της σχεδόν γρήγορα με αναμονή 2 μήνες, ενώ της είχε πει για ένα χρόνο. Είναι ανάλογα το πρόγραμμα που έχει ο γιατρός αλλά και το πρόγραμμα χειρουργείων στο νοσοκομείο -όταν πρόκειται να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο- γιατί δεν είναι ο μόνος που χειρουργεί. Στο Ιπποκράτειο είναι άλλοι 2-3 χειρουργοί, οπότε πρέπει να βγει πρόγραμμα για όλους κι όχι μόνο παχυσαρκίας. Υπάρχουν νοσοκομεία που έχουν αναμονή και 2-3 χρόνια!

   Δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω για το τι θα κάνεις στο εξής. Απλά σκέψου ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα. Για όσες απορίες έχεις ενόχλησε την γραμματέα του και πάλι.

   Διαγραφή
 19. Λες βρε Μαρσι μου? εν τω μεταξυ το αφησα τωρα λιγο καιρο γιατι ειχαμε πολλα προβληματα εδω στο σπιτι με νοσοκομεια κλπ κ ακομα δλδ δεν εχουμε ξεμπερδεψει! σημερα με μια κυρια που εκανε την εγχειρηση στι Ιπποκρατειο με την ομαδα του Λεανδρου , οταν της ειπα για τον Αλμπανοπουλο μου ειπε οτι εχει ακουσει απο παρα πολλους οτι ειναι πολυ καλος γιατρος..νιωθω πελαγωμενη... :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατ' αρχήν εύχομαι να είναι περαστικά τα θέματα υγείας στην οικογένεια σου. Όταν περάσουν, σκέψου με ηρεμία τι θες να κάνεις. Οι διαφορετικές γνώμες ισχύουν για όλους τους γιατρούς όπως και να'χει.

   Διαγραφή
 20. Σε ευχαριστω πολυ !!!
  Συγνωμη εαν σε πρηζω στις ερωτησεις και γινομαι κουραστικη, σιγουρα και εσυ θα ειχες πολλες αποριες πριν παρεις την αποφαση να κανεις την επεμβαση.. Τωρα εχω και τους μισους να μου λενε να μην παω να την κανω την επεμβαση και του αλλους μισους να μου λενε να παω να την κανω.. και πρωτος πρωτος ο φιλος μου να προσπαθησω μονη μου λεει και οτι τι θα γινει εαν δεν χασω τα κιλα ή εμφανιστουν επιπλοκες και εχω μεγαλυτερα προβληματα μετα? και αγχωνομαι ακομα χειροτερα αυτη την στιγμη ενω θελω τοσο πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Ανθή μου, όχι δεν με πρήζεις. Μην αγχώνεσαι για κάτι τέτοιο, ίσα ίσα που χαίρομαι να βοηθάω όσο μπορώ!
   Το θέμα του χειρουργείου είναι μια απόφαση που θα την λάβεις εσύ εξ' ολοκλήρου. Φυσικά και υπάρχουν οι άνθρωποι απ' το περίγυρο μας που οι μεν και οι δε, θα λένε τα δικά τους. Εγώ τελευταία στιγμή είχα αντίδραση απ' την μάνα μου, η οποία επέμεινε να χειρουργηθώ επηρεασμένη από περιπτώσεις που εμφανίζονταν στην τηλεόραση. Φοβήθηκε για τυχόν επιπλοκές. Βλέπεις κι αυτές είναι μέσα στο πρόγραμμα. Εξαρτάται απ' τον οργανισμό βέβαια, αλλά πάντα να σαν σκέψη να την έχεις στα υπ' όψιν. Οι περισσότεροι πάντως που χειρουργήθηκαν στο Ιπποκράτειο έφυγαν χωρίς προβλήματα (βλέπεις υπάρχει και μια μικρή μερίδα ασθενών που έμειναν στο νοσοκομείο περισσότερο απ' ότι προβλεπόταν, λόγω επιπλοκών). Να έχεις υπ' όψιν πως οι επιπλοκές "παίζουν" για οποιοδήποτε χειρουργείο, ακόμη και ρουτίνας. Δεν μπορείς να προβλέψεις την αντίδραση του οργανισμού σου μετά από αυτό. Εγώ 2 μέρες πριν το χειρουργείο μου διάβαζα είδηση που εκείνες τις μέρες μια γυναίκα στην ηλικία μου έχασε την ζωή της από χειρουργείο παχυσαρκίας -πολλούς μήνες μετά από αυτό, επειδή ο γιατρός αδιαφορούσε ως προς τις επιπλοκές που παρουσίαζε. Η γυναίκα αυτή βέβαια είχε κάνει 2 χειρουργεία παχυσαρκίας, το πρώτο ήταν: με δακτύλιο και το δεύτερο: γαστρικό μανίκι. Κι όπως τελικά διαπιστώθηκε το φταίξιμο ήταν και λίγο δικό της, γιατί δεν ακολούθησε τις διατροφικές οδηγίες που της δόθηκαν πιστά. Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιάσει "διαφυγή". Αναζήτησε την επιπλοκή αυτή στο google για να διαβάσεις περισσότερα. Γι' αυτό επιμένω πως κανείς πρέπει να αναζητά και να μελετά όλες τις αναρτήσεις που θα βρει για τα χειρουργεία παχυσαρκίας, πριν λάβει την οριστική του απόφαση. Εγώ το έψαξα αρκετά κι ευτυχώς που μια φίλη το έκανε πριν από εμένα και μου έδωσε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάστηκα κι έτσι η απόφαση ελήφθη με μιας.

   Σκέψου καλά λοιπόν πόσο το θέλεις. Αν λάβεις απόφαση εγώ τάσσομαι υπέρ της μίνι γαστρικής παράκαμψης κι όχι στο γαστρικό μανίκι.
   Για άλλες απορίες εδώ είμαι και ρώτα άνετα! :)

   Διαγραφή
 21. Σε ευχαριστω για τον χρονο που διαθετεις :)
  η αληθεια ειναι οτι ακουω πολλα τελευταια ! με φοβιζουν οι επιπλοκες και μπορω να πω οτι ειναι οι μονες που με εμποδιζουν για την επεμβαση ,τιποτα αλλο! Οι μισοι μου λενε να την κανω και οι αλλοι μισοι μου λενε οχι! εχω δει απο κοντα περιστατικα και με καλα αποτελεσματα και ασχημα αποτελεσματα! εχω και την θεια μου που την εκανε στα 55 της με προβληματα υγειας και ειναι μια χαρα πλεον, και εναν καλο μου φιλο που ειχε αναπνευστικο και σοβαρη υπνικη απνοια και τελικα την εκανε και ειναι πλεον υγιεστατος, διαφορες γνωστες που επισης ειναι μια χαρα.. και περιπτωσεις που καποια κοπελα απο τα 170 πηγε στα 110 με μανικι, εφτασε ξανα στα 130 αλλα εχει κανει το δωματιο της περιπτερο.. παντου υπαρχουν σοκολατες, πατατακια, σοκοφρετες!
  αυτο που σιγουρα θα κανω ειναι ξεκινησω να κανω τις εξετασεις και να στειλω τα χαρτια για την εγκριση κλπ, να τρεξει δλδ η διαδικασια για να εχω τον χρονο να αποφασισω μεχρι να ερθει η ημερομηνια του χειρουργειου.. Φοβαμαι πολυ τον εαυτο μου , αν το αφησω τωρα κ μετα χτυπαω το κεφαλι μου που θα περασει ο καιρος και θα ειμαι στην ιδια κατασταση .. :/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή μου Ανθή τις επιπλοκές στην υγεία σου λόγω παχυσαρκίας δεν θα τις αποφύγεις, αν διατηρήσεις τα κιλά στα οποία είσαι ή βάλεις περισσότερα. Σκοπός είναι να χάσεις κιλά με τον τρόπο που εσένα σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής, είτε με χειρουργείο είτε με διατροφή.
   Από παραδείγματα του περίγυρου σου λοιπόν διαπιστώνεις πόσο έχει βελτιωθεί η υγεία τους, με την απώλεια κιλών.
   Μην αφήνεις στιγμή στην ηλικία που είσαι να χαθεί έτσι, λόγω περιττών κιλών. Όσο για την κοπέλα που έχει κάνει το δωμάτιο της περίπτερο, κακό του κεφαλιού της! Εδώ ισχύει το ότι ενώ της δώθηκε ένα πολύ καλό εργαλείο (το χειρουργείο) δυστυχώς δεν το χειρίζεται σωστά κι αυτό την προδίδει μέρα με τη μέρα. Αυτό πρέπει να το έχεις κι εσύ το βάθος του μυαλού σου. Το χειρουργείο σε βοηθά να χάσεις τα κιλά που δεν μπορείς να χάσεις με διατροφή κι όταν χαθεί το μεγαλύτερο ποσοστό (60-80%) από κει και πέρα η προσπάθεια είναι δική σου για να σπρώξεις τον οργανισμό σου να χάσει αυτά που απομένουν για να φτάσεις τα φυσιολογικά σου κιλά.
   Εγώ έχω χάσει το 90% περίπου των κιλών μου. Δεν βιάζομαι για το υπόλοιπο 10%. Απολαμβάνω την άνεση και την ελαφράδα του σώματος μου που μου χάρισε το χειρουργείο μου κι ετοιμάζομαι σιγά σιγά να μπω -κάποια στιγμή- σε μια πιο οργανωμένη διατροφή για να χάσω τα υπόλοιπα 10! Ελπίζω να φτάσω τα 65...
   Θεωρώ πως καλά θα κάνεις να έχεις έτοιμες τις εξετάσεις σου και μέχρι να σου δωθεί ημερομηνία για χειρουργείο έχεις όλο το χρόνο να επεξεργαστείς τι ακριβώς θα κάνεις.
   Ξέρεις τα πάντα έρχονται τούμπα και το υπουργείο υγείας συνεχώς αλλάζει αποφάσεις. Εγώ όταν αναζητούσα πληροφορίες για χειρουργέιο παχυσαρκίας πριν χρόνια (2007), εκείνη την εποχή τα πράγματα ήταν πολύ σφιχτά και έπρεπε να βάλεις το χέρι στην τσέπη και μετά να τρέξεις στο ΙΚΑ με όλα τα δικαιολογητικά για να πάρεις πίσω τα χρήματα. Δεν είχα 1500-2000 ευρώ που ζητούσαν, δεν μου περίσσευαν. Μέχρι που βγήκε εγκύκλιος για την νοσηρή παχυσαρκία και διευκόλυναν πολύ τα πράγματα, όπως ισχύουν πλέον μέχρι τώρα που σου γράφω κι αναζήτησα περισσότερες πληροφορίες και προχώρησα. Δεν αποκλείω όσο περνάει ο καιρός να επανέλθει ο παλιός τρόπος δρομολόγησης ενός χειρουργείου, επειδή δεν υπάρχουν πολλά χρήματα για δαπάνες στον τομέα της υγείας. Το πρόσφατο νέο που διάβασα είναι πως πλέον εξετάσεις που δεν πληρώναμε με τα ανάλογα παραπεμπτικά που αφορούν τα δόντια θα τις πληρώνουμε απ'την τσέπη μας! Κι όσο πάει ο κλειός σφίγγει.

   Τι εξετάσεις σου ζήτησε ο γιατρός να κάνεις;

   Διαγραφή
 22. Είναι τόσο ανακουφιστικα τα λόγια σου.. Όσο γραφική κ αν φαίνομαι!
  Ορμονολογικες για θυρεοειδη κ γαστροσκοπηση.. Ναι έτσι θα κινηθώ.. Θα κάνω τις εξετάσεις και θα έχω όλο το χρόνο να το επεξεργαστώ..
  Αυτή τη στιγμή έχω κόψει γλυκά κλπ για να μην πάρω αλλά κιλά! Νομίζω ότι θα πάθω τεράστια κατάθλιψη αν συνεχίσω έτσι..
  Όσον αφορά την κοπέλα που τρώει ότι βρει μπροστά της, δεν της φταίει το χειρουργείο σίγουρα γιατί την ζω αρκετά συχνά κ βλέπω τι κάνει και τι τρώει!!!
  Πραγματικά μπράβο σου! Χαίρομαι τόσο πολύ αυτούς που έχουν κάνει την επέμβαση και είναι καλά και στην απώλεια και στην ψυχολογία!
  Τι ποσότητες τρως εσύ πλέον?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Περί κάλυψης κόστους, είναι ένας ακόμη λόγος που δεν θέλω να το αφήσω για αργότερα! Ανεργη είμαι! (και φυσικά ευθύνεται κατά πολύ το βάρος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι τρώω; Εμ,τον αγλέουρα! Ίσως τρώω περισσότερο απ' ότι πριν το χειρουργείο! ΑΠ' ΟΛΑ! 20 κιλά στο νερό θα τα είχα βάλει, έτσι που τρώω. Αλλά παίζω με 1 κιλό πάνω-κάτω ή και με γραμμάρια!
   Κι αυτό γιατί το μυαλό μου αρνείται για την ώρα να "ακούσει" το στομάχι. Χορτάτη είμαι, αλλά θέλω να τρώω συνεχώς... από ευχαρίστηση κι όχι από άγχος! Είμαι σε ...ελεγχόμενη παγίδα! "Ελεγχόμενη" γιατί κάθε εβδομάδα βλέπω τι λέει η ζυγαριά κι αμέσως συμμαζεύομαι να χάσω τα γραμμάρια που έχω βάλει, που αν ήταν χωρίς χειρουργείο θα έλεγα "οκ μωρέ, δίαιτα από Δευτέρα να χάσω ότι έβαλα"! Δεν παίζει το "από Δευτέρα" παίζει το από "αύριο" και στα σίγουρα! Έχω ρωτήσει και μου'χουν πει πως είναι μια φάση που θέλει λίγο το χρόνο της για να περάσει και μετά όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά.

   Διαγραφή
 24. Καλημέρα Μάρ σι! Έχω παρακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία σου και χαίρομαι για εσένα γιατί ξέρω πόσο σημαντικό είναι να πετύχεις κάτι τόσο πολυπόθητο. Είμαι κι εγώ στην αναζήτηση γιατρού για χειρουργείο αλλά νιώθω λίγο πελαγωμένη ως προς την επιλογή του γιατρού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Παολίνα. Το θέμα του να βρεις γιατρό όντως είναι κάπως μπερδεμένο. Αν γνωρίζεις όμως ποια νοσοκομεία κάνουν χειρουργεία παχυσαρκίας μπορείς να βρεις και ποιοι είναι οι γιατροί αυτοί που τα αναλαμβάνουν.

   Διαγραφή
 25. Ναι σκέφτομαι να κλείσω ραντεβού με παραπάνω από έναν γιατρό για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Εσύ Μάρ σι πως αισθάνεσαι μετά από αυτή την επέμβαση; εμένα ένας φόβος μου είναι μήπως με την πάροδο του χρόνου μετά από την επέμβαση πάρω πίσω τα κιλά που θα έχω χάσειακόμη κι αν ακολουθώ τις οδηγίες που μου δωθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πως αισθάνομαι μετά την επέμβαση; Φυσικά πετάω! Η υγεία μου είναι στα καλύτερα της! Περπατάω άνετα, δεν κάνω άπνοιες στον ύπνο μου, δεν ροχαλίζω, χοληστερίνη-τριγλυκερίδια-ζάχαρο κλπ όλα στις φυσιολογικές τους τιμές...
   Η επέμβαση η οποία έχει αυξημένα ποσοστά αποτυχίας γιατί είναι καθαρά και μόνο περιοριστικού τύπου, είναι το γαστρικό μανίκι. Στον περίγυρο μου έχω άτομα που έκαναν αυτή την επέμβαση και τώρα ή παραμένουν όπως ήταν πριν την επέμβαση (νοσηρά παχύσαρκοι) ή παιδεύονται και πάλι με μόνιμη δίαιτα! Η δε μίνι γαστρική παράκαμψη συνδυάζει τον περιορισμό με την δυσαπορρόφηση. Δηλαδή και δεν τρως μεγάλες ποσότητες και οι κακά στοιχεία των τροφών δεν απορροφούνται απ' τον οργανισμό (όπως λίπος και ζάχαρη) κι αποβάλλονται. Όσοι έχουν κάνει αυτού του τύπου την επέμβαση διατηρούνται για χρόνια στα φυσιολογικά τους κιλά.
   Βέβαια επειδή προσφέρει αυτή την διευκόλυνση η επέμβαση δεν σημαίνει πως δεν θα πάρεις κιλά κάποια στιγμή, γιατί θα πρέπει να διατηρήσεις τις διατροφικές οδηγίες που θα λάβεις μετά το χειρουργείο. Όχι ότι δεν θα φας και κανονικό φαγητό, αλίμονο! Απλά αλλάζεις τις κακές προτιμήσεις σε υγιεινές επιλογές!
   Οποιεσδήποτε απορίες έχεις συζήτησε τις με τους γιατρούς που θα δεις ώστε να μάθεις τα πάντα για το τι είναι καλύτερο για σένα και για τις συνήθειες σου.

   Διαγραφή
 26. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Μάρ σι είναι πολύ χρήσιμα όλα όσα μοιράζεσαι μαζί μας!Σου εύχομαι να συνεχίσεις την επιτυχημένη προσπάθεια απώλειας βάρους και να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να το διατηρήσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να'σαι καλά! Εύχομαι και για σένα τα καλύτερα!

   Διαγραφή
 27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλησπερα Μάρ σι ενδιαφερομαι για γαστρικο sleeve και κανω την ερευνα μου σε διαφορους γιατρους. το BMI μου ομως ειναι 35 και δεν νομιζω να με περασει η επιτροπη. θαθελα την γνωμη σου

   Διαγραφή
 28. η καποιος αν μπορει να με βοηθησει.
  ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα!
   Με 35 ΔΜΣ και χωρίς σοβαρά θέματα υγείας, δεν θα σου δώσει βεβαίωση κανένας γιατρός ώστε να συνεχίσεις την διαδικασία μέχρι την έγκριση.
   Από την άλλη το "ενδιαφέρομαι για γαστρικό sleeve" δεν είναι απόλυτο πως ίσως είναι η κατάλληλη επέμβαση για οποιονδήποτε αν δεν ληφθούν υπ' όψιν οι διατροφικές συνήθειες του παχύσαρκου ασθενή.

   Τώρα μιας και ζητάς βοήθεια... με το χέρι στην τσέπη σίγουρα θα υπάρχει γιατρός που να μπορεί να βοηθήσει. Αλλά δεν είναι το σωστό και φαντάζομαι πως η πλειοψηφία των εξειδικευμένων στις βαριατρικές επεμβάσεις δεν αναλαμβάνει τέτοιο ρίσκο.
   Υπάρχουν περιπτώσεις που στην απόγνωση τους χειρουργήθηκαν κι όταν παρουσιάστηκαν επιπλοκές ο γιατρός αδιαφόρησε, μέχρι και θάνατοι υπάρχουν από τέτοια παραδείγματα. Σε τρομάζω μεν, αλλά είναι πραγματικά γεγονότα που έχουν συμβεί στην χώρα μας.

   Θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να κινηθείς διαφορετικά. Υπάρχουν ιατρεία παχυσαρκίας σε μεγάλα νοσοκομεία. Κλείσε ένα ραντεβού με κάποια να λάβεις συμβουλές κι οδηγίες. Τουλάχιστον να γίνει μια αρχή έτσι ώστε να βοηθήσεις τον εαυτό σου με πιο συντηρητική λύση.

   Δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο. Η απόγνωση δεν είναι βοηθός σε πολλές περιπτώσεις.

   Διαγραφή
  2. σευχαριστω πολυ
   ειμαι σε περιοδο ερευνας και ενημερωσης οποτε ελπιζω να βρω την σωστη λυση
   νασαι καλα!

   Διαγραφή
 29. Γεια σου Μαρσι! Μπορει ακομα να μην εχω κανει καμια ενεργεια, αλλα μπαινω και σε παρακολουθω! :) καλε , εβλεπα τωρα πριν λιγο τις ημερες που γραφεις αναλυτικα τι τρως! Μαρσι, σε διαβεβαιω εγω αυτα αν τα φαω τωρα, την επομενη μερα εχω παρει τουλαχιστον μισο κιλο! πολυ χαιρομαι με την επιτυχια σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Ανθή μου.
   Βασικά είναι υπερφαγικές ανοργάνωτες μέρες! Είμαι σε μια φάση που θέλω να τρώω συνέχεια. Ελπίζω να περάσει σύντομα. Βέβαια όταν βλέπω την ζυγαριά και πάει προς τα πάνω (σε γραμμάρια) αμέσως μαζεύομαι και τρώω πιο φυσιολογικά. Ίσως να παίζει ρόλο το γεγονός πως είμαι σε εμμηνόπαυση. Δεν θέλω να δω τη ζυγαριά να ανεβαίνει. Πάντως ναι, αν δεν είχα κάνει χειρουργείο, τα κιλά θα ανέβαιναν αμέσως.

   Διαγραφή
 30. Εντάξει πιστεύω αυτό είσαι θέση να το ρυθμίσεις πλέον οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!εμένα μου έκανε εντύπωση η ποσότητα και το πόσο πλέον χωράει στο στομάχι σου!
  Εγώ ακόμα αποφασίζω.. :/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχα! Δεν τα τρώω μαζεμένα! Δεν χωράνε! Μπορεί να δεις για μεσημέρι καμιά 10ριά φαγώσιμα (λέω τώρα εγώ), αυτά θα φαγωθούν σε διάστημα 2-3 ωρών. Από την άλλη είναι και κάποιες τροφές που κατεβαίνουν αμέσως, επειδή είναι επεξεργασμένες, λιώνουν στο στόμα και κατεβαίνουν... ασάλιωτα! Γενικά πάντως ο οργανισμός μου με αποζημειώνει μέρα με τη μέρα. Τρώω μεν, αλλά και μαζεύω. Παραμένω σταθερά στα 74 και τα σχόλια των γύρω λένε πως ζυγίζω λιγότερο. Ο δε αδερφός μου, μου είπε να προσέχω γιατί έχω αδυνατίσει πολύ! Που να'ξερε τι κατεβάζω!!!
   Περί της απόφασης σου, αν ο γιατρός σου έχει δώσει βεβαίωση... μετά τις γιορτές κάνε τις εξετάσεις που πρέπει. Να μην σε βρει ο Αύγουστος μόνο, γιατί υπολειτουργούν τα πάντα, λόγω αδειών!

   Διαγραφή
 31. Kalhspera sas eimai I Elena 28 xronwn exw kanei oles tis eksetaseis exw parei k egrisi apo to Ika eimai ston oaed mexri 6 Augoustou k meta tha mpw sto vivliario toy sizigou tha iparxei provlima me to xeirourgeio? K kati allo exei xeirohrgithei kapoios sto Ipokrateio me ton kirio Almpanopoulo? Euxaristw poli

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα Έλενα.
   Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα σχετικά με το βιβλιάριο σου. Το να μην έχεις ασφάλεια από πουθενά, αυτό θα ήταν πρόβλημα!
   Εγώ έχω χειρουργηθεί στο Ιπποκράτειο απ' τον κ. Αλμπανόπουλο.

   Διαγραφή
  2. Na se rwtisw vre koritsaki mou den iparxei "tropos" na epidpeusoume to xeirourgeio? Mou fainontai poli megalo diastima oi 11 mines 😞

   Διαγραφή
  3. 11 μήνες σου δίνει γιατί ήδη υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις πριν από εσένα που περιμένουν. Από την άλλη ποτέ δεν ξέρεις πόσο σύντομα μπορεί να σε ειδοποιήσει. Εσύ καλό θα είναι να διατηρείς επικοινωνία με την γραμματέα του γιατρού για να μαθαίνεις αν προχωρά και η δική σου η σειρά! Μην αδιαφορήσεις καθόλου, να διατηρείς επικοινωνία.
   Χειρουργεία παχυσαρκίας γίνονται πιο σύντομα σε δημόσιο νοσοκομείο μόνο αν η ασφάλεια είναι κοντά στην λήξη της και δεν έχεις περιθώριο ανανέωσης και μετά από συνεννόηση με τον γιατρό. Αν έχεις την δυνατότητα να χειρουργηθείς σε ιδιωτική κλινική, το χειρουργείο μπορεί να γίνει και την επόμενη μέρα!
   Κάνε όπως σου σημείωσα παρά πάνω και θα έρθει και η δική σου η σειρά!

   Διαγραφή
 32. Ελενα εγώ δεν έχω χειρουργηθει ακόμα, αλλά επειδή και εμένα ο συγκεκριμένος γιατρός μου είπε ακριβώς το ίδιο, 11 μήνες αναμονή, έχω να σου πω μιλώντας και με άλλα άτομα, ότι είναι κ ένας μοχλος πίεσης για να πας ιδιωτικά.. Ναι, υπάρχουν πολλοί που χειρουργηθηκαν μετά από ένα 1 χρόνο αλλά υπομονή! Έχω την εντύπωση πως περισσότερα από τα μισά χειρουργεια γίνονται πιο γρήγορα!
  Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

  Γειά σου Μαρσι !!!!! :) :) :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ελενα εγώ δεν έχω χειρουργηθει ακόμα, αλλά επειδή και εμένα ο συγκεκριμένος γιατρός μου είπε ακριβώς το ίδιο, 11 μήνες αναμονή, έχω να σου πω μιλώντας και με άλλα άτομα, ότι είναι κ ένας μοχλος πίεσης για να πας ιδιωτικά.. Ναι, υπάρχουν πολλοί που χειρουργηθηκαν μετά από ένα 1 χρόνο αλλά υπομονή! Έχω την εντύπωση πως περισσότερα από τα μισά χειρουργεια γίνονται πιο γρήγορα!
  Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

  Γειά σου Μαρσι !!!!! :) :) :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου Ανθή μου, χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

   Διαγραφή
 34. Κορίτσια να σας ρωτήσω ο συγκεκριμένος γιατρός παίρνει κάτι για να σε βάλει πιο σύντομα; Ρωτάω γιατί άλλοι το κάνουν όπως ο άλλος που είναι μαζί του!!!!!Τι εννοείς να λήξει η ασφάλεια Μαρσι μου; Εμένα λήγει Αύγουστο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Εμένα πάντως με χειρούργησε μετά από 6 μήνες, στο πάρα-πέντε της λήξης του βιβλιαρίου μου (τον Φεβρουάριο) κι ενώ δεν ήξερα αν ο σύζυγος θα έχει ασφάλεια. Ευτυχώς μέχρι τώρα έχουμε ΙΚΑ, του χρόνου δεν γνωρίζω αν θα έχουμε...
   Σαν την περίπτωση λοιπόν την δική μου θα μπορούσε να σε βάλει πιο γρήγορα στο χειρουργείο, αυτό τουλάχιστον το έκανε όχι μόνο σε μένα αλλά και σε άλλους ασθενείς.

   Γενικά πάντως όπως σου σημείωσα και παραπάνω, να είσαι σε επικοινωνία με την γραμματέα του. Θα έρθει και η σειρά σου.

   Διαγραφή
 35. Δισταζω να την παίρνω τηλ μην μου την πει κιόλας και τι να την ρωτάω όταν θα παίρνω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να τηλεφωνείς που και που και να ρωτάς αν κοντεύει η δική σου η σειρά! Δεν θα στην πει, σε βεβαιώνω γι' αυτό. Δεν υπάρχει πιο υπομονετικός άνθρωπος!

   Διαγραφή
 36. Και κάτι άλλο υπάρχει περίπτωση να λήξει το χαρτί του ΙΚΑ κ να μην προλάβω να κάνω το χειρουργείο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν λήγει το χαρτί!

   Διαγραφή
 37. Και κάτι άλλο υπάρχει περίπτωση να λήξει το χαρτί του ΙΚΑ κ να μην προλάβω να κάνω το χειρουργείο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Se euxaristw para poli koritsi mou eilikrina gia tis plirofories sou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Καλημερα και απο μενα! αν και σας παρακολουθω ειναι η πρωτη μου φορα που σας γραφω.Εγω ετοιμαζω τις εξετασεις μου για γαστρικο μανικι να τις παω στο ικα και θα ηθελα τα φωτα σας αν γνωριζετε...εχω κανει ολες τις εξετασεις και μου εχει μεινει μια ψυχιατρικη εκτιμιση που μου ειπε ο γιατρος μου οτι την ζητανε απο το ικα......εσεις το κανατε αυτο? και το λεω γιατι δυσκολευομαι να βρω ψυχιατρο ΕΟΠΠΥ (λογω δικων μου οικονομικων δυσκολιων )γιατι δεν κανουν τετοιες εκτιμισεις με ΕΟΠΠΥ. Σας ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα. Γράφω επάνω στην ανάρτηση μου πως το ΙΚΑ ζητά την βεβαίωση του χειρουργού, την γαστροσκόπηση και τις ορμονολογικές εξετάσεις (κρατάμε οπωσδήποτε αντίγραφα αυτών). Την ψυχιατρική εκτίμηση την ζητά ο ίδιος ο χειρουργός κι όχι το ΙΚΑ. Παρόλα αυτά όμως επειδή από πρόπερσι που έτρεξα εγώ την διαδικασία δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Θα πρότεινα να πας στο ΙΚΑ της περιοχής σου και να ρωτήσεις τι δικαιολογητικά χρειάζονται να τους καταθέσεις για το χειρουργείο παχυσαρκίας.
   Ο δικός μου γιατρός δεν μου ζήτησε κάτι τέτοιο. Όμως υπάρχουν χειρουργοί που ζητάνε το πλήρες πακέτο των εξετάσεων, οπότε κάνουμε ότι μας ζητηθεί.
   Τώρα για την εξέταση, αν υπάρχει στην περιοχή σου Κέντρο Ψυχικής Υγείας, πήγαινε εκεί και ρώτησε, είναι του Δημοσίου και ίσως μπορούν να σε εξυπηρετήσουν.

   Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου !!!!!θα το ψαξω ετσι οπως μου λες !

   Διαγραφή
 40. kalhspera kai apo emena se olous kai oles .... exw mpei sthn diaidkasia tou na vrw enan giatro wste na mou empneii thetikh ayra ...den sas kruvw oti kathos diavaza oles ths parapano anarthseis anxothika ligaki den kserw apo pou na arxhsw kai pws na arxhsw an mporei kapios kapia na me voithisei tha to ektimousa eyxarhstw ....na sumplirosw oti oses fores kai an prospathisa na erthw se epikinonia me ton parapano giatro pou exete eidh anaferei apetuxa .....mipso aexete kati allo na mou protinete?PWS KSEKINAW??KAI APO POU ........MOU FENONTAI OLLA VOUNO

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Βίβιαν! Έτσι είχα αγχωθεί κι εγώ στην αρχή που αναζητούσα γιατρό κι απογοήτευση πήρα... αλλά όλα είναι σχετικά. Οπότε μια φίλη μου με βοήθησε και μου σύστησε τον γιατρό της που έγινε και δικός μου. Το θέμα της "θετικής αύρας" επίσης είναι σχετικό. Γιατί στο πρώτο ραντεβού ο γιατρός θα έλεγα πως με ξεπέταξε δίνοντας μου απλά τις πληροφορίες που έπρεπε για το χειρουργείο. Είχα πέσει και σε μέρα που στο ιατρείο του γινόταν πανικός, ήταν δε κουρασμένος ο γιατρός κι απ' τα χειρουργεία στο νοσοκομείο... Παρόλα αυτά επειδή δεν με είχα τον χρόνο να ψάξω επιπλέον αποφάσισα να τον εμπιστευτώ. 1,5 χρόνο μετά το χειρουργείο μου, λέω πως... ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ!. Σε άλλους δείχνει οικείος σε άλλους όχι. Δεν στέκομαι πλέον σε αυτή τη λεπτομέρεια γιατί σε ότι χρειάστηκα πάντα μου απαντούσε στο τηλεφώνημα μου για να λάβω τις συμβουλές του. Λοιπόν ο αριθμός κινητού που βλέπεις: 6944838927, είναι για ραντεβού. Απαντά η γραμματέας του. Κάλεσε μετά τις 10-11 το πρωί. Το ραντεβού είναι στο ιδιωτικό του ιατρείο, που σημαίνει πως θα πληρώσεις επίσκεψη. Αν τυχόν το κλείσεις να έχεις υπ' όψιν πως το ιατρείο ίσως χρειαστεί να περιμένεις ώρα. Όσοι πάνε πρώτη φορά και δεν το γνωρίζουν αυτό δυσανασχετούν. Γιατί δεν είναι πως βλέπει μόνο τους ασθενείς στο ιατρείο του αλλά δέχεται και συχνά τηλεφωνήματα για ιατρικές συμβουλές κλπ..

   Για οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις μπορείς να με ρωτήσεις!

   Διαγραφή
 41. katarxhn se eyxarhstw polu pou apanthses kai mou edoses mia stala anapnohs sto sfiksimo pou eniotha kata deyetron thelw na sou pw oti milisa me thn gramateas tou pou mporw na pw oti htan polu polu eygenikh kai mou eipe gia to kostos ths episkepseis ths takseos 100 eyro alla kai gia to pote tha mporouse na me dei o giatros .... kalos h kakos egw ekana mia episkepsh kai se enan allon giatro ton kurio panagiwth glenth mipos exeis kapoia apopsh gia ton sugkekrimeno giatro ? thelw an sou anaferw oti yparxei h perhptwsh na xeirourgithw se idiotiko nosokomeio paleuontas min tuxon kai mou egkrinh to xeirourgeio h idiotikh asfalistikh pou exw meso omadikou sunvoleou pou exw apo thn douleia mou .... epeidh omws thelw na eimai etoimh me ths eksetaseis pesmou se parakalw an sou einai efikto poies einai aytes oi eksetaseis pou tha eprepe na exw sta xeria mou oste na mhn xronotrivw kai xanw ton xrono mou askopa ..... se perhptwsh pou den parw proegkrish apo thn idiotikh mou asfaleia ..... wste na mporw na apeuthinthw meso ika enwo thn epitroph ..... kai apli se eyxarhstw polu.!!!!! toso oso afora emena allla kai gia olous emas pou prospathoume na vgaloume mia akrh

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βίβιαν τον γιατρό που αναφέρεις δεν τον έχω ακουστά.
   Αν χειρουργείς ιδιωτικά θα πρέπει να ρωτήσεις την ασφάλεια σου με ποια κλινική είναι συμβεβλημένη που να κάνει βαριατρικά χειρουργεία (έτσι λέγονται τα χειρουργεία κατά της παχυσαρκίας) και τι μπορεί να καλύψει από έξοδα. Ιδιωτικά το κόστος είναι μεγάλο, ανάλογα την επέμβαση. Κάτι άλλο δεν γνωρίζω.
   Τώρα αν κινήσεις την διαδικασία να κάνεις την επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο μέσω ΙΚΑ το πακέτο εξετάσεων που απαιτούνται το έχω γράψει επάνω στο κυρίως κείμενο. Όμως μπορεί και να μη σου ζητηθούν να τις κάνεις όλες. Θα εξαρτηθεί απ' τον γιατρό που θα βρεις να σε χειρουργήσει τι εξετάσεις θέλει από εσένα να δει.
   Τώρα το πακέτο των εξετάσεων αν το αποφασίσεις να το κάνεις σε νοσοκομείο κλείνοντας ραντεβού στα ανάλογα ιατρεία μέσω 1535 στο νοσοκομείο της προτίμησής σου, θα υπάρχει καθυστέρηση. Κάποιες θα τις κάνεις γρήγορα ενώ κάποιες άλλες ίσως καθυστερήσουν να γίνουν. Αν έχεις δυνατότητα να πληρώσεις, τις κάνεις και πιο γρήγορα σε κάποιο καλό μικροβιολογικό εργαστήριο.

   Τώρα το ΙΚΑ θέλει:
   - Βεβαίωση χειρουργού
   - Γαστροσκόπηση (να είναι πρόσφατη και με γνωμάτευση)
   - Εξετάσεις Τ3, Τ4, TSH (οι τιμές τους καλό είναι να είναι φυσιολογικές, γιατί υπάρχει μια ελάχιστη περίπτωση να υπάρχει κόλλημα απ' το συμβούλιο υγείας που δίνει την έγκριση).
   Αυτές τις εξετάσεις λοιπόν θα τις πας στο ΙΚΑ κι από κει θα κάνεις ότι σου πουν - να μην ξεχάσεις να πάρεις αριθμό πρωτοκόλου στην περίπτωση που θα λάβεις την έγκριση από εκεί.

   Τέλος μια λεπτομέρεια: αν χειρουργηθείς ιδιωτικά, η επέμβαση γίνεται γρήγορα. Όπως έχω ακούσει παίζει σε εβδομάδα με μήνα η αναμονή!
   Αν χειρουργηθείς σε δημόσιο νοσοκομείο η αναμονή μετά την λήψη της έγκρισης απ' το ΙΚΑ ή το ΚΕΣΥ (κεντρικό συμβούλιο υγείας), είναι από 6 μήνες μέχρι 1 χρόνο, ανάλογα το νοσοκομείο και τον γιατρό. Υπάρχει και το νοσοκομείο του Ρίο στη Πάτρα που έχει αναμονή μέχρι 2 χρόνια!

   Διαγραφή
 42. se eyxarhstw kai pali gia thn politimh voitheia sou ksekinaw apo deyetra me ths parapano eksetaseis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Καλημέρα κι από μένα! Επειδή κι εγώ έχω καιρό που το ψάχνω για βαριατρική επέμβαση και σε ποιον γιατρό να απευθυνθώ ήθελα να σε ρωτήσω vivian τι σε έκανε τελικα να μην απευθυνθείς στο γιατρό που έχει αναφερθεί παραπάνω? σε δυσαρέστησε κάτι? ρωτάω γιατί τον έχω ακούσει πολύ τον συγκεκριμένο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. kalhspera paolina katarxhn na sou eyxethithw na exeis mia kalh arxh kai ena eputixes apotelesma .... me opoion giatro katalhkseis... ayto pou me ekane na mhn sunexisw me ton parapano iatro pou exei aaferthei polles fores to onoma tou se ayto to blog htan sto akousma to diko mou tou kai kala h tarifa kai enoow to fakelaki ... alla ayto to evala se deyterh moira to sumantikotero einai h anamonh pou mporei an exeis me ton sugkekrimeno iatro ... den diafonw oti mporei na einai polu kalos iatros theorw kai phsteyw oti oloi emeis pou apeuthunomaste se ayto ton tomea den apeuthinomaste gia kapio kalopismo alla epeidi isws na yparxei kapio thema ygeias ... opote kai pali theorw oti akoma kai h mia mera pou pernaei apo pano mas epidinonoume to kathe provlhma pou mporei an exei o kathe enas mas kalos h kakos eimai apo tous anthropous pou thelw amesh epafh me ton iatro pou epilegw gia to katheti pou mporei na exv antimetopisei sthn zwh mou.... kai me ton sugkekrimeno iatro den eniwsa oti tha exw kati tetoio...katarxhn den mporeis kan na tou kiliseis meso thl para mono me thn gramateas tou .... egw thelw na niothw asfaleia kai dystixos egw den thn eniwsa ....xilia shgnwmh an sou fenonte kapos olla ayta pou anafera poio pano alla einai katharh dikia mou apopsh .... ayto pou prepei na deis esy einai o iatros pou tha se kanei na nioseis aneta kai nioseis asfaleia ......paolina mou kaneis den einai theos oloi mas kanoume lathoi akoma kai oi spoudeoteroi anthropoi ....sou eyxomai ta kalutera eilikrina mesa apo thn psuxh mou ....an mporw na se voithisw kai kapou alllou polu eyxarhstws

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Σε ευχαριστώ πολύ vivian που μου εξήγησες, ελπιζω όλοι εμείς που ψάχνουμε να βρούμε άκρη με το θέμα της βαριατρικής επέμβασης και με το ποιον γιατρό να επιλέξουμε να τα καταφέρουμε ο καθένας με τον καλύτερο τρόπο για τον εαυτό του! Θα χαρώ να μάθω περαιτέρω νέα σου όταν θα έχεις εξελίξεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. kalhspera sas kai pali mipos tyxon kserei kapoios h kapoia tous iatrous kurio agiomamith h ton kurio valsamidh?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βίβιαν καλησπέρα. Το όνομα του πρώτου ακουστά το έχω αλλά κάτι περισσότερο δεν γνωρίζω.

   Γενικά πάντως η παροιμία λέει "όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι"!
   Όταν άρχισα να ψάχνω το θέμα χειρουργείου, ο πρώτος γιατρός που μίλησα -ήταν στον Ευαγγελισμό- ήταν τόσο ευγενικός και οικείος που την πρώτη φορά έφυγα απ' το ιατρείο γεμάτη αισιοδοξία. Την 2η φορά που πήγα η αισιοδοξία μετατράπηκε σε επιφύλαξη κι όταν βγήκα απ' την συνάντηση και μίλησα με συνοδό που την περίμενα να βγει κι αυτή απ' το ραντεβού της μαζί του, αυτά που μου είπε με προσγείωσαν. Πρώτον γιατί ο γιατρός χρονοτριβούσε εσκεμμένα ενώ είχα εξηγήσει την όλη κατάσταση, δεύτερον επειδή ζητούσε ταρίφα τελικά και καλά για υλικά του χειρουργείου (ο ίδιος μάλιστα μου είχε πει "φέρε αυτές τις εξετάσεις και θα δούμε τι καλύπτει το ΙΚΑ", με αυτό απόρησα)... Η ταρίφα που ζήτησε απ' την συνοδό ήταν περίπου στα 1500 με 2000 και του έκανε παζάρι και την κατέβασε στα 1000 ευρώ, επειδή είχαν κορίτσι που σπούδαζε και τα οικονομικά τους ήταν περιορισμένα. Εμείς στο σπίτι μου άνεργοι με ασφάλεια να λήγει την επόμενη χρονιά, δεν είχαμε κάτι να μας περισσεύει για να πληρώσουμε και καλά τα έξοδα χειρουργείου. Γι' αυτό κι έφυγα κι άρχισα να αναζητώ άλλον γιατρό. Καλύτερα να είναι ξεκάθαρος ο γιατρός απ'την αρχή και τα χαμόγελα και οι συμπάθειες ας έρθουν μετά. Κι επειδή το νυστέρι παραμένει νυστέρι, αυτός που σου εμπνέει εμπιστοσύνη μπορεί να σε χειρουργήσει και μετέπειτα στην περίπτωση επιπλοκής να σου λέει δεν τρέχει τίποτε (γιατί έχω γνωρίσει τέτοιες περιπτώσεις χειρουργημένων) κι αυτός που έχεις αμφιβολίες να είναι διαθέσιμος να σε βοηθήσει.
   Δεν θέλω να πίσω κανέναν και καμία, η επιλογή γιατρού είναι κάτι που αφορά εσάς, αλλά σε μένα ο γιατρός μου τελικά όσες φορές του τηλεφώνησα για πρόβλημα μου ήταν διαθέσιμος να μου δώσει συμβουλές. Έτυχε να είναι κι απότομος κάποιες φορές αλλά οι συμβουλές του ήταν σωτήριες. Πλέον δεν τον κρίνω απ'την συμπεριφορά του προς εμένα, δέχτηκα πως έτσι είναι ειδικά όταν έχει φορτωμένο πρόγραμμα. Κι όσες φορές τον συνάντησα στο νοσοκομείο, ήταν ευγενικός και καμία σχέση δεν είχε με τις προηγούμενες φορές.

   Εύχομαι όλα να σας πάνε καλά και να μην έχετε άγχος!

   Διαγραφή
 47. Γειά σας κι από εμένα κορίτσια!η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς σε ποιον γιατρό θα χειρουργηθεί κι εγώ έχω πελαγώσει όλον αυτόν τον καιρό που το ψάχνω...αυτό που αποφάσισα είναι από Σεπτέμβρη που θα βρίσκομαι και πάλι Αθήνα να κλείσω ραντεβού με 2 γιατρούς για να έχω να συγκρίνω αλλά να δω και ποιος θα μου εμπνεύσει εμπιστοσύνη δεν ξέρω τί άλλο μπορώ να κάνω γιατί όσο ψάχνω τόσους πιο πολλούς γιατρούς βρίσκω δεν γίνεται να τους επισκεφτώ και όλους...όσο για το θέμα της συμπεριφοράς του γιατρού η αλήθεια είναι ότι σαφώς θέλουμε ο γιατρός να είναι προσιτός και όχι απότομος αλλά δυστυχώς από την εμπειρία μου, καθώς έχω εξεταστεί από πάρα πολλούς γιατρούς,είναι μεγάλο το ποσοστό που η συμπεριφορά τους είναι απότομη αλλά ως επιστήμονες είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους-όχι ότι αυτό σημαίνει ότι είναι καλό να έχει ο γιατρός απότομη συμπεριφορά, μην παρεξηγηθώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. LOIPON KORITSIA KATELIKSA ME TON IATRO AGIOMAMITH POU XEIROURGEI STO TZANEIO MOLIS TOU EIPA GIA XRIMATIKO POSO GYRISE KAI MOU EIPE KORITSAKI MOU GLUKO EGW EXW DOSEI ENA ORKO KAI TO TIRO OPOTE SE PARAKALW MHN ME PROSVALEIS MHN ANXONESE GIA TIPOTA KAI MAZI ME THN DIKIA SOU SUNERGASIA OLLLA THA PANE KALA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. KORITSIA NA RWTHSW KATI AN KSERETE H EGKRISH POU PERNETE APO THN EPITROPH TOU IKA EXEI DIARKEIA 3 MHNES AN TO XEIROURGEIO EINAI SE MEGALHTERH ANAMONH TI GINETE ? THA PREPEI AN KSANAPAW NA PARW ALLH EGKRISH APO TO IKA ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βίβιαν θα ρωτήσεις αρχικά τον γιατρό σου και μετά το ΙΚΑ. Δεν θέλω να σου δώσω μια απάντηση που ίσως να μην ισχύει γιατί συνεχώς κάνουν αλλαγές των αποφάσεων και των εγκυκλίων στο υπουργείο.

   Διαγραφή
 50. koritsia mipos kserete pou einai h epitroph sthn sthhna dioti skeftomai an ta paw egw h idoia dioti sto ika ths perioxhs mou den gnorizoun tipota ekana oles ths eksetaseis peiga sto ika peira kai thn aithsh kai skeftomai na ta paw egw h idoia sthn epitroph peste mou thn gnwmh sas ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://www.vrisko.gr/details/1j1ka46d1d640_6e5dbgaab4b37j0312
   Είναι κοντά στην Ομόνοια!

   Διαγραφή
 51. καλημερα σε ολους
  ειμαι 46 χρονων και 116 κιλα μολις εκανα το πρωτον ραντεβου στο νοσοκομειο Ριο και την ομαδα του κου σκρουμπη.
  πηρα γνωματευση κ την λιστα των εξετασεων που πρεπει να κανω.
  τα χαρτια μπορει να με βοηθησει καποιος που να τα καταθεσω στο ναυπλιο εοππυ η αθηνα?

  σας ευχαριστω πολυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βασιλική καλησπέρα!
   Απ' όσο γνωρίζω τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την έγκριση τα καταθέτεις στον αρμόδιο φορέα της περιοχής σου. Όσο θα κάνεις τις εξετάσεις αναζήτησε τις σχετικές πληροφορίες ταυτόχρονα για να μην χρονοτριβείς! ;)

   Διαγραφή
 52. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
  ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η διαχειρίστρια αυτού του μπλογκ... δηλαδή η αφεντιά μου! Συγκεκριμένα έχω κάνει μίνι γαστρική παράκαμψη!

   Διαγραφή
 53. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog .θα ήθελα να ρωτήσω πόσο στοιχίζει η πρόταση μίνι γαστρικά μπακ πας ιδιωτικά; αν δηλαδή πχ με εγχείρισει ο αλμπανοπουλος στο Ερρίκος Ντιναν τι θα μου στοιχίσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα. Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω πόσο κοστίζει η επέμβαση, ιδιωτικά. Αυτό μόνο ο γιατρός μπορεί να στο απαντήσει τόσο για το κόστος όσο και αν η επέμβαση είναι η ιδανική για σένα.

   Διαγραφή
  2. Καλησπερα κ καλο μηνα σε ολους!!!!τελειο το blog..πολυ χρησιμες πληροφοριες!εγω αυριο πρωι θα κανω πτυχωση κ εχω τρελη αγωνια😁Καλο καλοκαιρι σε ολους😁

   Διαγραφή
  3. Καλησπέρα κι ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Καλή επιτυχία στην επέμβαση, εύχομαι όλα να πάνε καλά!

   Διαγραφή
 54. Καλημέρα και καλό φθινόπωρο! Ήθελα να ρωτήσω εάν η γαστροσκόπηση με μέθυ είναι επώδυνη ή αντέχεται?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Καλησπέρα Παολίνα. Προσωπικά την γαστροσκόπηση την έκανα χωρίς μέθη. Συνεργάστηκα με κάθε οδηγία του γιατρού κι έγινε η εξέταση χωρίς προβλήματα, άλλωστε και η νοσοκόμα που τον βοηθούσε μου είχε κάνει πολύ καλή τοπική αναισθησία. Η μέθη συνιστάται για περιπτώσεις ανθρώπων που τους φοβίζει κάπως η εξέταση. Η εξέταση η ίδια είναι ενοχλητική ως προς το ότι ένα ξένο αντικείμενο κατεβαίνει στον οισοφάγο σου και είναι σαν να πρέπει να καταπιείς μια μπουκιά που σου κάθεται στο λαιμό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Σε ευχαριστω πολυ Μαρ σι για την πληροφορια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας.ειμαι σε εξέλιξη για το χειρουργείο .ο γιατρός μου είναι ο κύριος αλμπανοπουλος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.Η Γραμματέας του μου είπε ότι θα γίνει το χειρουργείο πριν τα Χριστούγεννα .ήθελα να ρωτήσω ποια μέθοδος είναι καλύτερη?γαστρικο μανίκι η γαστρικο by pass ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Κατριν.
   Η καλύτερη μέθοδος ανάλογα τις διατροφικές συνήθειες είναι αυτή που προτείνει ο γιατρός!
   Προσωπικά υποστηρίζω by pass. Είναι περιοριστικού και δυραπορροφητικού τύπου επέμβαση. Ο κίνδυνος να βάλει κάποιος κιλά με αυτή την επέμβαση είναι λίγο πιο μακρινός σε σχέση με αυτόν που έχει κάνει "μανίκι".

   Όπως και να'χει δεν ξεχνάμε πως οποιαδήποτε επέμβαση κάνει κάποιος πρέπει να προσέχει την διατροφή και τις μερίδες του εφ' όρου ζωής ώστε να μην πάρει τα κιλά του πίσω.
   Το χειρουργείο δεν αποτελεί λύση στη νοσηρή παχυσαρκία, παρά μόνο είναι ένα εργαλείο για την αντιμετώπισή της!

   Διαγραφή
 58. Να'σαι καλά! Καλή επιτυχία στο χειρουργείο σου όταν έρθει η ώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους!
  Ήθελα να ρωτήσω αυτά τα ροφήματα που δίνουν μετά την επέμβαση είναι τόσο σημαντικά γιατί δεν μπορώ να τα πιω με τίποτα μου πέφτουν πολύ βαριά και με αηδιάζουν...αν και έχω δοκιμάσει διάφορα όλα το ίδιο μου φαίνονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Παολίνα και καλό μήνα! Να συμπεράνω πως χειρουργήθηκες; Καλές κατηφόρες.
   Εγώ δεν έχω δοκιμάσει καν αυτά τα ροφήματα. Δεν μου τα έγραψε ο γιατρός γιατί κάποιο μπέρδεμα είχε γίνει με το σύστημα συνταγογράφησης και μου είχε ζητήσει να ξαναπεράσω άλλη στιγμή απ' το γραφείο του. Δεν μένω δίπλα ή κάπου κοντά ώστε να το έκανα, οπότε και ρώτησα άλλους χειρουργημένους οι οποίοι κι αυτοί μία δοκιμή τους έκανε να μην τα συνεχίσουν. Επί της ουσίας χρειαζόμαστε πρωτείνη, οπότε εγώ καλυπτόμουν με γαλακτοκομικά, άσε που όταν μπαίνεις στη φάση των αλεσμένων, πρωτείνη παίρνεις έπειτα από τα ψάρια, το κρέας και τ' αυγά...
   Να ξέρεις πως το πρώτο διάστημα το στομάχι μας περνά από κάποια δυσανεξία σε μερικές τροφές. Εγώ είχα στη λακτόζη και στη γλουτένη. Φρέσκο γάλα μου ήταν αδύνατο να πιω και τη λύση τη βρήκα στο γάλα βλάχας το εβαπορέ 4% με 35% επιπλέον ασβέστιο που γράφει απ' έξω. Ήταν το μόνο γάλα που μπόρεσα να πιω στην αρχή, πλέον δεν έχω πρόβλημα. Μην αγχώνεσαι λοιπόν!

   Διαγραφή
 60. Καλημέρα Μάρ σι! Ναι χειρουργήθηκα και σε ευχαριστώ για την ευχή για καλές κατηφόρες!Η αλήθεια είναι ότι το στομάχι μου προς το παρόν δεν δέχεται πολλά πράγματα και κάποια μου φέρνουν αηδία και είναι λογικό γιατί δεν έχω καιρό που έκανα την επέμβαση.Όσο για τα ροφήματα αυτά όπως άκουσα στο ιατρείο από άλλους οι περισσότεροι δεν μπορούν να τα πιουν,όπως κι εγώ. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και την βοήθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Καλησπέρα Μαρ σι και συγχαρητήρια για το blog σου όσο και για τις κατατοπιστικοτατες συμβουλές που δίνεις. θα ήθελα να σε ρωτήσω και εγω με την σειρά μου . Ειμαι 19 χρονων και βρίσκομαι στο στάδιο που ψάχνω(προς το παρόν μεσω φορουμ και Google ) γνώμες για γιατρούς καθώς και για τους τύπους επέμβασης που υπάρχουν. Ενδιαφέρομαι για το γαστρικό μανίκι (sleeve). Εγώ ειμαι ανασφαλιστος αλλα καλύπτομαι από τον ισχύοντα νομο που αφορά τους ανασφαλιστους. Θα μπορούσες να με κατατοπίσεις σχετικά με το τι ισχυει(αν φυσικά γνωρίζεις) στην περίπτωση που ειμαι ανασφαλιστος. Τι καλύπτεται και ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω.
  Ευχαριστώ παρα πολυ εκ των προτερων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απόστολε καλησπέρα και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
   Το ότι ενδιαφέρεσαι για το γαστρικό μανίκι δεν λέει κάτι, γιατί μπορεί να μην ενδιαφέρεται το ίδιο! Αυτό στο γράφω γιατί οι διατροφικές σου συνήθειες να απαιτούν άλλο χειρουργείο κι όχι μανίκι! Δεν ξέρω τι γίνεται με τους ανασφάλιστους. Όμως διάβασε το παρακάτω:

   Όσοι ενδιαφέρονται να χειρουργηθούν και να συμμετάσχουν σε κλινική μελέτη ( αφορά στην ποιότητα ζωής πριν και μετά τις βαριατρικές επεμβάσεις ) να επικοινωνήσουν μαζί μας. Τα χειρουργεία θα γίνουν στο Ιπποκράτειο Π.Γ.Ν.Α. Απογευματινές ώρες, 2106464123.

   Έχει δημοσιευθεί σε ομάδα στο φβ από τον γιατρό Ευάγγελο Μενενάκο. Τηλεφώνησε εκεί για όλες τις σχετικές πληροφορίες. Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω κάτι παραπάνω!
   Θα χαιρόμουν να με ενημέρωνες για την συνέχεια!

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ παρα πολυ για την εγκυρη και έγκαιρη ενημερωση σου!! Οτιδήποτε νεότερο θα σε ενημερώσω

   Διαγραφή
 62. Καλησπέρα Μάρ σι! Ήθελα να σε ρωτήσω απ'ότι διάβασα στα μενού της κάθε ημέρας παίρνεις πολυβιταμίνες. Σου σύστησε κάποιες συγκεκριμένες ο γιατρός να υποθέσω σωστά? Ρωτάω γιατί σκέφτομαι ότι κι εγω πρέπει να ξεκινήσω να παίρνω αλλά θα πρέπει να ρωτήσω τον γιατρό ποιες είναι οι κατάλληλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι παίρνω καθημερινά πολυβιταμίνη. Όταν μου το πρότεινε ο γιατρός και ρώτησα ποιες να παίρνω, μου πρότεινε από τις γνωστές που έχουν τα φαρμακεία. Όμως επειδή μου ήταν οικονομικά ασύμφορο κάθε μήνα να δίνω 11-12άρια ευρώ για αυτές, παράγγειλα μέσω ebay, αυτές εδώ:
   https://www.amazon.com/Kirkland-Signature-Vitamins-Minerals-500-Count/dp/B002RL8FCU
   Μου κόστισαν -αν θυμάμαι καλά- με τα έξοδα αποστολής μαζί, περίπου 30 ευρώ, αλλά είναι 500 ταμπλέτες που φτάνουν για 1,5 χρόνο (αν η λήψη γίνεται καθημερινά χωρίς διακοπή)!
   Πάντως καλού κακού να ρωτήσεις τον γιατρό σου!

   Διαγραφή
 63. Καλημέρα Μάρ σι σε ευχαριστώ για την ενημέρωση! Ναι εννοείται θα ρωτήσω το γιατρό μου ποιες να πάρω απλά ρώτησα πληροφοριακά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Να ρωτήσω και κάτι άλλο ήθελα έχω ένα μήνα και κάτι που έχω κάνει την επέμβαση αλλά παρόλο το ότι είμαι στο στάδιο που τρώω μαλακές τροφές για να είναι εύκολη η πέψη, δεν τα πάω και πολύ καλά με το φαγητό και καταλήγω να τρώω μια κουταλιά της σούπα πολλές φορές με το ζόρι...οι υπόλοιποι που έχετε κάνει τέτοιου είδους επέμβαση πως τα πηγαίνατε με το φαγητό το πρώτο διάστημα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα τρως με μικρό πιρούνι και μικρό κουτάλι, κατ' αρχήν. Την μερίδα που σου αναλογεί θα την τρως σε περίπου μία ώρα και με πολύ καλό μάσημα. Για να κατέβει κάτω η τροφή (ειδικά όταν είναι κρεατικό) να τρως κι ένα κομμάτι απ' τα λαχανικά που έχεις στο πιάτο σου. Δεν χρειάζεται βιασύνη. Μικρές μπουκιές λοιπόν και καλό μάσημα, αυτό είναι το... μυστικό!

   Διαγραφή
 65. Αχ ναι το ξερω προσπαθω λιγο λιγο θα τα καταφερω....
  Σε ευχαριστω πολυ Μαρ σι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Καλησπέρα Μαρ σι! Ήθελα να σε ρωτήσω εσύ μετά από πόσο καιρό μπορούσες να φας χωρίς να έχεις πρόβλημα δλδ αναγούλες και εμετό; γιατί εγώ ακόμη δεν τα έχω καταφέρει παρόλο που η ποσότητα που τρώω είναι πολύ μικρή τις περισσότερες φορές δεν το κρατάω αυτό που τρώω, ο γιατρός μου είπε ότι ο κάθε οργανισμός έχει τους δικούς του ρυθμούς αλλά ελπίζω σύντομα να τα καταφέρω χωρίς τις αηδίες που νιώθω και τους εμετούς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Παολίνα,
   θα συμφωνήσω με αυτό που σου είπε ο γιατρός σου, ότι ο κάθε οργανισμός έχει τους δικούς του ρυθμούς.
   Όταν κάποια τροφή σου προκαλεί αναγούλα ή εμετό, να αποφεύγεις για κάποιο διάστημα να την τρως. Βάζεις σε δοκιμασία το στομάχι και καλό θα είναι να του δίνεις κάποια διαφορετική τροφή μια φορά στο τόσο. Τώρα όσον αφορά εμένα μετά τον πρώτο μήνα άρχισα σιγά σιγά να προσθέτω κανονικά φαγητά στο μενού μου. Όχι καθημερινά, αλλά 1-2 φορές την εβδομάδα και κυρίως σε πολύ μικρές ποσότητες για να δω αντιδράσεις. Να προσέχεις με το θέμα του εμετού... να μασάς πάρα πολύ καλά την μπουκιά σου και να μην πιέζεσαι να φας την ποσότητα στο πιάτο σου όλη... κάνε διάλειμμα και συνέχισε μόλις νιώσεις πως μπορείς να φας κι άλλο.

   Διαγραφή
 67. Σε ευχαριστώ Μαρ σι για την άμεση απάντηση. Ναι προσπαθώ να μασάω αργά και κάνω διαλείμματα ανάμεσα όσο για την ποσότητα λιγότερο δεν γίνεται...το κακό είναι ότι δεν έχω γενικά καθόλου όρεξη για φαγητό,δεν πεινάω οπότε αυτό που τρώω το τρώω επειδή πρέπει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Καλησπέρα σε όλους γνωρίζετε αν μπορείς μεΑΜΚΑ να κάνουμε την επέμβαση έχει βγει νόμος? ?? αν μπορητε απαντηστε μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Βαλάντη. Μόνο με ΑΜΚΑ όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν δεν είσαι ασφαλισμένος πρέπει να βγάλεις βιβλιάριο απ' την πρόνοια, για να μπορέσεις να λάβεις έγκριση για το χειρουργείο απ' το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

   Διαγραφή
 69. Γεια σου Μάρσι! Ηθελα να ρωτήσω τι πιστευεις οτι ταιριαζει στη περιπτωση μου?(εθισμενη στα γλυκα και γενικα στα ζαχαρη,μεγαλες ποσοτητες) Γαστρική παρακαμψη ή μανίκι?εχω στείλει τα χαρτιά μου στο ίκα για εγκριση και είμαι ακόμα πολύ μπερεδεμένη δεν ξερω τι να αποφασισω. Ο γιατρος μου προτεινε την παρακαμψη αλλα δεν ξερω.εσυ τι πιστευεις με την εμπειρια σου?
  Ελευθερία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ελευθερία καλησπέρα.
   Ο γιατρός πάντα προτείνει το χειρουργείο το κατάλληλο για την περίπτωση μας εξηγώντας φυσικά τους λόγους. Δεν μπορεί να μη σου εξήγησε λοιπόν! Επειδή είσαι γλυκατζού ο γιατρός σου πρότεινε την παράκαμψη. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί προβληματίζεσαι! :)

   Διαγραφή
  2. Με προβληματιζει γιατι δεν ξερω αν θα πετυχει η μεθοδος της παρακαμψης αν θα εχει επιτυχια επειδη εχω ακουσει οτι το μανικι ειναι καλυτερη μεθοδος καθως αφαιρειται μερος του στομαχου το οποιο περιεχει τη γκρελινη η οποια σου μειωνει την ορεξη..Πραγματικα δεν ξερω τι θα αποφασισω ,χθες πηρα και την εγκριση απο το ικα και το πρωι εχω ραντεβου με το γιατρο για να αποφασισω το ειδος της επεμβασης..

   Διαγραφή
  3. Κοίτα... κατά την γνώμη μου κι από κοντινό μου παράδειγμα αλλά κι από φβ φίλους που έκανα το μανίκι, η πιθανότητα να αποτύχει το συγκεκριμένο χειρουργείο είναι μεγάλη. Γι' αυτό και κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων "μανικωμένων" ξανάκαναν χειρουργείο για γαστρική παράκαμψη. Το στομάχι κόβεται και στις 2 περιπτώσεις. Μόνο που στο μανίκι αυτό που κόβεται, αφαιρείται. Στη γαστρική παράκαμψη το υπόλοιπο μη "λειτουργικό" στομάχι παραμένει μέσα μας κι αν παρουσιαστεί ανάγκη η επέμβαση είναι αναστρέψιμη.
   Κατά την γνώμη μου κάνε γαστρική παράκαμψη... η όρεξη και στα 2 χειρουργεία επανέρχεται, αλλά με την γαστρική παράκαμψη το να βάλεις κιλά είναι κάπως πιο δύσκολο σε σχέση με το μανίκι.
   Όπως και να'χει και στις 2 περιπτώσεις χρειάζεται μονίμως προσοχή στη διατροφή, γιατί βοηθάνε να χαθούν πολλά κιλά περιττά αλλά από κει και πέρα ξεκινάει η δίαιτα για να χαθούν τα λίγα που απομένουν ή έστω να διατηρηθεί το νέο βάρος σε βάθος χρόνου!
   Θα χαιρόμουν να μου σημειώσεις τι τελικά σου προτείνει ο γιατρός!

   Διαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!Το ίδιο μου πρότεινε και ο γιατρός μου τη γαστρική παράκαμψη! Δυστυχώς βέβαια λόγω άσχημης οικονομικής κατάστασης πρέπει να περιμένω στη λίστα αναμονής η οποία μπορεί να παρει απο 8 μήνες εως και 2 χρόνια απο οτι μου ειπε οποτε υπομονή..

   Διαγραφή
 70. καλησπερα!! εγω ειμαι ανεργη εδω κ 3,5 χρονια.... κ πλεον εχω ασφαλεια απο το ικα, η οποια οσο παραμενω ανεργη, ανανεωνεται απο μονη της. εχει ασχοληθει καποιος ενω ειναι με τετοιου ειδους ασφαλεια, να δει αν μπορουμε να κανουμε το χειρουργειο χωρις να χρειαζεται το βιβλιαριο προνοιας? το οποιο δεν ξερω κ αν ισχυει πλεον.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα ΑΝΝΑ!
   Προσωπικά δεν γνωρίζω τι ισχύει σε μια τέτοια περίπτωση και τι ακριβώς παρέχει το ΙΚΑ ενώ είσαι άνεργη. Αυτό θα το μάθεις μόνο αν πας στο ΙΚΑ της περιοχής σου και το ρωτήσεις.

   Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστω για την απαντηση. Γενικα οσα γραφεις μας βοηθουν πολυ!! Μακαρι να ησουν θεσσαλονικη κ να τα λεγαμε απο κοντα. Καλες γιορτες!!!

   Διαγραφή
  3. Επίσης καλή μου κι όλα να πάνε όπως επιθυμείς τη νέα χρονιά!

   Διαγραφή
 71. καλησπερα ξανα! ημουν αρρωστη και δεν μπορεσα να σας απαντησω ..δεν βρισκω ομως το μηνυμα που μου απαντησατε με τα τηλεφωνα και τον γιατρο. :( επισης να σας ευχαριστησω για την αμεση απαντηση σας. με βοηθατε πολυ. χιλια ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Περαστικά σου!
   Στη σελίδα της Επικοινωνίας σημείωσες το σχόλιο σου και σου απάντησα. Εδώ:
   http://adunatisma.blogspot.gr/p/blog-page_34.html

   Διαγραφή
 72. Καλησπέρα Μάρ σι και καλές γιορτές! Να σε ρωτήσω ήθελα μετά από πόσο καιρό μπορούσες να καταναλώσεις υγρό και τροφή μαζί? Εγώ έχω τρεις μήνες από την επέμβαση και ακόμη πρέπει να περάσει αρκετή ώρα μετά το φαγητό για να πιω νερό αλλά πολλές φορές με ζορίζει αυτό γιατί διψάω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Παολίνα! Δυστυχώς νερό και τροφή δεν συνδυάζονται τις περισσότερες φορές! Το σωστό για σένα που είσαι φρεσκοχειρουργημένη είναι μετά από 1 ώρα μετά το φαγητό σου. Όταν περάσει ο καιρός μετά από κάποιους μήνες θα μπορείς να πίνεις νερό μετά από μισή ώρα. Δεν ξέρω στο μανίκι πως λειτουργεί η διαδικασία της πέψης και η λήψη του νερού... Εγώ με τη γαστρική παράκαμψη περιμένω μισή ώρα για να πιω νερό διαφορετικά νιώθω βάρος. Αν διψάω πάρα πολύ θα ρουφήξω 1-2 γουλιές για να καταβρέξω το στόμα και το φτύνω.

   Διαγραφή
 73. Καλημέρα Μάρ σι! Ναι κι εγω γαστρική παράκαμψη έχω κάνει και προς το παρόν μετά από μια ώρα αφότου φάω μπορώ να πιω νερό...Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Καλησπέρα mar si,είναι κι εγώ σχεδόν έτοιμος για επέμβαση με τον κύριο αλμπανοπουλο,μιας και η ασφαλιστική μου με καλύπτει 100%...
  Αλλά προέκυψε μία εγκυμοσύνη της συζύγου και βρίσκεται σε ακινησία!!!
  Θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσο έκατσες στο νοσοκομείο και όταν βγήκες χρειαστικες ακινησία κάποιες μέρες;Ποτέ περίπου μπορούσες να μαγειρέψεις για παράδειγμα!!!Τα υπόλοιπα δεν με αγχονουν μιας και είχα κάνει δακτύλιο πριν χρόνια καιη διατροφικές συνήθειες μου είναι αρκετά γνώριμες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ καλή χρονιά, με υγεία και με το καλό το μωράκι σας!
   Αν όλα πάνε καλά ο γιατρός μπορεί να σου πει να φύγεις την επόμενη μέρα απ' το χειρουργείο. Εγώ έκανα την επέμβαση Παρασκευή και πήρα το εξιτήριο τη Δευτέρα, το ζήτησα αυτό απ' το γιατρό γιατί δεν μου ήταν εύκολο να επιστρέψω το Σάββατο στο σπίτι μου στη Χαλκίδα και να ξανακατέβω Αθήνα τη Δευτέρα για το εξιτήριο. Εύχομαι να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα κι όλα να πάνε κατ' ευχήν!
   Ακινησία όχι δεν χρειάστηκε! Αρχίζει η κίνηση απ' την ώρα που θα συνέλθεις απ' το χειρουργείο και θα χρειαστεί να πας τουαλέτα. Το μόνο που απαιτείται είναι η αποφυγή βάρους. Για ένα μήνα τουλάχιστον δεν θα πρέπει να σηκώνεις το παραμικρό βάρος... Εγώ το τήρησα για 1,5 μήνα! Το περπάτημα επιβάλλεται ούτως ή άλλως... Η δε μαγειρική... άρχισε με το που επέστρεψα στο σπίτι! Όλα αυτά αν το χειρουργείο γίνει λαπαροσκοπικά. Αν γίνει με πλήρη διάνοιξη εκεί θα ρωτήσεις το γιατρό για να σου δώσει συμβουλές! Εύχομαι να λάβεις σύντομα την ημερομηνία για το χειρουργείο σου κι όλα να πάνε καλά!

   Διαγραφή
 75. Ευχαριστώ πολύ Μάρ σι,το χειρουργείο μου είναι αυτή την δευτέρα και είναι λαπαροσκοπικά,μίλησα και με την γραμματέα του και μου είπε τα ίδια με σένα...Οπότε την Πέμπτη πάω για έλεγχο και δευτέρα για την επέμβαση!!!
  Να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο μία και διάβασα όλο το νήμα,είδα τις βιταμίνες σου και τσεκαρε,είσαι ευχαριστημένη;Από πότε άρχισες να περνεις χάπι για συμπληρωμα διατροφης; Εννοώ μετά πο ποιον μήνα,γιατί μου είπε η Ντίνα ότι στην αρχή είναι σε διάλειμμα τα συμπληρώματα και τα χωρηγει και το ταμείο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Ντίνα μάλλον αναφέρθηκε στα πρωτεϊνούχα συμπληρώματα! Πολυβιταμίνες άρχισα να παίρνω από την 1η εβδομάδα. Έπαιρνα τις αναβράζουσες, τις άφηνα να ξεθυμάνει το ανθρακικό τους και μετά σιγά σιγά τις έπινα. Από την στιγμή που άρχισα να μπαίνω στις αλεσμένες τροφές άρχισα να παίρνω τις ταμπλέτες. Από τα πρωτεϊνούχα συμπληρώματα όμως δεν πήρα κανένα. Είχα πέσει στην περίπτωση που όταν είχα πάει στο ιατρείο για να μου κόψει τα ράμματα ο γιατρός και να μου γράψει τα φάρμακα που έπρεπε, είχε μπλοκάρει το σύστημα! Να πω την αλήθεια δεν τα χρειάστηκα και τόσο αυτά, μετά από 10 ημέρες απ' το χειρουργείο μπήκα στα αλεσμένα οπότε σε κάθε μερίδα μου υπήρχε η πρωτείνη που μου χρειαζόταν (κοτόπουλο - ψάρι - κρέας). Επειδή ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, ίσως εσύ να τα χρειαστείς, οπότε πάρε όσα σου γράψει η Ντίνα να έχεις να πίνεις!

   Διαγραφή
 76. Καλημερα!! Εχει μηπως καποιος/α χειρουργηθει απο την Νατουδη στο Ντυναν? Ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. καλησπερα μηπως ξερει καποιος αν υπαρχει στη θεσσαλονικη δημοσιο νοσοκομειο που να κανει βαριατρικες επεμβασεις?ξερω οτι υπηρχε στο παπαγεωργιου αλλα δεν υπαρχει πλεον ευχαριστω πολυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα!
   Δεν έχει αναφερθεί αν κάποιο άλλο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη κάνει βαριατρικές. Κάποιοι που ήταν στη λίστα αναμονής στο Παπαγεωργίου πήγαν σε άλλα νοσοκομεία (Αθήνα, Πάτρα). Σίγουρα η απόσταση είναι μεγάλη όπως και τα έξοδα μετακίνησης... αλλά εδώ από ακριτικές περιοχές (νησιά ανατολικού Αιγαίου) για παράδειγμα, πάνε στην Αθήνα.

   Διαγραφή
  2. καλησπερα!! κ εγω ειμαι απο θεσσαλονικη κ γενικα το ψαχνω.... ιατρειο παχυσαρκιας εχει στο αχεπα. εγω ηδη πηγα μια φορα για να μιλησω μαζι τους. οταν ρωτησα να μου πουν ονομα γιατρου, δεν ηξεραν γιατι μου ειπαν οτι αν τελικα γινει καποιο χειρουργειο, γινεται στο παπανικολαου. δεν το εχω ψαξει ομως περαιτερω

   Διαγραφή
  3. Η βαριατρική του Παπαγεωργίου έκλεισε γιατί ο Δεληβοριάς παραιτήθηκε και χειρουργεί ιδιωτικά μαζι με τον Καραμανλίδη στη Γενική κλινική.
   Δυστυχως στη Θεσσαλονίκη δεν υπαρχει δημόσιο παχυσαρκίας.

   Διαγραφή
 78. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. Geia sas paidiaaaa... Eimai ki egw ena paxoulokompso koritsaki 27 etwn... Exw idi mpei se seira proteraiothtas gia to xeirourgeio kai to perimenw pws kai pws..... o kurios Almpanopoulos einai o giatros mou apla auto pou 8a h8ela na sas rwtisw einai to ekshs... Ton Oktwvrio mpika se seira pote lete oti 8a me eidopoihsoun? Kai poios 8a me eidopoihsei? O giatros mou h apo to nosokomeio?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα καλή μου!
   Θα σε ειδοποιήσει η γραμματέας του γιατρού και θα σου δώσει ημερομηνία για το χειρουργείο. Η Ντίνα δεν σου είπε πάνω-κάτω πότε ίσως ειδοποιηθείς;
   Που και που να της τηλεφωνείς για να μαθαίνεις αν πλησιάζει η σειρά σου.

   Διαγραφή
 80. γεια σας ειμαι σε αναζητηση γιατρου στην περιοχη θεσσαλονικης αλλα εχω ακουσει οτι πλεον δεν γινονται επεμβασεις παχυσαρκιας σε δημοσια νοσοοκομεια ειμαι ασφαλισμενη στο ικα ειναι αληθεια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Καλησπέρα σας .. Είμαι η Βάσω και είμαι 20 χρονων και γω 'γεματουλα' ..
  Θεωρώ ότι είναι υπερβαρη (χωρίς υπερβολές) και θέλω πολύ να κάνω γαστρικο μανίκι...
  Θα μπορούσε κάποιος να μου πει αν το ΙΚΑ καλύπτει όλη την διαδικασία της επέμβασης;
  Από που πρέπει να ξεκινήσω;
  Το έχω μεγάλη ανάγκη...
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Βάσω.
   Το ΙΚΑ καλύπτει όλα τα έξοδα αν γίνει η επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο.
   Στα υπόλοιπα τώρα που σημείωσες... σε παρακαλώ διάβασε όλη την ανάρτησή μου παραπάνω. Ό,τι έχω γράψει το έχω κάνει ώστε ο καθένας πριν "αποφασίσει" να ξέρει τις ουσιαστικές λεπτομέρειες. Αν κάτι δεν σε καλύπτει μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις!

   Διαγραφή
 82. Βάσω ρίξε μια ματιά σε όλα τα σχόλια και τις συμβουλές από πανω και θα πάρεις μια μεγάλη εικόνα. Εγώ μπαίνω χειρουργείο τη Τρίτη με τη Μαρια Νατουδη στο Ντυνάν. Το ΙΚΑ καλύπτει στο δημόσιο νοσοκομείο ολα τα έξοδα, στο ιδιωτικό καλύπτει ένα μέρος και πληρώνεις ένα ποσο. Πρώτα βρίσκεις γιατρό και μετά για όλα τα υπόλοιπα σε καθοδηγεί ο/η γιατρός σου! Καλή επιτυχία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. kalhspera kai apo eemena sths 28 apriliou xeirourghthika kai egw ....me ton katapliktiko iatro ...kurio almpanopoulo.....apla exw kapoies anusixies dioti h apolia kilon mou einai mono 10 kila sxedon mion apo to arxiko mou .....mipon kanw kati lathos ? den kserw sthn ntina =gramatea toukuriou almpanopoulou mou eipe oti na mhn anusixo o kathe organismos leitourgei diaforetika.....paro olou ayta skeftomai na paw se diatrofologo ...exete kapoion kapoia na mou proteinete?h na mou peite thn gnwmh sas gia thn anusixia mou?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συγγνώμη για την αργοπορία της απάντησης, αλλά απουσίαζα.
   Η Ντίνα σου είπε πολύ σωστά, πως ο κάθε οργανισμός αντιδρά εντελώς διαφορετικά στην επέμβαση. Συνέχισε να ακολουθείς τις διατροφικές οδηγίες που έλαβες κι άσε τον οργανισμό σου να χάνει τα κιλά του. Είναι πολύ νωρίς ακόμη και 10 κιλά που έχασες είναι μια πάρα πολύ καλή απώλεια. Μην αγχώνεσαι κι όλα θα πάνε καλά. Τώρα αν εσύ θέλεις διατροφολόγο απλά ρώτησε την Ντίνα. Νομίζω πως στο γραφείο του γιατρού πηγαίνει κάποια, όποτε ζητηθεί, απλά θα πληρώσεις κάποιο αντίτιμο. Ρώτησε να στο βεβαιώσει!

   Διαγραφή
 84. Καλησπέρα και από εμένα. Είμαι 41 ετών και ξαναγυρίζει η σκέψη για χειρουργείο παχυσαρκίας. Είμαι 1.63 ύψος,105 κιλα με bmi 39,52. Πριν μία 10ετια ήμουν στα πρόθυρα της επέμβασης με τον κ. Αλμπανοπουλο.Εχω μεταβολικό σύνδρομο και τότε είχα πάρει έγκριση,είχα κάνει όλες τις εξετάσεις αλλά λίγο πριν βρούμε δωμάτιο έκανα πίσω. Φοβήθηκα. Δε ξέρω τι. Το πονο μετεγχειρητικά; Το τι μπορώ να τρώω; Τις επιπλοκές; Δε ξέρω. Τις ίδιες φοβίες όμως τις έχω ακόμα. Λέω να κάνω επαφή πάλι με τον ίδιο γιατρό. Δώστε μου κουράγιο να μη φοβηθω. Είμαι πολύ φοβιτσιαρα. Ούτε οδοντίατρο δε μπορώ να επισκεφθώ. Τοτό ο γιατρός μου είχε προτείνει μπάι πας. Ίσως το ίδιο να μου πει και τώρα γιατί με πιάνουν ποτέ ποτε και παλινδρομήσεις,καουρες. Δώστε όλη σας τη θετική ενέργεια να ξεκινήσω πάλι τη διαδικασία!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατά την γνώμη μου μάλλον δεν είσαι έτοιμη να κάνεις αυτό το βήμα. Αν ήσουν θα το είχες κάνει αφήνοντας στην άκρη οποιονδήποτε φόβο κι έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού όλες εκείνες τις πιθανότητες πως ίσως να υπάρξουν επιπλοκές (ένα ενδεχόμενο που κάθε αποφασισμένος άνθρωπος για χειρουργείο το υπολογίζει).
   Προσωπικά ο δικός μου φόβος ήταν αυτός για τις επιπλοκές. Το ξεπέρασα σκεφτόμενη θετικά κι όταν ήρθε η μέρα του χειρουργείου ήμουν πολύ χαρούμενη, ευτυχισμένη, δυνατή κι αποφασισμένη για τη μεγάλη αλλαγή. Μπήκα με χαμόγελο κι αισιοδοξία στο χειρουργείο και ξύπνησα πάλι με χαμόγελο και με τεράστια δίψα (στην κυριολεξία).
   Από κει και πέρα η ζωή μου άλλαξε. Βελτιώθηκε. Έγινα άλλος άνθρωπος κι απολαμβάνω την ζωή μου, όπως δεν μπορούσα πριν.

   Πήγαινε στο γιατρό, είναι άριστος επιστήμονας και ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ. Να Αν θέλεις τόσο πολύ την υγεία σου βελτιωμένη, μην φοβάσαι. Προχώρα.
   Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

   Διαγραφή
 85. Ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου είναι το ζάχαρο.Ειμαι νέα ακόμη για να ζήσω μίζερα και να ανέχομαι κοροϊδευτικά σχόλια και μπουλινγκ. Ακόμα και ο πεθερός μου με κοροϊδεύει ότι στο εξοχικό τους δε θα χωράω μαζί με τον άντρα μου στο ημιδιπλο κρεββάτι που έχουν. Μέσα στη βδομάδα θα πάρω τηλέφωνο το γιατρό. Το αποφασισα,έχω κάνει 2 καισαρικές,εδώ θα κολλήσω;Θέλω να πάρω τη ζωή που μου στέρησα πίσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα! Ειλικρινά αν τυχόν ο πεθερός μου έκανε το οποιοδήποτε σχόλιο για το βάρος μου (όσο ζούσε) δεν θα του ξαναμιλούσα. Δεν παύεις να είσαι άνθρωπος κι από την στιγμή που ο γιος του σε αποδέχεται με τα κιλά τα περιττά αυτουνού δεν του πέφτει λόγος. Λοιπόν... το χειρουργείο αν κι όποτε το κάνεις, θα το κάνεις ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ, για κανέναν άλλον "κερατά" (συγγνώμη για την έκφραση, αλλά εκνευρίστηκα). Κι αν είναι δυνατόν να το ξέρεις μόνο εσύ κι ο άντρας σου θα είναι ακόμη καλύτερα... άντε και στον άνθρωπο που θα κρατήσει τα παιδάκια σου.
   Το θέμα με τις καισαρικές να το αναφέρεις στον γιατρό, μη τυχόν και η επέμβαση δεν μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά αλλά με ανοιχτή τομή.
   Σήμερα είναι μια νέα μέρα και κάθε μέρα να την βλέπεις έτσι, αισιόδοξα και ένα βήμα προς την "αναγέννηση" σου.

   Σου εύχομαι τα καλύτερα, μέσα απ' την καρδιά μου!

   Διαγραφή
 86. kalhspera kai pali ...den kserw ti na kanw kai ti na skeftw pleon .....exw arxhsei kai anusixw ........ meta apo sxedon duo mhnes xeirourghmenh .... h apolia kilon paramenei statherh sta 10 kila ..... den kserw ti na kanw ... mipos exete kapoia sunvoulh na mou dwsete wste na anevw toulaxiston ligo plsuxologika h alhtheia einai oti me exei parei apo kato

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Βίβιαν, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Θα πάρει μπρος ο οργανισμός σου και θα αρχίσει πάλι να χάνει κιλά. Χαλάρωσε κι ασ' τον να συνηθίσει. Είναι σε κατάσταση σοκ και προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες του. Από την πολλή τροφή, ξαφνικά βρίσκεται σε ελάχιστη. Οπότε κάνει την διεργασία του και καίει το περίσσιο λίπος. Κολλήματα στη ζυγαριά θα έχεις στην πορεία της απώλειας κιλών. Οπότε μην αγχώνεσαι καθόλου!

   Διαγραφή
  2. se eyxarhstw para polu marsi mou eilikrina eisai apo tous anthropous pou mou dineis kouragio .... eyxarhstw kai pali kai shgnwmh an se kourazw me ths tyxos anusixies mou apla .... vionw ena kommmati pou den to exw ksanazhsei ..... an kai shmera pou anevika sthn zugaria mou dixnei oti exw parei kai ena kilo tha trelathw teleios

   Διαγραφή
  3. Καλημέρα. Δεν με κουράζεις καθόλου!
   Να ζυγίζεσαι μια φορά την εβδομάδα ή τουλάχιστον στη φάση που είσαι, ζυγίσου μετά από 15 μέρες. Αυτό το κιλό που πήρες είναι υγρά. Να πίνεις νερό όσο περισσότερο μπορείς. Ξέρω ότι το πιεις ένα μπουκάλι μέσα στη μέρα θα σου είναι δύσκολο, αλλά να το προσπαθείς. Εγώ είχα πάντα δίπλα μου μικρό μπουκαλάκι για να πίνω γουλιές. Τελικά κατάφερνα να πιω μες την μέρα 3 από αυτά. Και είπαμε: όχι άγχος! Ο οργανισμός σου ξέρει τι κάνει!

   Διαγραφή
 87. se eyxarhstw polu marsiiii eilikrina mesa apo thn psuxhmou ...gia ollla

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Καλησπερα.Απογοητευμενη εδω.Το 2010 μου εγκριθηκε μεσω ικα επεμβαση παχυσαρκιας κ ο γιατρος μου επεμεινε να κανω γαστρικο δακτυλιο παρολο που ειχα υψος 1,60 κ 130 κιλα.Εκανα την επεμβαση σε ιδιωτικη κλινικη κ καλυψα κ 3000 απο την τσεπη μου γιατι ετσι νομιζα οτι γινεται.Ο δακτυλιος μου αφαιρεσε 60 κιλα που τα πηρα ολα πισω καθως τον αφαιρεσα..κ 4 μηνες στο νοσοκομειο με σοβαρα προβληματα.πλεον θελω κατι σωστο για εμενα..τι θα μπορουσα να κανω?βοηθεια pls..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλενα καλησπέρα.
   Δεν είμαι ειδικός για να σου σημειώσω τι είναι σωστό για σένα. Ένα χειρουργείο παχυσαρκίας γίνεται για σοβαρούς λόγους, αν συντρέχει κάποιος από αυτούς που έχω σημειώσει στην βασική ανάρτηση παραπάνω, τότε το επόμενο βήμα είναι να βρεις έναν γιατρό. Το τηλέφωνο 2132088284 είναι του ιατρείου παχυσαρκίας του Ιπποκρατείου της Αθήνας. Επικοινώνησε εκεί και μίλα για το πρόβλημα σου για να σε παραπέμψουν σε κάποιον απ' τους χειρουργούς να συζητήσεις περαιτέρω για όλα τα υπόλοιπα. Προσωπικά σου προτείνω να μιλήσεις με τον κ. Αλμπανόπουλο που χειρούργησε κι εμένα (χειρουργεί στο Ιπποκράτειο αλλά με λίστα αναμονής και ιδιωτικά αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα).
   Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

   Διαγραφή
 89. Δενθελω να κανω διαφημιση, αλλα κι εγω χειρουργηθηκς σπο τη Μαρια Ναρουδη , ειναι στην ιδια ομαδα με τον κυριο Αλμπανοπουλο υπο τον καθηγητη Λεανδρο και οι δυο και εκανα σλιβ. μη αναστρεψιμη μεθοδος, ειχα πολυ μεγαλο προβλημα , 185 κιλα, πλεον ειμαι στον 5ο μηνα μετεγχειριτικα και μετραω μειων 45 κιλα και συνεχιζω. εγω επελεξα να παω στο Ντυναν που χειρουργουν και εκει ακριβως γιαυτο το λογο, γιατι εχει μεγαλη αναμονη. μιλα με το ιατρειο παχυσαρκιας και θα σε καθογησουν σιγουρα!! καλη επιτυχια σε οτι επιλεξεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!